По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!

Не искаме да сме партия на бойкота, отсече лидерът на ДОСТ
20 окт 2016 10:37,
156
По принципа на изключването Местан избра: Цецка Цачева!
Снимка: Булфото

ДОСТ реши да участва активно в подкрепа на кандидатурата на Цецка Цачева на президентските избори. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан.

Той обясни, че нито един от кандидатите не покрива високите изисквания на ДОСТ. А те са ясна евроатлантическа насоченост, президентът да е убеден евроатлантик и ясно да каже, че "Русия трябва да се оттегли от Крим, а след това санкциите срещу Русия да паднат".

Още по темата

"Ако ни питате има ли такъв кандидат, който да покрива високите ни критерии - няма. Бихме се насочили към последното квадратче, но не искаме да сме партия на бойкота", поясни Местан.

Той обясни, че по принципа на изключването нямало как ДОСТ да подкрепи левите кандидати. Независимите пък било несериозно да бъдат подкрепени. Местан и хората му били респектирани от Трайчо Трайков, но не могат да го подкрепят, защото партията му носела вината за вкарването на крайните националисти във властта.

Освен това Трайков не успял да се разграничи от хората си, които искат забрана за гласуване на изборите в Турция.

Лютви Местан обясни, че дава непоискана подкрепа и не е водил разговори нито с Цачева, нито с Бойко Борисов.

В същото време той каза и че подкрепата му е кредит на доверие към Цачева. Едно от нещата, което Местан очаква от нея, е подкрепа за сериозни промени в Конституцията.

По-късно днес се очаква и ДПС да обяви кой кандидат за президент ще подкрепи. "Това отдавна вече няма такова значение", коментира Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турска фирма ще строи суперкомплекс в София. "гаранти - коза България" ще изпълин проекта "Гранд софия" в младост. на мястото на някошната "нов деница" ще бъдат вдигнати 765 апартамета "Гаранти кози" е сред най-големиет турски компания, строи не само в Турция, но и в Русия и Дубай.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов често е наричар ЕРдоган "мой брат" . През 2012 Ердоган, Борисов и шейхът на катар се срещат в Евксиновград, говори се, че трите страни планират да построят голяма компания, която да построи магистрала Русе - Свиленград. Обсъждана е газова връзка с Турция "Набущо", договорен е строител "Сетгаз", който също е част о империята на ЕРдоган.
80
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Писна ми от тия турци, да си врът носовете навсякъде !!!
79
3
 
17
 
! Отговори
МЕСТАН преди 7 години
щом е зад ГЕРБ, аз съм СРЕЩУ ГЕРБ
78
9
 
4
 
! Отговори
Сезгин Умутев преди 7 години
Малко странно решение, но след като така е решено ще подкрепим Цецка Цачева. Да се надяваме, че ГЕРБ ще ни върнат услугата и няма да ни правят повече такива проблеми, както правиха при регистрацията на партията ни. Важното е да работим за стабилността на държавата ни и да вървим по евроатлантическия път.
77
3
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
от централата на ДОСТ съобщиха, че техните бомбени терористи не ходят с колани от бомби, а с колани от Samsung Galaxy Note 7. щели да ги ползват скоро. отиваш, дърпаш шнура и ... бум.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2008 Борисов е кмет на София турската фирма "Доуш Иншаат" печели обществена поръчка за втори лъч на метрото от Надежда до Черни връх - няма да напомняме колко некачествено бе това изпълние, колок пропадания имаше и т.н. - дадени са 330 милиона"Доуш Иншаат" преди това е строила магистрала Тракия в отсечкат Карнобат- Бургас. фирмата е голяма и е смятана за близкА до семейството на ЕРдоган.
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах дебата по БТВ -Цецка си направи харакири и се самоуби като отговори на въпрос за нац. сигурност по следния начин -интереса на отделния човек стоял по ниско и е без значение пред някакъв " общ национален " интерес .....и тази искала да бъде президент на всички българи ???? На всички или само на някои ...другите които не са от " интерес " какво ги правим ???То е ясно за чий интерес се бори тази -за интереса на божеството от Банкя !!
74
1
 
7
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Либералните туркофони са върховия върховия приятел на евростлантическите скъпоценности! Хахах това е някакъв виц не е бурналистика!ГЕРБ са толерантни братя на уахабитите за това и Местан ги харесва!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинското приятелство между Борисов и ЕРдоган започнало 2010 покрай строежа на Автомагистрала ЛЮЛИН. днес тя се руши защото е строена некачествено. турският консорциом "МАППа" и "дженгиз" започва работа по вреем на Тройнта коалиция. поради забавяне турците искат ОЩЕ пари. Борисов се среща с ЕРдоган и МС отпуска ОЩ 48 милиона, след като строежа вече е глътнал 137 милиона.
72
1
 
10
 
! Отговори
Взех та, взех та преди 7 години
Залюбл е Местан бей аркадаша си Асфалт паша.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краставите магарета...
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фондацията за образование, където член на Управителния Съвет е Биляп Ердоган е получила 99 милона дарения от чужбиа и само 14 - от Анкара. През 2008-2012 година голяма част от даренията минават пидавт от София, през Офшорно дружество и след това се вливат във фондацията на ЕРдоган. същата фирма е използвана в България, за разплащане с турски фирми, които са строили магистрали като изпълнители и подизпълнители.
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия, която работи против България подкрепя друга партия, която работи против страната.
68
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Естествено, че Местан бей ще избере Цецко Цачев, при положение, че Бойко *** е сред виновниците за съществуването на ДОСТ!
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан изключил всички партии,които не са васални на Ердоган и останал само Герп
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов строи магистралите с ЕРдоган. фирма на сина на ЕРдоган - "Тюркжив" с дарения от български фирми. СТроежа на магистрали, строжа на метрото и т.н. е строен с помощтта на турски фирми, близки до ЕРдоган.
65
1
 
12
 
! Отговори
митьо Очите преди 7 години
цялото правителство се грижеше за него. Байпаси, лекари, Правителствена болница. осем дена медиите ни заминавах с един мафиот.Турция поисак седем души набедени за гюленисти - МВР ги предаде безропотно - без съд, без, процес, без да им назначен адвокат, без да има коментари в медии.У нас мафиот да си - повееч праав ще имаш.Днес, един ден след сделката за гюленистите се вижда подкрепата на Турция за Герб.
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довчера бях все още разколебан за кого да гласувам, но днес вече няма никакво съмнение. Цачева трябва да бъде отстранена на всяка цена.
63
0
 
13
 
! Отговори
до август преди 7 години
за тази тодина в Бъгария са регистрирани 23 хиляди емигранти - предимон афагнистански младжи на 30-35 годишна възраст, агресивни. над 80 проценат отговарят на този профил.