По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!

Не искаме да сме партия на бойкота, отсече лидерът на ДОСТ
20 окт 2016 10:37,
156
По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!
Снимка: Булфото

ДОСТ реши да участва активно в подкрепа на кандидатурата на Цецка Цачева на президентските избори. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан.

Той обясни, че нито един от кандидатите не покрива високите изисквания на ДОСТ. А те са ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

Още по темата

"Ако ни питате има ли такъв кандидат, който да покрива високите ни критерии - няма. Бихме се насочили към последното квадратче, но не искаме да сме партия на бойкота", поясни Местан.

Той обясни, че по принципа на изключването нямало как ДОСТ да подкрепи левите кандидати. Независимите пък било несериозно да бъдат подкрепени. Местан и хората му били респектирани от Трайчо Трайков, но не могат да го подкрепят, защото партията му носела вината за вкарването на крайните националисти във властта.

Освен това Трайков не успял да се разграничи от хората си, които искат забрана за гласуване на изборите в Турция.

Лютви Местан обясни, че дава непоискана подкрепа и не е водил разговори нито с Цачева, нито с Бойко Борисов.

В същото време той каза и че подкрепата му е кредит на доверие към Цачева. Едно от нещата, което Местан очаква от нея, е подкрепа за сериозни промени в Конституцията.

По-късно днес се очаква и ДПС да обяви кой кандидат за президент ще подкрепи. "Това отдавна вече няма такова значение", коментира Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има връщаме мигрантите - чушки. как да им ги върнем, като Ердоган казва - аз не искам да се договарям с България, а с ЕС. не мога да приема обратно тези хора, щом няма договор с Ес за визите.А Меркел видя дебелия, и сега иска да връща два милиона араби. Ердоган няма да ги приеме, нито Орбан.И те ще заденат в първата регистрирала ги страна -България.През това време ЕРдоган ще ни залива с нови мигранти.
61
0
 
7
 
! Отговори
уу преди 7 години
КРАСАВЕЦ
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка подкрепи екстрадирането на потърсилите убежище турски граждани и Местан веднага застана зад нея.Очевадна сделка между герб и една анти българска партия. Такива национални предатели новата ни история не е виждала.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това добре -обаче нямах ВЛАСТе, казах си земя поне да имах.И станах земеделец бързо азно как от град на село да замина.БЗНС, БЗНС, БЗНС,БЗНС - но посел се обърнаха нещата.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО ПЪТИ БОРИСОВ ХОДИ ПРИ ЕРДОГАН, ЗА ДА ИЗМОЛИ ПОДКРЕПАТА НА МЕСТАН ЗА ИЗБОРИТЕ.И нали уж щяхме да им връщаме нелегалните емигранти?
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на СДС тогава станах членна други хора казвах вече братябрада си пуснах - скитах всеки ден.но после обърнаха нещата.СДС, СДС, СДС, СДс, но посел се обърнапа нещата
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато Бях едва ли не хлапепроучиха ме - влязох в БКП.Защото тогава здраво пазеше се щатаБКП, БКп, но посел се обърнаха нещата.
55
0
 
8
 
! Отговори
Moskov преди 7 години
DOMUS MESTAN
54
1
 
7
 
! Отговори
Ах мили мои преди 7 години
партии любимиаз ще бъда с тазкоято е на власт.....
53
0
 
13
 
! Отговори
Moskov преди 7 години
Mestan e PRASE .
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера нашето правителство предаде на Републиак Турция седем души набедени за гюленисти...без съд, без присъда, без изслушване на адвокати....терористите у нас имат повече прав. Митьо Очите - със сигурност.тези хора ги чака смъртна присъда в турция.това е скандал. Ето каква подкрепа получаваме за това че се г-----м на Ердоган.
51
0
 
16
 
! Отговори
Мосю Густав преди 7 години
Подигравахме се на Щатите, какъв цирк е президентската им кампания и кандидатите - обаче ние ще ги задминем!
50
0
 
12
 
! Отговори
то е ясно преди 7 години
Ясно е,че Местаноглу и Доганоглу нямат интерес президента да е силна фигура,още повече и военен.Тетка Цачева вече си е дала халката под наем
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чрез Местан Баце получава подкрепата на един побъркан диктатор, който мечтае да възстанови Османската империя, включваща и земята на България. Но Баце това не може да го разбере, защото не е никакъв политик, за държавник пък да не говорим... Личното му его и погалването по *** са му по-важни от националните интереси.
48
0
 
11
 
! Отговори
Цачева блесна преди 7 години
...с простотия... и то за десетина минути, при благосклонно настроен водещ .Представям си ако Радев имаше час при доказан водещ, като например Николай Дойнов.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надежда всяка оставете, решено е бъдещето ни. Децата да се спасяват!
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една мутра подкрепя кандидатурата на друга мутра.Аз лично не се учудвам.По-скоро странно би било обратното.Местан е престъпник и предател също както управляващата клика и техния кандидат Ц.ЦачеваСеднаха, разбраха се,целунаха се и в едно гърне запър-дяха.Да са живи и здрави.Успех на ген.Радев.
45
18
 
0
 
! Отговори
НАТО-веца Радев преди 7 години
аз като US възпитаник и клел се пред НАТО-вското знаме, заявявам: Крим е УКРАЙНА!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан и Бойко кат Меси и Неймар :)
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
48 - в общи линии - така е. видинско - Монтанско - Врачанския край, на практика вееч не съществу.а по голямата част от Северан Българи - също, изключвам там нещо по Велико Търново и ловеч. Около Разград и търговище масово са турци-зирани. По морето са добре, но се делят на скъпо Северно черноморие и евтино Южночерморие . в Южната част е пълно с руснаци. , а на север - с повееч англичани и немци.По Тракия и Родопите са все мюсюлмани, а селата пустеят.В Рила, пирин, Пловдив София има живо