АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие

Първанов: Представянето на Георгиева е обидно за България
Обновена: 6 окт 2016 12:04 | 6 окт 2016 11:03, Камелия Цветанова
146
АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие
Архив: Булфото

Оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на еврокомисаря Кристалина Георгиева и вот на недоверие за "национално предателство", т.е. за цялостната политика. Това поиска лидерът на АБВ Георги Първанов след вчерашното гласуване за генерален секретар на ООН.

След него португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста. Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа, остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста. Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

Според Първанов обаче ако не беше факторът Кристалина Георгиева, Ирина Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН.

Заради това сега лично премиерът трябва да поеме политическа отговорност и да освободи поста, настоя той.

Лидерът на АБВ смята, че лично Борисов е отговорен за авантюристичната смяна на кандидата в последния момент, което доведе до провал.

Още по темата

Кристалина Георгиева пък трябвало да бъде оттеглена незабавно от ЕК, защото нямало как оттук насетне тя да има авторитет в сложни ситуации.

Според Първанов представянето на Георгиева е обидно за България.

За оставката на външния министър Даниел Митов Първанов настоява отдавна, защото според него дипломат №1  води напълно неадекватна политика.

"Цялата работа е като поговорката: "Че си запалим къщата, за да изгори плевнята на комшията", цитира поговорката Първанов.

Според него въпреки саботажа на българското правителство в крайна сметка Ирина Бокова е защитила доброто си име и е показала изключителна воля и дипломатически умения.

"Ако трябва с една дума да изразя това, което направи Ирина Бокова, е добре известната поговорка: "И сам войнът е войн", каза той.

Според него Кристалина Георгиева не е била претендентът на България, а само на правителството.

По думите му с действията си правителството не само е изложило българската дипломация, но е провалило шансовете на групата на Източна Европа да има свой ген. секретар на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
10
 
! Отговори
Сирищнишки козар преди 7 години
ГАВАРИТ МАСКВА , ГАВАРИТ МАСКВА ... ЗДЕСЬ ГОЦЕ ...
82
9
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Всеки, който си направи труда да научи как се избира Генерален секретар на ООН, ще разбере защо Ирина Бокова е втора, а не четвърта и това въпреки мръсния номер, който й изиграха ГЕРБ, Митов и Кристалина Георгиева.
81
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става ясно с каква извънземна технология българските медии телепортираха Бокова от 4-то но 2-ро място? Мисля че следващата нобелова награда по физика се полага на откривателите на тази технология. То и без друго беше крайно време българи да станат нобелисти.
80
3
 
7
 
! Отговори
Goce Tr-pera преди 7 години
Отново изпълзя *** с кодово име Стрелеца по архари и любител на други твари...
79
6
 
9
 
! Отговори
ДЕДО преди 7 години
КАТ ВА ЧИТЕМ РАЗБИРАМ ПОГОВОРКАТА ЗА ШОПО-"НАЙ ОБИЧАМ ДА МРАЗИМ"НЕМА ТАКАВА ДАРЖАВА, НЕМА ТАКОВ ПРЕМИЕР СЛЪНЦЕ, НЕ МУ ИСКАЙТЕ ОСТАВКАТА ШОТО ША СЕ РАЗСЪРДИ И ША ВДИГНЕ КРЪВНОТО, ПОСЛЕ ИЗБОРЕ, ЦЕЦКАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ША СПИЧЕЛИ ОТРАЗ
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
abe bokova ima veto be parvanov si prai evtin PR v momenta
77
4
 
13
 
! Отговори
А дали? преди 7 години
Четвърта, четвърта, но отваряш другата новина от челната страница на Днес и хоп - Бокова втора. И ГЕРБ-ерастите мълчат като тикви.
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По комунистическата логика на Гоце, Нинова и още знайни и незнайни герои по левите русофилски партии у нас още 8 други правителства по света освен нашето трябва да си подадат оставките, защото и техните кандидати не станаха генерални секретари на ООН. Даже Гоце и Нинова които са толкова принципни трябваше да поискат оставките вкупом на всичките държави чиито представители не спечелиха стола за шеф на ООН.
75
9
 
5
 
! Отговори
Неразбиращ преди 7 години
Оставете настрана политическите си нагласи и омрази, бихте ли ми обяснили защо това е скандал и защо се искат оставки? Дори с гласовете на Георгиева, Бокова пак не побеждава Гутиереш. Имаме две българки напред, а например Наталия Герман е след тях, последна. На нея и на правителството на Молдова също ли ще искат оставките опозицията? И то от АБВ, БСП и ДПС, които не е като да не са безгрешни? Наистина не разбирам.
74
5
 
17
 
! Отговори
Гомяна издънка преди 7 години
Голяма издънка се получи. Както винаги българската страна направи грешният избор.
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две са нещата, които се гледат при гласуването - колко са гласовете ЗА и колко са червените бюлетини в гласовете ПРОТИВ. Останалото няма никакво значение, затова Ирина Бокова реално си беше втора и то дълго време, не само на последното гласуване.Разбира се знам, че на предишните гласувания нямаше червени бюлетини, но това не променя нещата.
72
6
 
5
 
! Отговори
Скоро в кината преди 7 години
Дойде дългоочакваната премиера!Позитано пикчърс представя: "Секс в централата на ООН" (по действителен случай)Жанр: Еротичен трилър. Режисьори: Боко и агент Гоце. Сценаристи: Меркел и Путин.Сценография и грим: Държавна сигурност, КГБ и ЦРУ.
71
6
 
12
 
! Отговори
БОКОВА Е ВТОРА преди 7 години
Всъщност Бокова е втора! ВТОРА! Защо пишете, че е четвърта?
70
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ още не могат да схванат, че в ООН няма костинбродски бюлетини и не могат да печелят изборите по начина, по който ги печелят в България.
69
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилистицитее не могат да преглътнат загубата на шерката на убиецц, съветската кандидатура...
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце,сега ти говориш за оставки,но хората говорят,че ако има балотаж,ще подкрепиш ГЕРБ.Скоро ще разберем дали те са прави или ти си искрен.
67
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като има избори какво ще стане....за н-ти пореден път ще бъдите размазани от ГЕРБ както през последните 10 години...където ви хванат там ви бият, като шкембе у дувар.
66
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Била втора в оон и шеста в люлин. Му.рзилски руски лъжи. Ревете. Малко ви е. Отидете да бършете сълзите на руската агентка и да утешите. Ако искате да замажете може да свалите някой пътнически самолет. Не знам как гоцето не го е направил вече. Неговия вожд вече опука един. А и ловът е гарантирано без последствия. Армия от дърти му.рзилки ще почне да убеждава дори трипера на гоце, че някой друг го е свалил.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....каза прорускотоо чучулоо, големия шлем, доносника от Държавна сигурност, недоразумениетоо от Сиришник, агент Гоце...
64
1
 
3
 
! Отговори
Те ли преди 7 години
Христо Матанов е доносник на ДС под името Петър през 80 те г на 20 век . Продължава подривната си дейност като всяко ком .ченге ...........Позор за комуниста водещ на уж християнското предаване Горан Благоев .