ГЕРБ към БСП: Диверсанти с лозунги! Те: Оставка!

Словесната схватка се разигра в кулоарите на парламента
21 окт 2016 12:22,
52
ГЕРБ към БСП: Диверсанти с лозунги! Те: Оставка!
Архив: Булфото

Спорът между ГЕРБ и БСП за кворума в парламента доби нови измерения. След като при първата регистрация в пленарната зала нямаше достатъчно депутати, управляващите и червените влязоха в жестока словесна схватка в кулоарите на парламента. 

ГЕРБ дадоха изявление от трибунката, в което нарекоха социалистите диверсанти, които подриват дейността на парламента. Веднага след това БСП заеха местата им, за да обвинят управляващите, че не моггат да поддържат кворума и трябва да подадат оставки. Гербаджиите обаче ги репликираха и подвикваха от дъното. Така двата фронта на подвикващите си депутати от ГЕРБ и БСП бяха разделени единствено от медиите помежду им.

Още по темата

Всичко започна малко след 9 часа сутринта, когато се оказа, че в залата се регистрират едва 109 депутати. Електронното табло показа, че БСП и ДПС не натискат пултовете, въпреки че бяха в залата. ГЕРБ също не бяха всички. Председателстващият Димитър Главчев даде почивка и ГЕРБ заеха позиции зад микрофоните в кулоара.

"Тази сутрин видяхте, че БСП и ДПС или просто ги мързи, или популизмът им удари тавана", каза младият гербаджия Георг Георгиев. Той предположи, че колегите им в червено вече са по пътищата и вероятно стягат нова коалиция "Орешарски". 

Според него липсата на БСП се дължала и на смущението на Корнелия Нинова, обвинявана в присвояване в определена фирма. 

Снежана Дукова изброи, че Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Атанас Атанасов сред тези, които не са се регистрирали. 

"Това, което могат да правят БСП, е само подривна дейност и диверсионна практика. Да разпръскват позиви и да хвърлят плакати. Това са моделите на КГБ и ДС", каза пък Ирена Соколова и допълни: "Колеги, така не се работи".

Веднага след края им на трибуната застанаха от БСП и обвиниха ГЕРБ, че създават паралелна реалност.

"БСП ще носят отговорност за кворума след предсрочните парламентарни избори", каза говорителят на групата на червените Жельо Бойчев.

Той обясни, че социалистите са се регистрирали при втория опит за регистрация. Георги Свиленски пък съобщи, че едва 56 от 84-те депутати на ГЕРБ са били в залата. "30 човека къде са, това са 600 000 гласа", каза той.

Свиленски ги обвини на свой ред, че ги няма, за да агитират за изборите. 

"Вижте колегите колко са изнервени. Стоят зад вас и ни задават въпроси. Колега, ела тук, не се крий там", подвикна Свиленски към Георгиев. В този момент зад медиите групата от депутати от ГЕРБ подвикваше и прекъсваше ораторите. 

Наложи се медиите да помолят ГЕРБ да спрат, за да могат да зададат въпросите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастници!
4
5
 
25
 
! Отговори
Кворумът е... преди 7 години
ГЕРБ колко пъти правеха същото при Орешарски? Почти всеки ден! Какво реват сега? Както казваше наглата празна Тиква: "Кворумът е отговорност на управляващите!". ОСТАВКА!!!!
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валония днес спря СЕТА!А нашия Бойко - НЕ!
2
15
 
9
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Ей така с диверсия са взели властта на 9 Септември. Крили са се като мишки в землянките. Като са чули, че немските войски са се изтеглили и на кълбета са слизали от балканаи са започнали да се правят на мъже.
1
8
 
19
 
! Отговори
Дракона преди 7 години
Долу ГЕРБ, да живее БСП и ДПС, искаме промяна вече