Борисов подава оставка "веднага", ако днес ГЕРБ загуби вота

Премиерът се закани, че няма да участва по никакъв начин в управлението
Обновена: 13 ное 2016 11:43 | 13 ное 2016 10:22, Камелия Цветанова
528
Борисов подава оставка "веднага", ако днес ГЕРБ загуби вота
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

Още по темата

Министър-председателят бе попитан дали ще се възползва от законовата възможност да състави ново правителство в рамките на този парламент.

Той повтори, че ще подаде оставка веднага, ако ГЕРБ загуби тези избори.

"Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза той и добави, че няма да се връзва на номерата им.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява, ако спечели ген. Румен Радев да не се откаже от предизборните си обещания, подобно на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

Според премиера няма нищо мажоритарно в кандидатурата на Румен Радев.

"Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим, а от двете ти страни да са Корнелия Нинова (бел. р. лидерът на БСП ) и Илияна Йотова (бел. р. евродепутат от БСП), и да не казвам още кои, за да не си развалям настроението рано сутринта", коментира той.

Макар че всички проучвания дават преднина на кандидата на БСП за държавен глава, премиерът се надява, че изходът от вота ще е в полза на Цецка Цачева.

"Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение, на това разчитам. Нашето е видимо, гледате какво сме направили", отбеляза той.

"Държавният глава е първата фигура в държавата и ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва веднага да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство. Хората ясно да си дадат сметка", обясни Бойко Борисов.

Според него днес избирателите ще покажат дали искат стабилност.

"Прочетохме сигналите и на референдума. 1 лев субсидия не трябва да има, 0 лева партийна субсидия трябва да има", настоя той.

"През този 1 лев негодниците след това и олигарсите, които вече влизат в политиката и се показват, ще си изпират парите и ще казват "тези са от партийните субсидии". Нека играем начисто- никакви субсидии", призова още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Umnize balgari budnite balgari napraviha nai posle demokrat. Ot vsi4ki partii gen radev s 3 esizi s obrasovanie uvajavan v nato gen radev ima i hubava jena boiko i zeza da u4at esizi da otslabnat boiko ve4e da se jeni 4e da e po spokoen sad zeza sedaha 2 holemi turski partii a vse govorat bsp i dos hodom gerberi stiga tolkova radev vsima rasgrabena darjava s mutri milioneri miliarderi ohranitelni fa rest barove kasina prostitutki tn taka 4e trudno schte mu e na gen radev uspeji
383
1
 
0
 
! Отговори
Хвърчи Фучи Хапе преди 7 години
Уважаеми,останах с впечатление,че генерал Борисов ви е личен приятел.Ако не е тогава,защо фамилиарничите?П.П. Имайте предвид,че не е генерал а е генерал-лейтенант Бойко Борисов!
382
0
 
7
 
! Отговори
stiga-ve преди 7 години
Каква е тази мутра - изнудва цяла държава!!!!!
381
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марш навън!
380
1
 
13
 
! Отговори
Fikret преди 7 години
Марш БОЙКО вън вече
379
4
 
28
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Така! поредното бягство на Бойко Тиквунов от отговорност. Много ще ми е интересно дали на предсрочните парламентарни избори пак ще се намерят едни около 20% тъпанали които пак да дадат гласа си за ГЕРБ.
378
2
 
13
 
! Отговори
А ха преди 7 години
До ДРАГИ ЗРИТЕЛИстига да не разчитат пак на правилното ПРЕБРОЯВАНЕ на бюлетините .....Тази сигурност и поза подсказват, че е предизвестен края! или наистина бяга от отговорност бат' Бойко, или е наясно кой ще брои и какво ще отчете!Хич им нямам вяра на нашите политици
377
2
 
7
 
! Отговори
ДА преди 7 години
До Анонимен 428Логично! Интересно! Благодаря1
376
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересна работа.Ако се абстрахирам от ненависта ми към политиците, би трябвало да се замисля все пак върху интересните сценки през последните две седмици.1во- не вярвам да са толкова прости, че да предложат губещ кандидат, без причина.2ро- с такива изказвания, тип Ахмед Доган за последно, напълно отказват и колебаещите се гласоподаватели(или поне здраво мислещите)Та целта каква е, това е интересното. Дали не се опитват да се измъкнат като 2013та, когато им се запали под ***, и избягаха ...
375
5
 
10
 
! Отговори
трезвомислещ преди 7 години
До ЗозоНалиси наясно , че ако не я подаде ще бъде изритан като *** от народа и този път на площада няма да са платени протестъри , а бедни и гладни хора , които искат справедливост и нормални условия за живот.
374
21
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Мен ще ме изкефи ако не си подаде оставката, пък и не е длъжен.Мачкай Бойко ***! Никаква оставка, мандат до край!И да ти е за урок Цецка.
373
2
 
20
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Да се маха с всичките продажници и ***...
372
3
 
14
 
! Отговори
ДРАГИ ЗРИТЕЛИ преди 7 години
След дългото и мъчително чакане , тази вечер ще видите най-новата кавър-версия на филма на великия Людмил Кирков Момчето си отива ЗАВИНАГИПред малкия ектан ще можете да се насладите на уникален сюжет и доста посредсвена актьорска игра на следният самодеен състав.Директора -Бойко БорисовКласната Цецка ЦачеваФизкултурника-Цветан ЦветановФилма започва точно в 20.00ч тази вечр и ще бъде предаван по всички Български телевизий , както и от няколко чужди канала.Приятно гледане
371
7
 
9
 
! Отговори
А. П. преди 7 години
Този мутрос май няма да успее и един мандат до края да изкара.... По-тежко от Костов-Великия унищожител на българската икономика ще падне
370
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев може да е подкрепен от БСП, но видяхме, че има свое лично мнение по доста въпроси и никой не му слага думи в устата. Докато от другата страна имаме ГЕРБ, които излъчват кандидат, който на пресконференциите седи и както всички останали в залата слуша какво неговия лидер има да каже.
369
0
 
11
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Както днес вятъра отнесе щуробаджанащината от политиката да се надяваме никога повече ние хората да не допускаме популисти, продажници ,неверници, да заемат ръководни постове в държавеата. Днес да се зачита като ден на суверена избирател.
368
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цвъ Цвъ и Аптекаря са наредили на ромите да изчакат до 17 ч., за да преценят дали да дават по 80 лв на ром или няма да има смисъл.
367
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
400 000 бюлетини от печатницата и гласовете от Турция дали стигат за да се обърне резултата? Управлява МАФИЯ, способна на всичко, за да задържи властта си.
366
7
 
28
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
ББ, лигльо поне веднъж бъди мъж и удръж на думата си, т.с действай! подавай си Оставката! пп. изборът бе за Президент, а не за Премиер! На мен ми писна от рекетът,издевателствата, насилието над народа ти мутро!
365
3
 
15
 
! Отговори
Виждащ преди 7 години
Странна работа - "победителите" не щат да ходят на избори. Искали да имат гласуван бюджет, че да имат обект за плюене и актуализиране и най-вече - оправдание за новите заеми, които неизбежно ще вземат.При БСП се наду големият имотен балон, довел в последствие до фалита на КТБ и прибирането на 2 млрд. в джобовете на #КОЙ-то го пази УБО вече 27 години.