Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!

Успехът на опозицията може да прокара оставка на правителството
7 ное 2016 07:07,
155
Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!
Снимка: архив, Булфото

Удар за Бойко Борисов на президентските избори, така агенция "Франс прес" озаглавява кореспонденцията си за изборите у нас, в която цитира социологически данни за изхода на вота.

Ако резултатът се потвърди окончателно, предстои тежък балотаж на 13 ноември между Цецка Цачева, която е председател на парламента, и бившия командваш ВВС и авиационен ас Румен Радев.

Агенцията посочва, че функциите на българския президент до голяма степен са церемониални, но въпреки това той е уважавана фигура, която определя някои висши служители и може да назначава служебни правителства в условия на криза, посочва още АФП.

И Москва, и Брюксел ще наблюдават много внимателно дали новият президент може да наклони бившата комунистическа страна повече към руската или западната орбита. Сегашният държавен глава Росен Плевнелиев беше много прям в критиките си към Русия и нейния президент Владимир Путин, но в същото време икономиката на България е изключително зависима от Русия, особено от газ, а двете страни имат дълбоки исторически и културни връзки, посочва агенцията.

Дори и премиерът Борисов да не подаде оставка, опозиционните сили могат да се опитат да свалят неговото правителство на малцинството след президентските избори, коментира Ройтерс.

Успехът на опозицията може да прокара пътя за оставка на кабинета, предсрочни парламентарни избори и период на продължителна политическа нестабилност, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Изборите се състояха в атмосфера на широко обществено недоволство от политическата класа в България, корупцията и жизнения стандарт, който продължава да е най-ниският в Европа, близо 10 години след като страната се присъедини към 28-членния блок, пише изданието.

Президентският вот се възприема като решаващ за българския премиер Бойко Борисов, който бе казал, че той е тест за партията му ГЕРБ, припомня и "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горанов вчера в нова Бойко казва не народа надут *** а Горанов каза не може човек наа 50годино да няма 20хиляди лева в книжката от Герб само таксси ще гледаш за всякакви щуротии нищо смислено ГЕРБ да си ходи не добре заБългария само за надутите *** които се мислят за господ
100
5
 
13
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 94Герджиков си е Герджиков, само цитирам негови думи и мисля, че е прав в случая.Грамотния човек прави грамотен избор. Него не могат да го подкупят лесно. Не го водят под строй да гласува. Трудно е да манипулираш ГРАМОТЕН човек. А това, че светът е пълен с т* паци е абсолютно вярно и май ние сме на 1-во място.
99
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа ликува. Толкова лековерни.. Не разбрахте ли, че Бойко ИСКА да подаде оставка, за да може да се завърне без коалициите. Радвайте се, но няма да е за дълго :(
98
8
 
13
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Патриотите ще излезнат май по отговорни от ГЕРБ. Бойко залага стабилността на страната, заради личната си гордост. Ако Бойко подаде оставка окончателно ще ме загубят като техен гласоподавател.
97
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nkavrakov 105Дрън-дрън та пляс! Ти на това, че когато Орешарски искаше да всеме дълг 1 милиард ореваха орталъка, а Бойко взе повече от 16, му викаш "по-умерено присвояване"......Егати наглостта!!!! А това за тежките времена, които идват.....БЪЛГАРИЯ НИКОГА ОТ 27 ГОДИНИ НЕ Е ИЗЛИЗАЛА ОТ ТАМ!!!! Защото това беше и идеята, да ни откъснат от Русия, да ни унищожат производството и присвоят пазарите! Чисто бизнес, нищо лично....А ние като сме ***, това си е наш проблем.....
96
0
 
13
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
В допълнение мога да кажа че на тези избори отново видяхме политическа класа еднородна по своя състав и само различна по цвят ,привидно.Целта на всички бъгарски политици е само една -да ограбват българския народ.И не Слави Трифонов и не Митьо Пищова и който и да е там *** да излизат и да лъжат хората ами може би е по добрв спонтанно да се залеят улиците и да се измете тази *** ударно ,но така че следващите да имат страх защото тези нямат.
95
20
 
