След пушилката: Мир и любов във властта

Няма основания за промени в правителството или в парламента
Обновена: 17 окт 2016 18:09 | 17 окт 2016 17:56, Екип на Dnes.bg
126
След пушилката: Мир и любов във властта
Снимка: архив, Булфото

Управляващите партии – ГЕРБ, РБ и ПФ, само за час и половина разговор премахнаха напълно различията си за промени в Изборния кодекс. Това стана на среща в парламента, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.
 
В петък той се появи изненадващо в Народното събрание заради напрежението сред мнозинството и скастри Реформаторите. Тогава той се разпореди във вторник неговите депутати да са в Народното събрание и да внесат спешно поправки в Изборния кодекс, които по същество да са исканията на Реформаторите.

Още по темата

Така че в изпълнение депутатите от ГЕРБ начело с шефа на правната комисия Данаил Кирилов внесоха поправки в кодекса, с които пада таванът от 35 изборни секции в страните от ЕС.

Освен това методиката на ЦИК няма да се използва при резултатите от мажоритарните избори, каквито са президентските и кметските. Т.е. при тези избори протестният вот ще се брои за действителен глас, при парламентарните обаче ще се вади от действителните, за да се запази бариерата от 4% за влизането на партиите в Народното събрание.

Депутатите от мнозинството ще внесат общо предложение за поправката за "Не подкрепям никого", уточни Найден Зеленогорски от РБ.

Според съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който беше инициатор на днешната среща, защото Патриотите бяха категорично против отпадането на тавана за секциите за Турция, коалицията е стабилна и полезна.

"Постигнахме пълно съгласие след последните брожения и противопоставяния", отсече той.

"Не виждаме никакви основания за каквито и да е промени в правителството или в парламента. Правителството трябва да продължи с полезната си работа", коментира Симеонов и допълни, че стабилността е важна на фона на кризите около нас.

Премиерът Бойко Борисов се вклйючи и обяви мира с благодарности към Валери Симеонов: "Ако не се бяхме разбрали, значи, че нямаше да има коалиция и щеше да има нужда от преформулиране на управляващото мнозинство.

При положение обаче, че разбирателството било постигнато, той прикани Данаил Кирилов и Найден Зеленогорски да внесат по-бързо поправката, за да може тя да влезе в пленарната зала и да бъде подкрепена.

Борисов обясни, че нито той, нито някой друг по време на разговорите е поставял условия за компромиса.

Премиерът обяви и че не планира да иска оставката на военния министър Николай Ненчев.

"А това, че Каракачанов иска да е върховен главнокомандващ и шеф на Ненчев, си е негово право. Нашият опонент е БСП", каза Борисов.

След постигането на днешния мир - въпросителните около утрешния ден отпадат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
16
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Всичико започна с глупавата идея за задължителното гласуване, после с "квадратчето" решиха малко да я намалят, но една глупост не може да заличи с друга. Какво да измислят глупави хора, глупост след глупост....Краят идва, най-голямата глупост е номинацията на Ц. Цачева за президент. Неподготвена, ограничена и дори с неподходяща външност. Даже отявлени и облагодетелствани от властта гербери не я харесват!
72
1
 
25
 
! Отговори
убедете се сами преди 7 години
Найден Зеленогорски е назначил за свой сътрудник в Парламента дъщерята на кмета на Плевен Георг Спартански - Цвета Георг Спартанска. Вижте в сайта на Парламента. Въпросната е на около 25 години и не се знае дали е работила нещо. Ако Зеленогорски не успее отново да се намърда в Парламента, най-вероятно Спартански ще му върне жеста като го назначи за зам. кмет, тъй като Зеленогорски е негоден за нищо. Оплели са се като свински черва.
71
3
 
29
 
! Отговори
Дядо йоцо преди 7 години
Бойко, тия твоите *** не смеят да ти кажат, че ти остават двадесет дни.
70
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътници са.Не остана много време да си играят театъра.Леля Цеца ще бъде след пищова и петното.
69
1
 
27
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
За голямо съжаление тази сутрин Радан Кънев се оказа прав. За тези хора можеш да се изкажеш само по този начин. Грубо, цинично но е голата истина!
68
2
 
