Депутатско ваканцуване? Нищо подобно – работата тече!

Предизборната кампания ще я плати народът, опасяват се от БСП
13 окт 2016 09:22,
31
Депутатско ваканцуване? Нищо подобно – работата тече!
Снимка: архив, Bulphoto

В периода до президентските избори няма да има пленарни заседания в Народното събрание, но депутатите ще продължат да изпълняват задълженията си и да се събират в парламентарните комисии. Това подчерта Георг Георгиев от ГЕРБ, след като вчера народните избраници си гласуваха близо месец почивка от Пленарната зала.

Още по темата

Той обвини БСП, че са започнали да провеждат предизборна агитация в НС и така преди седмица в парламента са били внесени знамена от февруарските протести през 2013 г., а "червените" депутати са попречили на ГЕРБ с виковете си да представят своя декларация.

"Няма такава африканска страна, която да си закрива парламента по време на избори", категоричен беше Румен Гечев от БСП.

Той посочи и че левицата е събрала подписи за извънредно заседание. "Отменяме ваканцуването на ГЕРБ, за да си уреждат спокойно изборите", заяви той пред BTV.

Георгиев посочи, че временният председател Димитър Главчев има една седмица, за да вземе решение.

От думите на депутата стана ясно, че заплатите на него и колегите му ще вървят за този период, като няма да могат да използват служебен транспорт.

Гечев обаче посочи, че за обикаляне на избирателните райони с лични автомобили все пак ще плаща данъкоплатецът – по 20-21 ст на километър.

"От къде на къде данъкоплатците ще плащат да си правите предизборната кампания от парламентарната трибуна?!", запита на свой ред Георгиев.

Той беше категоричен, че законодателната дейност на парламента върви с изпреварващи темпове и спирането на пленарните заседания няма да й се отрази. "Вече има нов парламент, той се намира в Банкя, не е в центъра на град София", коментира Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На шефа на нашият отдел му предстои пенсиониране. от 15 колеги в отдела трима имаме амбицията да заемем мястото му. Днес пуснахме към изпълнителния директор предложение да ни пусне един месец ваканция, за да се подготвим за деня в който ще изберат едни от нас за ръководител на отдела. Отказаха ни, щото сме имали работа...ама как така, за дупедатите може, за нас не, сега как да си проведем предизборните кампании....
6
1
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Това със сигурност противоречи на това което виждам ! На очите си ли да вярвам или на думите на тези нахалници ! Колкото и да казват на черното бяло ,то си остава черно! Ще заработят ,ако ги накарат да се явят в петък на работа ! За сега парламента е затворен и никои няма там .Но това е добре! По-малко пакости ще сътворят . Да си "ваканцуват" и без това не ни трябват !
5
1
 
9
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Предизборния цирк върви с пълна сила. Основните шутове са добре познати на публиката. От дълги години се явяват в различни разцветки, но плочата с репликите е универсална. Представлението е доста вехто, върти се вече 35 години без драстични промени, и участниците не влагат много сърце в шоуто. Но пък .. и публиката - разбирай - нацията, не е особено претенциозна. Мърмори под нос, но не дава рецензия. Така върви шоуто "Приказка без край" в колониалния Бантустан. За пореден път.
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП реват понеже не могат да си правят кампанията в парламента :) жалки твари.
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече се отчаях и от Герб, макар че в началото имаh някаква надежда, но изпитвам необяснимо задоволство от лудостта, до която докарват БСП-то. :D
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О да убили са се от работа. Неуморно се трудят за нашето благоденствие.
1
0
 
20
 
! Отговори
Съпартиец преди 7 години
Само дремят в парламента. Направо да ги карат в Бобов дол да копат в мината.