13
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Симпатизант съм на ГЕРБ поради факта че може би присвояват по умерено парите на данъкоплатците и правят нещо .С избора на Цецка всичко се преобърна.Ясно е че Бойко Борисов пак прави сметки някакви.Факт е обаче че с избора на Цецка се подигра с целия български народ.Факт е че ДПС и Комунистите/БСП/ чакат за кокала.Ситуацията е патова и е въпрос на избор както каза и Марешки кое е по малкото зло.На това трябва да си отговори всеки българин.Идват тежки времена отново за България за съжаление
94
4
 
65
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Не сме виждали такова държание като снощи на нито един Премиер, такова неуважение и незачитени към народа и такава наглост и от страна на "Майката" на нацията.Незабавни оставки и никога повече Герб!!!
93
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ направиха грешка с Цецка. Вярно е, че президентът има предимно церемониална функция, ама кой иска да бъде представен пред света от лелка без визия, имидж и държание. Президентът е лицето на държавата. Цецка какво лице е? *** може би.Позабравиха се и смятаха, че ей така ще гласуваме по дефиниция. Ще си носят последствията.
92
1
 
35
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
То държава не ни остана от ГРОБ, ние президент избираме - на потънал кораб, капитан слагаме...
91
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АнонименЗащо е трябвало да ходиш в Сърбия (страна водила кървави войни до неотдавна и бомбена от УСА-та)----------------Вече е време да престанете с тъпотиите.Сърбия не е водила никакви кървави войни, войните бяха в Босна и Хърватско.И не "неотдавна", а преди 17 години.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава богу, че дойде интернет и това вече не е възможно.
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Художника, професора, актьора, журналиста, певеца, фризьора, сутеньора и т.н., и т.н. - едно малцинство, но иначе гръмогласно и искат да налагат мнение на мнозинството.
88
3
 
33
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБ преди 7 години
Сбогом Партийо-ТИКВА, Вашта МАМА загуби
87
3
 
22
 
! Отговори
АС ЛЕТЕЦ v/s РАБФАГ преди 7 години
Изборът е ясен.
86
29
 
10
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Ка да не е комунист Радев. 1. Къде е завършил 2. Партиен член откога е 3. Какви изявления, че е унизително НАТО да ни пази небето. Да ти припомня че ние сме член на НАТО. Защо за др. Раден не бе унизитеулно 45 г. СССР да ни пазят? Така че стига си писал глупости. само комунистите и руснаците си мислят че трямва да бъде Радев. Той е сламен човек, с мозък на военен.....
85
2
 
22
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
Бойко, като не се кандидатира ти, така ще е! Щеше да си изкараш 5 години на спокойствие. А сега и да се явиш на следващите избори, няма да те изберат! Нещо взе да ти изневерява интуицията!Който е на власт и започне да кадрува и да разпределя порции, Народа го наказва!
84
1
 
58
 
! Отговори
Ами така е! преди 7 години
Бойко, Бойкоо, така е, сам се прецака! Не е хубаво да имаш пренебрежително отношение към Народа! Ето основните причини за загубата ти:1. Прекалено късното обявяване на кандидата ви - това е неуважение към избирателите2. Неподходящ кандидат - даже симпатизантите ви не я одобряват Цачева3. Натрупването на гафове и кофти закони в последната година4. Антигерб говоренето покрай Слави и референдума5. Прекаленото ви самочувствие и вяра в победата
83
3
 
16
 
! Отговори
Чуждите медии преди 7 години
Руски медии не са посочени. Или са си мълчали, или Днес.бг не ги смята за чужди.
82
6
 
7
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ И НА ДВЕТЕ КВАДРАТЧЕТА. ЗА НИТО ЕДИН НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН. А БАТ БОЙКО САМ СИ ВИНОВЕН ЗА ЖЕНА ПРЕЗИДЕНТ ХАХАХАХАХА