22
 
! Отговори
ЦецаВеличковичНинова преди 7 години
Бойко специален поздрав за теб и ГЕРБ с парчето на Дженифър Лопес - AIN`T YOUR MAMA (няма да ти бъда майка). Предлагам всички активни майки да се съберем пред НДК в нощта на изборите и да изпеем и потанцуваме на това парче ЗАЕДНО!!!
67
1
 
20
 
! Отговори
Идеалисти? преди 7 години
Айде бе, аз пък си мислех, че политическите титани- деформатори и каракачанки ще пуснат доброволно кокала. И то след като може повече никога да не го видят!
66
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До ГЕРБНа втори тур ако се класира Цеца Майката,сигурно Винкела,Варадерото и Каракачана-македонец и още два...файтона хора с тях ще я...подкрепят.Толкоз им е електората,който остана да им слуша...указанията.Виж...рИфформаторите са друго нещо,те имат три файтона хора с тях,но конете им са...куци и файтоните нещо не слабо...мърдат.
65
1
 
10
 
! Отговори
до 74 ГЕРБ преди 7 години
Дрогата не прощава. Здравословното ви състояние е в криза. Идете веднага на лекар гинеколог за контролен преглед.
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помириха се в името на ограбването на БГ. Ако има още балъци да гласуват за ГЕРБ, ПАТРИОТИ, РБ, ит. Н..
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българа-ците са мега откачено племе! Удивително изцентрени са!
62
28
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Червени каскети, само с един единствен ход Борисов ви отне и теоретичният шанс да спечелите нещо в тези избори. Сега хем вашият вечен коалиционен партньор ДПС остана с пръст в устата хем РБ и ПФ ще подкрепят г-жа Цачева на втори тур.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роско защо не сезира конституцията за квадрачето не подкрепям никого ?
60
0
 
22
 
! Отговори
Емо Велев преди 7 години
Бойко не бил Буда, а бил КОКАЛА. Ей много сладък тоя какъл бе, как пък малко не се засрамихте. Никаква файда от това управление, обаче винаги готови да се разберат за кьософрата!
59
1
 
21
 
! Отговори
Деформатор преди 7 години
Найден Зеленогорски от село Садовец, Долно Дъбнишко. Предал всички избиратели и партии, през които е преминал. За личната си изгода и майка си ще предаде. Лицемерие, подлост и некадърност. Съсипа и унищожи Плевен и го превърна в руини, прогони десетки хиляди от града. Без никакви качества, с неистова жажда да е във властта на всяка цена, независимо с кой. Днес е с ГЕРБ, утре е против ГЕРБ, днес е с БСП, утре е против БСП, днес е с ДПС, утре е против ДПС, днес е с ПФ, утре е против ПФ. Отврат!
58
0
 
6
 
! Отговори
Наследница на Ванга преди 7 години
"зимата след четвърт век , един избират друг слагат, един гласят друг идва, жената е въглена, много мръсотии, много предатели , ке се пукат" ,,цветето ке увехне, тиквите ке се изпарят, ухото ще е зад решетки'' КА3АХ !
57
6
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Каквото и да го...подпират Тиквуний...Велики,дните му са преброени като премиер на най...бедната държава в ЕС.Царят е...гол,царят е...гол;провикнало се едно хлапе в една известна...приказка,при преминаване на царската процесия.Всички се смълчали и след това в купом заповтаряли очевидната истина и взели да се...смеят.Ами този ден,6-ти ноември наближава,когато народът ще види че...цар Тиквуний е наистина...гол.Къде ще се крие от присмеха на народа,не знам.
56
2
 
27
 
! Отговори
naco преди 7 години
ВРЕМЕ е,ВРЕМЕ е,ВРЕМЕ е ДРУГАРЯТ Борисов да ИЗЛЕЗЕ от НЕЛЕГАЛНОСТ!!! Разкрит Сте ДРУГАРЮ Борисов!!! ВЪРВЕТЕ си!!! ПРЕЧИТЕ на България!!! НАРОДЕ???? СЪБУДИ се НАРОДЕ!!!
55
1
 
21
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
След пушилката мир,любов и порно в коалицията!!!!!!!!!!Ох кеф и радости а за народеца ГАДОСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
54
27
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Само така Бойко! Мачкай комунистите!