Ако бях аз, щеше да е дезертьорство. Но...

Дълголетието му било в ГЕРБ, а не в постове
Обновена: 2 окт 2016 13:49 | 2 окт 2016 13:45,
154
Ако бях аз, щеше да е дезертьорство. Но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призна, че името му е било сред обсъжданите за кандидат-президент на ГЕРБ. Според него обаче това би било дезертьорство.  

Още по темата

С една реплика обаче той даде да се разбере, че не излиза от играта за следващите избори.  

"На тези, които ни критикуваха, че нямаме кандидат и които разбират от шега, ще кажа, за да сме първи - на следващите избори ще съм аз", каза Борисов.  

В изказването си преди да обяви кандидат-президентската двойка, лидерът на ГЕРБ обясни защо партията не се е спряла на другите спрягани за претенденти, а именно на Цачева.  

За себе си обясни, че де, ако станел президент, това щяло да му гарантира политическо дълголетие.

"Моето дълголетие е силата ГЕРБ, не постове, а силата на направеното, силата на партията", каза той.  

Борисов обясни, че сред опонентите страхът от Фандъкова е бил голям. Но номинацията й за президент щяла да доведе до избори в София и множо харчове покрай тях. Освен това Фандъкова му била много по-важна като столичен кмет.

Борисов обсипа със суперлативи и вицепремиера Томислав Дончев. "Много харесван и в център дясно, леко намръщен, той ми е моторът и генератор на идеите в Министерски съвет", каза премиерът. Той описа Дончев като най-лесният му човек за работа - разбирал от половин дума, свършвал работата и казвал как ще се реши проблемът.  Борисов обясни, че трудно ще му намери заместик, ако стане президент, а щял да бъде и по-ценен в правителството.  

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не можел да се лиши и от Димитър Николов начело на Бургас, който превърнал от село в съвременен град.   В изказването си пред актива на ГЕРБ Борисов отчете успехите на управлението и отвърна на някои от критиките. Той припомни построените пътища, ремонтираните театри, новителстадиони.  

"Стрестестовете на банките минаха, изключително рисков момент, за радост издържаха тестовете и можем да кажем, че имаме стабилна банкова система и можем да си поставяме и други задачи", каза премиерът.  

Сред успехите той сложи и рекордно ниската безработица. Борисов призна, че все пак се случва и нещо да се обърка като например да се спука някоя спирка.  "От филма "Баш майстора" знаем, че българският строител е особен вид строител, но трябва ли да викаме чужденци? Преди нямаше тротоар, нямаше булевард в София, сега като намерим клатеща се плочка, е проблем. Но това е градивна критика", каза Борисов.  

Той коментира и проблема с бежанците. Обясни за десетките километри построени ограда, за трудните дипломатически преговори.  

"Много е лесно да се казва да пратим армията на границата. Ние и артилерия ще пратим, но какво правим с гръцката граница, тя е огромна. Бежанците са организирани, хвърлят децата и жените напред. Айде стреляй...", описа ситуацията премиерът.  

Борисов обясни, че България ще предприеме действия към оттегляне на контингента ни от Афганистан, тъй като той бил, за да подпомага мира, а след като храта бягали оттам, явно мир нямало.  

За пореден път той отхвърли критиките към промяната на кандидата на България за шеф на ООН. Борисов обясни, че никой не е съгласувал номинирането на Бокова с ГЕРБ, а до оттеглянето й се стигнало заради лошите резултати.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, драги, просто така са ти наредили от държавния департамент
57
0
 
14
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Бг беше дадена като евтина квартира на лош квартирант преди 7 години! Квартиранта не само не плаща наема, но набута хазаите(народа) с тока и ограби цялата покъщнина! И сега на бягане е оставил крана на чешмата да тече а цел макс. набутване! Колко ще е сметката за "водата" от нас зависи...
56
0
 
11
 
! Отговори
варналия преди 7 години
Това което направи Борисов може да се сравни само с издигането на Добрин Митев(със средно образование) за кандидат-кмет на Варна през 1999 година. Тогава подарихме победата на червените след два успешни мандата на Христо Кирчев. Много погрешен ход на Герб и Борисов.
55
0
 
18
 
! Отговори
и рече Бог преди 7 години
Аз съм ценен, и Фъндъкова, Дончев и Николов са ценни, да това... предлагам най-излишния, тази дето и без нея можем...И рече Бог- да бъде Цачева!!!
54
0
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Идеята на Борисов за късна номинация на кандидат може да е била,че така няма да има време за оплюване!Обаче Цецка Цачева не се нуждае от такова-много е зле,а грозотата е най-малкия и проблем(божа работа,дето се вика).Сега всичко е в ръцете на Цецо,чувала с костинбродски номера трябва да е пълен,иначе....Е,може и от Козяк да помогнат,там са доста напред с материала.
53
0
 
17
 
! Отговори
казах СВОБОДА! преди 7 години
Види му се края!
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божее, как можеше да не харесвам Plevnu?!? Що триете бе???
51
0
 
8
 
! Отговори
върл гербаджия преди 7 години
Божее, как можеше да не харесвам ***?!?
50
0
 
6
 
! Отговори
se преди 7 години
ББ и ЦЦ как звучи .Ще се цъка и ще се бъбътка ако дойдат всичките на власт.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАБАТА НА ГЕРБ ЩЕ СТАВАЛА МАЙКА НА НАЦИЯТА.
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерът Бойко Борисов призна, че името му е било сред обсъжданите за кандидат-президент на ГЕРБ. КАТО ЗНАЕМ, ЧЕ В ГЕРБ НИЩО НЕ СЕ ОБСЪЖДА, ЗАЩОТО БОРИСОВ РЕШАВА ЕДНОЛИЧНО,1 тогава къде е било това обсъждане - в американското посолство ли?
47
0
 
5
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
До реалист+Каква армия!? То има ли!?
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрестестовете на банките минаха, изключително рисков момент, за радост издържаха тестовете и можем да кажем, че имаме стабилна банкова система и можем да си поставяме и други задачи", каза премиерът.ТОГАВА ЗАЩО ЩЕ ОБЕДИНЯВАТ ПРОВАЛЕНИ БАНКИ С ДРУГИТЕ.
45
1
 
17
 
! Отговори
Lizimah преди 7 години
Браво.умен ход...преди 20 ден беше казал че изгуби ли президентските се отегля...за това и назначава такъв кадар....проблемите са много-бежанци,проблеми с Русия,разпада на ЕС,празната хазна и милиардите кредити...с това заявява:ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА....
44
1
 
19
 
! Отговори
Реалист+ преди 7 години
Бабичка главнокомандващ на Армията ни - аре сиктер бе - тиквеници......
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нееее,ти не искаш да дезертираш от еврофондовете.Виж,след две години,когато ги спрат,тогава може.Хитър Андрешко си ти,ама този път сгафи жестоко.
42
0
 
3
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Социология като огледалцето на злата кралица лесно може да те накара да си вярваш!
41
0
 
16
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Герба си отива!
40
1
 
29
 
! Отговори
заблуда преди 7 години
Борисов много се заблуждава, че някой ще го избере. Ами да пробва. Да види.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауу бежанците пускали първо жените и децата за да не ги стрелят...Трогателно.Ми тогава по-добре вместо милозливи граничари да се ползват роботи с компютърна програма или наземен пилот който получава добри пари и повишения ако си уцелва мишените на компютърният екран.Жени и деца..Ми те жените имат 10,15 братовчеди,братя и тн от мъжки пол.Децата след някоя и друга година ще станат същите тиняци като родителите си.Да не говорим,че масово си ползват децата като средство за манипулиране на съжаление.