Германия не ни дава Бекташ, ние вдигаме ръце

Има заповед, която не е приета, каза Румяна Бъчварова
21 окт 2016 18:11,
80
Германия не ни дава Бекташ, ние вдигаме ръце
Снимка: Архив, БТА

Германските власти са отказали да екстрадират турчина Фарук Бекташ, който през юли уби двама мотористи край Драгоман и изчезна.

Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя припомни, че е била издадена европейска заповед за арест на Бекташ.

Още по темата
 

"Има заповед, която не е приета", каза Бъчварова и обясни, че не е проучила аргументите за това. Вътрешният министър обаче обясни, че едва ли Германия може да спекулира. 

"Ние сме приели тяхната позиция. Няма повече варианти. Какво да направим?", отвърна Бъчварова на въпросите на журналистите. 

Вътрешният министър съобщи, че е издала заповед за активиране на втора степен от плана за действие при извънредни ситуации. Той се отнася само за българо-турската граница и означава подготовка за готовност за посрещане на засилен бежански натиск. 

Бъчварова обясни, че в момента натискът не е увеличен, но степента на опасност е увеличена заради международната ситуация, операцията в Мосул и други подобни събития. 

Вътрешният министър обясни, че няма преки заплахи за целостта на страната, за риск от каквито спомена вчера в Брюксел премиерът Бойко Борисов. Тя обаче допълни, че един министър-председател трябва да има поглед по-надалеч и да оценява рисковете. 

"Няма заплаха, но има такъв риск и трябва да сме безотговорни да кажем, че не е така", каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подавай оставка, овца и без това правителството ви си отива.
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой убива граждани на ЕС, а Германия му осигурява закрила?!Нещо не ми е ясно ...
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия да не е толкова глупава като България , ако човека е с немски паспорт просто ЗАБРАВИ за него
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
май няма ЕС, а германско владичество на европа в 21-ви век. каквото каже меркел - това става.
19
0
 
16
 
! Отговори
US - ARMY преди 7 години
Където Бъчварова там само Реклами , може вече да я наричаме г-жа Рекламката
18
0
 
38
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Бъчварова, ПРОУЧИ позицията на Германия. Това което се случва е УНИЖЕНИЕ и ОБИДА за цялата ни нация. И ти си лично отговорна за това. Не се дръжте с шефа си като малки, бели пуделчета пред разгневената (дърта) Немска овчарка. Българите имаме право на защита на личното си достойнство и паметта си не по малко от някой ска-пан германец. Не поругавайте паметта на загиналите с откровенната си СЕРВИЛНОСТ. Защото и малките камъчета понякога обръщат колата. Тези хора бяха убити. Не го забравяйте.
17
0
 
36
 
! Отговори
Добри преди 7 години
Това се нарича липса на суверинитет и на елементарно чувство за национално достойнство. Нали Тикавата е пръв приятел на баба Меркел??? И какво щеше да направи Германия, ако при подобна ситуация ние им бяхме отказали екстрадиране??? ДОЛУ ПРОДАЖДНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА МАФИЯ !!!!
16
0
 
32
 
! Отговори
има нещо преди 7 години
Според мен за да откаже Германия има нещо което наш, те тъпанариии не казват. Или в Турция може да изпращаме на смърт искащи политическо убежище в БГ, а убиецът турчин не го търсим?
15
0
 
41
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Кой го пусна да избяга *** гарго рошава?
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай пак гласувайте за тези Гробари ...всичките бокови слугинчета са такива " компетенти" вкл и онази пародия която я гласят за " мамата на нацията " ...същото кухавелница е като тази на снимката!!!!!!!!!!!
13
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По некадърна министърка виждали ли сте -аз не съм!!!!!! Жива пародия !!! Ми кво да правим -ми на първо време се разкарай от министерството ,че и на децата стана ясно че не ставаш и за секретарка !!!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или като е Германия може, щото нали - евро ценности и западна демокрация.
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сметка на Германия или на посланика няма ли да търсим? Хайде да не се лъжем дали реакцията щеше да е същата ако този *** беше изчезнал в посока Турция. Жалко за загиналите и за близките им...
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние сме приели тяхната позиция. Няма повече варианти. Какво да направим?",АМИ ПРОТЕСТИРАХТЕ ЛИ. ВЪНШЩНО ПРИВИКА ЛИ ГЕРМАНСКИЯ ПОСЛАНИК ДА ПОИСКА ОБЯСНЕНИЕ. БОРИСОВ ПОСТАВИ ЛИ ВЪПРОСА НА МЕРКЕЛМ.МАЗНИЦИТЕ НЕ СМЕЯТК ДА НАПРАВЯТ ТОВА, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗСЪРДИ СТАРАТА ЧАНТА.
9
0
 
40
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Да? Германия отказа и ние клекнахме? Защо бе, Бъчварова? Не сте проучила аргументите за това, че Германия НЕ ИЗПЪЛНЯВА Европейска заповед, и вече лазите по корем смирено? Защо? Тогава, ако нямате компетентност, в което вече НЕ СЕ съмняваме, проявете чест (думичка, чието значение може да откриете в тълковния речник) и подайте оставка. Защото аз НЕ СЕ съмнявам, че причината за германския отказ е в някоя О-С-Р-А-Н-А от Вас процедура. Вие сте позор за заеманата длъжност. Проявете достойнство.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А съдийката се върна на работа, ни лук яла, ни лук мирисала.А на практика е съучастничка на престъпника.
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ГОЛЯМО УНИЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.Ако България не изпълни еврозаповед за връщане на убиец ще стане много голям въпрос, ще има санкции , ще викат Боко за обяснение и поне три месеца няма да му позволяват да целува Меркел.
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да правим? Ами подайте си остаква, некадърници! Защо го оставихте да избяга?
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще го върнат като на тази територия наречена България липсва елементарно правосъдие.Това е територия на мафията и олигархията как ще връщат хора тук като няма гаранция за справедлив процес.Само мутрата връща на падишаха всички които поиска без да се съобрази със човешките им права и това че в Турция има диктатура.
4
1
 
41
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Ей Бъчварова много си некадърна,но то като гледам какво прави и началника ти Борисов картинката е ясна...