Трима мераклии за "Дондуков" на тест за интелигентност

От предишните избори трима души са станали членове на МЕНСА
Обновена: 10 окт 2016 12:08 | 6 окт 2016 10:30, Анисия Иванова
21
Трима мераклии за "Дондуков" на тест за интелигентност
Архив: Булфото

МЕНСА България разполага с единствения в страната тест, който мери вярно интелигентността. Всичко, което виждате в интернет или някъде другаде, не е калибровано, обясни председателят на МЕНСА-България Христо Радков в предаването "България сутрин".

От организацията правят предложение към кандидат-президентите да участват в тест за интелигентност. По думите на Радков един такъв тест се създава много лесно, важното е за единица време на колко въпроса се отговаря.

"Ние предлагаме това на четвърти поредни избори. На първите не се яви никой, на вторите имаше малък отзвук, на третите по-голям, сега ще видим как е", сподели Радков пред Bulgaria ON AIR.

"Искаме тези хора да покажат някакви лични качества, с които да докажат, че наистина могат да ни управляват, а не все да се оплакваме, че сме най-бедната държава в Европа с най-лошите управници", допълни той.

"На всички явявания досега всичките са в горната половина на обществото. От предишните избори имаме 100, 105,106 IQ, но имаме от предишните местни избори трима човека, които станаха наши членове. Сред тях са бившият кмет на район "Изток" в Перник Ивайло Иванов", посочи той.

Радков каза още, че до момента по телефона има заявено желание от трима от кандидатите за президент да отидат в събота и в понеделник на тест. Условия от страна на МЕНСА за влизането в този тест няма.

"Според мен от кандидатите за президенти има хора, които ще покрият и ниво за членство", прогнозира Христо Радков в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Напълно вярно. Има разлика между обща култура и ниво на интелигентност. И действително ми е направило впечатление, че голяма част от гениите, както и хора от моето обкръжение, които мога да кажа са успели в живота, съсредоточават вниманието и мислите си в конкретната област, в която се развиват, а не просто във всеизвестни факти.
12
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Това, че е магистър, доктор и какъвто още е там не значи, че е високо интелигентен - в днешно време диплома и подобни звания не са особено сложни за придобиване. И аз имах колеги в университета (завърших преди 3 г.), които си пишеха името с правописна грешка. Така че един наистина кадърно направен тест за интелигентност всъщност според мен би дал много по-реална представа от една диплома (говорим поне по нашите ширини).
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се повечето да успеят да го докарат до 70.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
познавам човек,магистър инженер,сега ще продължава с докторантура,който не знае какво е ВИАДУКТ,АКВАДУКТ, който вместо "трасиране " на път,казва и пише ТРЕСИРАНЕ , и купища,купища такива още неща. който,като се храни,брадичката му е мазна и е гнусно,но салфетка не ползва и не се усеща, и купища още такива неща. така,че един тест нищо не означава. само това,че брлзо ще подредиш едни триъгълничета в кръгчета. А ДЪРЖАВАТА СИ ЩЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ПОДРЕДИШ НА ГЕОГРАФСКАТА КАРТА ?
9
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тест за съвест трябва да положат
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава не се управлява с "калибровани" мозъци, а със сърце и душа бе, алллааанкоолллуууу. Държава, семейство и жена се ръководят с емоция и контролиран мачизъм, а не с пиддалско менсаджийство.
7
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тези тестове покриват критериите на съставителите им, но дали това е интелект?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако пуснат тестове по общините едва ли ще има много хора с резултат над 100, което всъщност е едно задоволително ниво за обикновения човек, но крайно недостатъчно за хора на отговорни постове. За сметка на това ще видите лъскавите джипове и къщи на кметовете, за придобиването на които не е нужно IQ, а престъпни намерения и престъпници приятели.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теста за интелигентност не се интересува от знания. Може да не знаеш нито една столица и пак да си 150. Там се гледа способност да обработваш информация и логиката. Знанията се учат. Има топ физици, които не знаят неща които ги знае всеки. Президенти , столици. Ако главата ти е пълна с числа, няма много място за "общи" знания :)
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
~100 е много ниско за управляващ. Те трябва да имат поне 140-150. Срамота..
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
синът ми, който е на 32 г. има тест за интелигентност 100(IQ|. тестван е преди няколко години при явяване на работа в бг. и то за шофьор. няма смисъл да продължавам. много неуки хора ни управляват. не че аз съм нещо, но брат ми е юрист, аз съм работила в учреждение по времето на Тато, била съм секретарка в ДАТ, и правя разлика. Трябва да бъде приложен тест на всички депутати, независимо от коя партия. Не може да не знаеш столиците на х държави и да си в Народното събрание...безпартиен,обективен
2
0
 
8
 
! Отговори
До кога ще сме роби? преди 7 години
Питам се защо трябва да бъдат похарчени 50 млн.лева народна пара като се знае кой ще е президент и от коя партия ще е той?
1
0
 
3
 
! Отговори
Unns преди 7 години
Detektor za laja i psychotest e zadaljitelen.:-)