По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!

Не искаме да сме партия на бойкота, отсече лидерът на ДОСТ
20 окт 2016 10:37,
156
По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!
Снимка: Булфото

ДОСТ реши да участва активно в подкрепа на кандидатурата на Цецка Цачева на президентските избори. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан.

Той обясни, че нито един от кандидатите не покрива високите изисквания на ДОСТ. А те са ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

Още по темата

"Ако ни питате има ли такъв кандидат, който да покрива високите ни критерии - няма. Бихме се насочили към последното квадратче, но не искаме да сме партия на бойкота", поясни Местан.

Той обясни, че по принципа на изключването нямало как ДОСТ да подкрепи левите кандидати. Независимите пък било несериозно да бъдат подкрепени. Местан и хората му били респектирани от Трайчо Трайков, но не могат да го подкрепят, защото партията му носела вината за вкарването на крайните националисти във властта.

Освен това Трайков не успял да се разграничи от хората си, които искат забрана за гласуване на изборите в Турция.

Лютви Местан обясни, че дава непоискана подкрепа и не е водил разговори нито с Цачева, нито с Бойко Борисов.

В същото време той каза и че подкрепата му е кредит на доверие към Цачева. Едно от нещата, което Местан очаква от нея, е подкрепа за сериозни промени в Конституцията.

По-късно днес се очаква и ДПС да обяви кой кандидат за президент ще подкрепи. "Това отдавна вече няма такова значение", коментира Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
4
 
! Отговори
Православна България преди 7 години
*** и турците винаги са вървяли ръка за ръка, турците помогнаха на ***, а *** на турците. Този театър възродителен процес беше проектиран от турци и ***.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наглец
100
0
 
8
 
! Отговори
troll преди 7 години
еми той и сюнет и направи само и само да си осигури място в политиката.
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе Винету, а герберите какви са бре, нали и те са ***. Бай ти Бойко е бил до Т. Живков, а Цеца с партийна книжка. Смешни и прости герберченца, калинки на 99%.
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варна, ако сте с акъла си, помислете за кого да гласувате вкупом, сетне да не ревете като ви забранят да говорите на български в магазините и училищата, и сложите фереджетата!
97
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАРАКАЧАНОВ, но от първия тур! Поне той никога не се е заигравал с протурските партии. На втория тур ще е вече късно! Местан и Доган ще надхитрят нашите умници, а и съветниците им са от.класа Оставете разправиите, да спасяваме каквото е останало все още от България!
96
2
 
5
 
! Отговори
до 106 преди 7 години
не сме възмутени защо такаав коалиция НЯМА. ДПс си има свой кандидат - Пламен Орешарски и обяви, че го подкрепя. Това - първо. Второ - ДПс подкрепя БСП от 27 години, тук няма новина. Герб се обяви като алтернатива на статуквото, Борисов щеше да бута барбекюто на Доган и изведнъж- първи приятел с Ердоган и местан, а пък Радев не е подкрепен от ДПС - по не на първи тур. Да, новина е!
95
1
 
12
 
! Отговори
Internetlumpen преди 7 години
Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България!!! Срамни дни от историята на България с Бай Муй за премиер. Големия бицепс не значи, голям морал и принципи. Голям срам за хората, които му подариха изборните победи..
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ако искаше можеше в началоот да направи големи реформи, имаше цялата подкрепа на народа.Обаче аз се убедих в годините, че който получи у нас цялата власт само г леда да граби.колкото повече партии влязат - толкоав по-добре, взаимно се следят. На това правителство гафовете му станаха по-очевидни, защото имаше опозиция, а като дадеш някому цялата власт и той стаав диктатор. Правителството на Виденов, Костов, Царя и първото на Борисов доведоха до безумия
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В началото симпатизирах на ГЕРБ и се надявах ли надявах да настъпи някаква промяна. Сега това недоразумение Цачева е издигната, а турците я подкрепят. Какво повече да кажа?!?!?!
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега кой ще гласува в полза на га дост
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УЖАС НЕ ОСТАНАХА ПФМи като си продаваме земите, ще ги купуват.
90
2
 
7
 
! Отговори
УЖАС НЕ ОСТАНАХА ПФ преди 7 години
ТУРСКИ ЗАВОДИ,ТУРСКИ ИНВЕСТИЦИИ ,ТУРЦИ ВЗИМАТ ЛЕТИЩА И БОЛНИЦИ,ТУРЦИ КУПУВАТ ЗЕМЯТА НИ ВЕЧЕ 40% Е СОБСТВЕНОСТ НА ТУРЦИ,ТУРЦИЯ НИ ПАЗИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО И ТИКВАТА СЕ РАДВА А ПФ ГО ПОДДЪРЖАТ
89
1
 
21
 
! Отговори
БУЛГАР преди 7 години
ГЛАСУВАШ ЗА ЦЕЦКА ПОЛУЧАВАШ МЕСТАН!
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще имаме не президент, а президентша, а президентът ще е друг.
87
5
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 7 години
А ако това е поредната провокация?!
86
15
 
5
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
ГЕРБ направи много за регионите в България със смесено население .Така че е съвсем нормално на има подкрепата им.Но защо не сте толкова възмутени от коалицията ДПС + БСП??? Те са голямата сила.Без яка подкрепа от Доган Рум.Рад ще потъне в забвение още на 06.11
85
3
 
15
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
ДА ИМ Е ЧЕСТИТО.ХАРЕСАХА СЕ НАЙ НАКРАЯ!
84
2
 
13
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Тоя закла ГЕРБ. На дали някой българин с всичкия си ще гласува за ГЕРБ като знав, че гласува за Местан. Същото е и с БСП. На дали някой българин с главата си ще гласува за тях като знае, че ще гласува за Доган. Честните хора да се ориентират другаде. Зад Трайчо също стой един турчин. Така, че Дончева или Каракачанов, това е по приемливо. Иначе фесовете ще влязат в софия и ще изкарат по улиците да ги посрещаме с хляб и сол. Добре си помислете!!!
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее, то беше ясно. Лютви Местан даде на баце втори мандат и бутна Орешарски.