Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!

Успехът на опозицията може да прокара оставка на правителството
7 ное 2016 07:07,
155
Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!
Снимка: архив, Булфото

Удар за Бойко Борисов на президентските избори, така агенция "Франс прес" озаглавява кореспонденцията си за изборите у нас, в която цитира социологически данни за изхода на вота.

Ако резултатът се потвърди окончателно, предстои тежък балотаж на 13 ноември между Цецка Цачева, която е председател на парламента, и бившия командваш ВВС и авиационен ас Румен Радев.

Агенцията посочва, че функциите на българския президент до голяма степен са церемониални, но въпреки това той е уважавана фигура, която определя някои висши служители и може да назначава служебни правителства в условия на криза, посочва още АФП.

И Москва, и Брюксел ще наблюдават много внимателно дали новият президент може да наклони бившата комунистическа страна повече към руската или западната орбита. Сегашният държавен глава Росен Плевнелиев беше много прям в критиките си към Русия и нейния президент Владимир Путин, но в същото време икономиката на България е изключително зависима от Русия, особено от газ, а двете страни имат дълбоки исторически и културни връзки, посочва агенцията.

Дори и премиерът Борисов да не подаде оставка, опозиционните сили могат да се опитат да свалят неговото правителство на малцинството след президентските избори, коментира Ройтерс.

Успехът на опозицията може да прокара пътя за оставка на кабинета, предсрочни парламентарни избори и период на продължителна политическа нестабилност, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Изборите се състояха в атмосфера на широко обществено недоволство от политическата класа в България, корупцията и жизнения стандарт, който продължава да е най-ниският в Европа, близо 10 години след като страната се присъедини към 28-членния блок, пише изданието.

Президентският вот се възприема като решаващ за българския премиер Бойко Борисов, който бе казал, че той е тест за партията му ГЕРБ, припомня и "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
25
 
18
 
! Отговори
художника преди 7 години
Съжалявам, че отидох да гласувам. Проф. Герджиков добре го каза: "Не може моят глас, като професор да е равен на гласа на неграмотния ром". И ще завърша с "прозрението" на пожарникаря: " Такъв ни е мат`ряла" Само промяна в изборния кодекс ще оправи нещата.НЕГРАМОТНИ И ВЪЗРАСТНИ НАД 70г. да НЯМАТ право да гласуват.
80
0
 
42
 
! Отговори
аман преди 7 години
Народе, струва ми се, че си започнал да се събуждаш от дългия летаргичен сън! Време е!
79
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не, не еРадев не е, и никога не е бил комунист за разлика от Цачеваа, която и сега мисли и се изразява като комунистка. Имам спомени от онова време. Много добре си спомням как се изразяваха *** и какво сияйно излъчване имаха.
78
44
 
14
 
! Отговори
Радо преди 7 години
Теглете всичко каквото имате от банките хора!!!!!!!!!!! ИДВАТ БСП+ДПС на власт!!!.......Почват се банковите фалити, пирамиди, Луканови зими, Виденови зими, спиране на Еврофондове......
77
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов - женски полов орган .
76
53
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удар за Бойко Борисов!................................не,удар за България.защото ще се върне всичко от преди 1989-та. поне това се вижда и от най-простите. това е мечтата на пенсионерите,дето уж са много бедни,а събират по 400 лв. за "дарение".
75
25
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Еми на всички разбирачи като номер 79, им препоръчвам да отидат до Сърбия, а да не лъжат :))).......... Ще се върнете като в 90-те в България :)))) Няма такава беднотия.... Плюйте, плюйте по ЕС! Наричат ни европейци и ни гледат все едно господ е слезнал от небето...
74
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бг 76Я ти по-добре се разходи в Северозападналата ни България, да видиш там дупки и стари коли.....от ес!!!!! За хора....не се знае, дали ще видиш....празни къщи....***! еуропката е нашата СЪСИПИЯ!!!!!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Jonрано сте се дрогирал в понеделник....
72
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па един народ... Сега вярва, че СлИви е голям политик.
71
2
 
80
 
! Отговори
dido преди 7 години
Е с досегашния клоун за президент и предложена някаква лелка, не ставаща за нищо, няма как да очакваш да спечелиш. То бива да се подиграваш с народа и да смяташ, че всяка чистачка която подхванеш можеш да направиш президент. Избора им за кандидат президент беше ужасен, въпреки отрицателното мнение за предишния. А да заплашиш народа, че ако не избере твоя кандидат ще направиш държавна криза е направо трагично.
70
2
 
41
 
! Отговори
не, не е преди 7 години
Не, поледата на Радев, не е победа на комунистите. 1. Защото и Цецка и Радев са комунисти. 2. Защото има и втори тур. 3. Хората гласуват срещу управлението на мафиота Борисов. И днес съобщиха,че продължава България да затъва--по назад в крласациите за жизнен стандарт, свобода, икономика и здраевопазване, по - напред в корупция и лошо управление. Извод: Всеки народ си заслужава съдбата. 10 г. народът гласува за един престъпник, целува му ръка--а сега плачат. и ще плачат. Ува плача и аз с тях!
69
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
до 79, хахахахахаха позабавлява ме...
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i plesanaa ru4i4ki tikvite i se spleskaabria oti sa po piponite mlatite be kauni9 s kratuni be?CEC CA4EF se samosase4e, se4i CEC CA4EF Se4i!- i posle diplomkata nebila rukodelie na spec slujbite ot totaliralizmata
67
7
 
36
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
До кога наще управляващи ще слушат единствено западняците, я не собствения си народ? Народът по форумите 90 % ненавиждат ГЕРБ и цялото управление. Не смятам ,че хората подкрепили Радев са доволни, че е Натовец и слуга на САЩ. Ако бяха избрали исткински левия Каракачанов щяха да видят реално ляво и народно управление от президент Патриот като Каракачанов. Това че и София вече е против Герб е супер, но от двете злини ще избера по-малката и ще подкрепя Радев за неделя.
66
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ. ИО ТОВА ЗА КОЛИТЕ НЕ Е ВЯРНО.Ако не беше управлението на гербАрите и у нас доходите щяха да са по-високи, а ние сме по-бедни и от сенегал.
65
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
76, преди 2 седмици бях в Сърбия, Нови Сад. Сръбски знамена, руски знамена, останалото е дупки, стари застави, хора с размъкнати анцузи, рушащи се сгради и кал до ушите. Ниш е даже по-зле.
64
36
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Скоро ходих в Сърбия, там живеят 20г. назад и карат коли от преди толкова, а къщите им се рушат... Ей така щяхме да сме и ние без ЕС!!!
63
4
 
44
 
! Отговори
Мили ми преди 7 години
Мили ми западни държави, имахте 26 години да ни покажете преимуществата на съюза с вас пред съюза с Русия. Ама пуста алчност и враждебност. Не съм за зависимост от Русия, аз съм за независимост на България.
62
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДУМАТА НА БОРИСОВ НЯМА СТОЙНОСТ.ЗА НЕГО НЕ ВАЖАТ ПОНЯТИЯ КАТО ЧЕСТ И ДОСТОЙСНСТВО.СЕГА ГО УВЪРТА КАТО ЕВРЕЙСКИ ТЪРГОВЕЦ, НЕ БИЛ КАЗАЛ ТОВА,А ОНОВА. ДРЪН ДРЪН.