След пушилката: Мир и любов във властта

Няма основания за промени в правителството или в парламента
Обновена: 17 окт 2016 18:09 | 17 окт 2016 17:56, Екип на Dnes.bg
126
След пушилката: Мир и любов във властта
Снимка: архив, Булфото

Управляващите партии – ГЕРБ, РБ и ПФ, само за час и половина разговор премахнаха напълно различията си за промени в Изборния кодекс. Това стана на среща в парламента, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.
 
В петък той се появи изненадващо в Народното събрание заради напрежението сред мнозинството и скастри Реформаторите. Тогава той се разпореди във вторник неговите депутати да са в Народното събрание и да внесат спешно поправки в Изборния кодекс, които по същество да са исканията на Реформаторите.

Още по темата

Така че в изпълнение депутатите от ГЕРБ начело с шефа на правната комисия Данаил Кирилов внесоха поправки в кодекса, с които пада таванът от 35 изборни секции в страните от ЕС.

Освен това методиката на ЦИК няма да се използва при резултатите от мажоритарните избори, каквито са президентските и кметските. Т.е. при тези избори протестният вот ще се брои за действителен глас, при парламентарните обаче ще се вади от действителните, за да се запази бариерата от 4% за влизането на партиите в Народното събрание.

Депутатите от мнозинството ще внесат общо предложение за поправката за "Не подкрепям никого", уточни Найден Зеленогорски от РБ.

Според съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който беше инициатор на днешната среща, защото Патриотите бяха категорично против отпадането на тавана за секциите за Турция, коалицията е стабилна и полезна.

"Постигнахме пълно съгласие след последните брожения и противопоставяния", отсече той.

"Не виждаме никакви основания за каквито и да е промени в правителството или в парламента. Правителството трябва да продължи с полезната си работа", коментира Симеонов и допълни, че стабилността е важна на фона на кризите около нас.

Премиерът Бойко Борисов се вклйючи и обяви мира с благодарности към Валери Симеонов: "Ако не се бяхме разбрали, значи, че нямаше да има коалиция и щеше да има нужда от преформулиране на управляващото мнозинство.

При положение обаче, че разбирателството било постигнато, той прикани Данаил Кирилов и Найден Зеленогорски да внесат по-бързо поправката, за да може тя да влезе в пленарната зала и да бъде подкрепена.

Борисов обясни, че нито той, нито някой друг по време на разговорите е поставял условия за компромиса.

Премиерът обяви и че не планира да иска оставката на военния министър Николай Ненчев.

"А това, че Каракачанов иска да е върховен главнокомандващ и шеф на Ненчев, си е негово право. Нашият опонент е БСП", каза Борисов.

След постигането на днешния мир - въпросителните около утрешния ден отпадат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
3
 
! Отговори
До varg преди 7 години
Сега не си мий ръката цяла седмица, гордей се!
52
2
 
25
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браво. Стиснаха си ръка и се в уста целунаха. Крайния губещ - нацията. Нацията да прави като вятъра. Важното е, стабилност - т.е. да сме угодили на всички чужди господари, а те щедро ще ни държат на власт. Доста гнусно.
51
30
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
България е на 13 века и половина, но никога досега не е имала такъв БВП както днес и никога досега не е била в толкова силни съюзи както днес.И всичко това до голяма степен е заради един-единствен български лидер - нашият генерал, г-н Премиера Бойко Борисов!Браво!
50
0
 
29
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Валери Симеонов клекна продаде се има вероятност да са му обещали министерско кресло след изборите при условие че подкрепя правителството.
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво го снимате тоя сикаджия. Не ща да му виждам муцуната на убиеца, освен на некролог.
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не попълвайте квадратчето "не подкрепям никого".По-добре не гласувайте.Вече се разбра,че тези гласове ще се броят за действителни.Не допускайте да ви изпързалят.
47
1
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ба то няма да има история бе тоя бай *** ще я приключи...
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След пушилката: Мир и любов във власттаВъв властта има много любов. Но не е хетеросексуална. Обичат се. К'во да ги правиш. Разни там бисексуални, транссекуални и други такива. Това ни е властта.
45
1
 
15
 
! Отговори
Ооо времена преди 7 години
М те ***,бе мамка му стара.
44
27
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
На мен още ми е трудно, само Историята един ден ще кажи кой е бил най-великият лидер на Третата българска държава - дали Стефан Стамболов или генерал Бойко Борисов.
43
1
 
15
 
! Отговори
до 35 Западноевропее преди 7 години
И вечер ли се дрогирате ?.
42
0
 
26
 
! Отговори
Червеногорски преди 7 години
Найден Зеленогорски от село Садовец, Долно Дъбнишко. Предал всички избиратели и партии, през които е преминал. За личната си изгода и майка си ще предаде. Лицемерие, подлост и некадърност. Този, който съсипа и унищожи Плевен и го превърна в руини, прогони десетки хиляди от града, докато беше кмет. Без никакви качества, с неистова жажда да е във властта на всяка цена, независимо с кой. Днес е с ГЕРБ, утре е против ГЕРБ, днес е с БСП, утре е против БСП, днес е с ДПС, утре е против ДПС, днес е с Патриотичния фронт, утре е против Патриотичния фронт, днес е с ДСБ, утре е против ДСБ и т.н. - в завис
41
4
 
20
 
! Отговори
izh преди 7 години
Бат'Бойко удари с юмрук по масата и палетата подвиха опашки. Иначе купичката с манджичка може да остане празна. Мили родни картинки, но предвидими.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само преди няколко часа ви казах,че Трайчо Трайков и Каракачанов са троянските коне на ГЕРБ и не сбърках.Здраво са се вкопчили във властта и са готови на всичко за да я запазят.Не им вярвайте.Отново ще ви излъжат.
39
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди десет години, когато Сергей Станишев посрещна гербаджийте с поздрава: "Здравейте циркаджий", му се обидиха?!Ама е прав, много е прав!!!!!!!!!
38
0
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Найден Зеленогорски е назначил за свой сътрудник в Парламента дъщерята на кмета на Плевен Георг Спартански - Цвета Георг Спартанска. Въпросната е на около 25 години и не се знае дали е работила нещо. Ако Зеленогорски не успее отново да се намърда в Парламента, най-вероятно Спартански ще му върне жеста като го назначи за зам. кмет, тъй като Зеленогорски е негоден за нищо. Оплели са се като свински черва.parliament.bg/bg/parliamentaryregister
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нецензурният Радан така ли ще го оставите,какви мъже сте бе!
36
25
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Велик лидер! Истински генерал!Колко кризи само реши по време на управлението си! През колко препятствия успя успешно да преведе държавата!Браво!
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така 100г власт
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои тук наистина са *** на бсп, но някои не са част от никоя политическа простотия, а обикновени данъкоплатци от народа, които виждат нещата трезво и реално отстрани, след 2020 ще става страшнооо и дано този път има наказани, ама едва ли, всички ще са се покрили в дън земя. Ще има да го мъдрим, като гърците, ама мн по-зле.