ДПС за ваканцията: Вкупом съгрешиха и вкупом станаха

БСП иска извънредно заседание заради решението, събират подписи
16
ДПС за ваканцията: Вкупом съгрешиха и вкупом станаха
Мустафа Карадайъ. Архив: Булфото

БСП започва да събира нужните 48 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента, а от ДПС не само обявиха, че ще подкрепят социалистите, ами дори предложиха дневния ред – решение за саморазпускане на Народното събрание.

До това се стигна, след като по-рано депутатите решиха, че излизат във ваканция още от днес заради предизборната кампания за президент.

Още по темата

Цвета Караянчева от ГЕРБ пък обясни, че депутатите на Бойко Борисов са подкрепили искането на "Атака" за голяма ваканция, за да не се позволява Народното събрание да се превръща в цирк, както става в последните дни.

"Утре може някой да се обеси от балкона", коментира зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ и призна, че решението за ваканцията е съгласувано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Колегата й Красимир Велчев обаче я поправи, като обясни, че с лидера е съгласувано само решението за двуседмичната ваканция, каквото беше и първоначалното предложение.

"Предложението за по-дълга ваканция дойде спонтанно, но го подкрепихме заради държанието на БСП. Не можем да търпим този цирк и да се уронва престижа на НС. Не е съгласувано, групата го реши, но ние сме депутати и също имаме право да вземем решение", обясни Велчев.

Той нарече червените депутати партизани, които искали да правят кампания с държавни пари и да се возят на служебни коли.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова обаче това е страх и опит да се заглуши гласа на опозицията по важните теми, страх от вота на недоверие, който готвят социалистите, страх от искането за изслушване на министъра на енергетиката Теменужка Петковаза стачката на минорите в "Бобов дол".

"Такова чудо никога не се е случвало, България е парламентарна република, а основният й орган няма да работи почти цял месец“, обясни тя.

"Те няма да работят, а ще получават заплати", обвини Нинова и поиска това да бъде обяснено на миньорите, които стачкуват заради неизплатени възнаграждения.

От ДПС коментираха, че това е поредният гаф на ГЕРБ. Така че не само застават зад социалистите, но и ще настояват парламентът да се саморазпусне и да се насрочат предсрочни парламентарни избори.

Според лидера на движението Мустафа Карадайъ ситуацията в страната прилича на необявено извънредно положение.

"Народното събрание е естественото място за политическа работа, а ГЕРБ се крият от политически дебат, има актове, които са взети зад гърба на парламента и с днешното решение се лишават от контрол", оплака се той.

Карадайъ смята, че това е национално безотговорно, а поведението на мнозинството е истерично и паническо. "Те са в състояние на политически нокдаун или както някои колеги го наричат цунг-цванг", коментира той.

Според ДПС с голямата ваканция на НС се извършва подмяна на конституционния ред и държавното устройство. "Явно за ГЕРБ Народното събрание е цирк, където те си играят на криеница и все други са им виновни", допълни лидерът на движението. Той цитира свещените книги: "Вкупом съгрешиха и вкупом излишни станаха“.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов обаче беше на друго мнение.

Според него е непочтено да продължава по този начин работата на парламента. "Час и половина днес имаше общи приказки и предизборни лозунги. По-добре е да се каже на обществото, че няма да има заседания, няма да ползваме коли и командировъчни, а това време ще бъде наваксано с извънредни заседания", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Гошо...ТъпотоНе знам дали си Гошо,но че си *** ти личи от всички постове до сега.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УВОЛНЯВАМЕ ВИ!!!! Закривай!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗВИНЯВАЙТЕ ГОСПОДА ДЕПУТАТИ,КОЙ ВИ Е ПУСНАЛ?ВИЕ НАЛИ ЗА МЕН РАБОТИТЕ,ЗА НАС,ЗА НАРОДА?ДА СТЕ НИ ПИТАЛИ?ЦИРКА ВИ ТАМ Е ЦЕЛОГОДИШЕН ,НЕ Е ОТ СЕГА,ВРЪЩАЙТЕ СЕ НА РАБОТА И ВДИГАЙТЕ ЗАПЛАТАТА,ПРОМЕНЕТА ЗАКОНА В ПОЛЗА НА ТРУДЕЩИЯ СЕ ЧОВЕК,ИМА СТО НЕЩА ДА СЕ СВЪРШАТ,ТИЯ ОТИВАТ ДА СИ ПОЧИВАТ..КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕ?...
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам колко плиткоумни хора управляват държавата.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ са едно и също нещо с комунистически генезис.В момента правят цирк за пред електората, но задкулисно си договарят за всичко. Примерно как да спазват омертата за ненаказуемост за престъпленията извършени от двете партии когато са на власт. Съботиране на всеки опит да има справедливост и народа да стане по богат. Всички кадри назначени от БСП и Орешарски са на държавна хранилка и пазени от мутрата.
8
3
 
23
 
! Отговори
маке преди 7 години
у нашта фирма вкупом подкрепихме да си дадем почивкапп и шефа беше на тва мнение ся вкупом обикаляме по улиците и просим цигари
7
4
 
24
 
! Отговори
Венета преди 7 години
Време е да си ходят...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tapi kratuni vs se sajusete sa da ne vi komandvat komunjagite prebojadisali se v gerb mnogo e prosto v4era gledah referend. Na parva tv mnogo prosta vulgarna nahalna e taja ot gerb karatan4eva kak ja istarbaha dr i vodeschtsta ujas laji ot uststa i smii jvar4aha i laji nito tazeva nito kalfin komunjagite me interisuvat vel4ev komuneto ot gerb ligav
5
5
 
20
 
! Отговори
gtf преди 7 години
сопа за гербавите трябва, по-голяма
4
4
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Всички са бандити и най-големите са избирателите им.
3
5
 
18
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Ех, ако можеше всички в НС да се обесят. ....!!!
2
6
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Браво на ДПС-то за позицията която заема.Това сборище в момента в НС трябва да се...разтури.Както всичко в държавата до сега,под ръководството на гербо...тиквуните,е опорочено.Пълна дебоковизация на държавата,вън боковските калинки от власта
1
3
 
34
 
! Отговори
ф преди 7 години
Вече не е нужен даже парламент.