Горанов към БСП: От богатите се взима трудно

Финансовият министър в оставка защити пропорционалното облагане
Обновена: 18 ное 2016 12:47 | 18 ное 2016 12:27,
167
Горанов към БСП: От богатите се взима трудно
Снимка: Булфото

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов отхвърли тезата на БСП, че при връщане на прогресивния данък средната класа ще запази облагането си, а държавата ще взима от богатите.

Още по темата
"БСП най-добре знаят колко трудно се взизма от богатите. Богатите и сега плащат повече от бедните, за мен пропорционалното облагане е най-справедливото", каза той. 

Горанов коментира възможностите за промени в бюджета преди второто четене. Проектът бе приет от депутатите на първо четене днес. "Не бихме подкрепили промяна на данъчния модел, нито увеличаване на пенсиите, което е неприемливо от гледна точка на пенсионния модел", каза отново той. 

Финансовият министър в оставка е оптимист, че България ще плати навреме задълженията си към Русия за оборудването на АЕЦ "Белене". Срокът, в който трябва да направим плащането без лихва изтича на 15 декември. 

"Оптимист съм, че ще получим в сроковете, в които подписахме споразумение с руската страна, разрешение от ЕК за допустимост на това плащане. В този смисъл се движим в добро темпо. Вярвам, че ще разплатим в сроковете", каза Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
11
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До ФАКТ не искам да се срамуваш ,а да разсъждаваш, България не е само София има и села където няма колцентрове
90
2
 
17
 
! Отговори
Перо преди 7 години
В богатите държави има ли подоходно облагане? Има! И затова са богати. Вазов го е казал - богатий с парите, сюрмахът с труда.... Така се прави държава, със солидарност. Нашето е бантустан. Една трета вече се изнесоха по места, където плащат по 20, 30, че и 40% - и не се връщат. Не идват и инвеститори.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :-)Ама ти сериозно ли сравняваш кръглоглавия с "американската мечта"?! Извинявай, да не си падал на главата си, като малък?
88
9
 
6
 
! Отговори
:-) преди 7 години
До Анонимен 105"Доживяхме разарвач на банички без образование да се изживява като финансов министър. Това е възможно единствено в ТИКВОЛАНДИЯ, където на народът не му пука за собствената му съдба и управляващите го стиржат и доят както си искат."В америка на тъкава съдба й казват "Американската мечта" и гледат с огромно уважение на такива хора.Ама българинът си е завистлив.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ И АЗ ТОВА ПИТАМ! ЗАЩОТО МИ Е АКРАН И АЗ СЪМ ЗАВЪРШИЛ В СВИЩОВ И СЕ ПИТАМЕ СЪСТУДЕНТИ ПОЗНАВА ЛИ ГО ТОЗИ НЯКОЙ В КОЙ КУРС Е БИЛ И НИКОЙ НЕ ГО ПОЗНАВА. И СЕ ОКАЗВА ЧЕ И ВЛАДИСЛАВЧО Е ОТ ТЕЗИ С ПО ЖЪЛТЪКА КАТО ФАКТ И КАТО ПЕЕВСКИ ДЕТО ПАК НИКОЙ ОТ СЪСТУДЕНТИТЕ МУ НЕ ГО Е ВИЖДАЛ И АКО ГИ ПИТАШ ТЯХ ВСИЧКИ СА *** ЩОМ ТЕ ТАКА БЪРЗО СА СИ ВЗЕЛИ И ОБРАЗОВАНИЕТО ЩОМ ПО НА 30 Г. ВЕЧЕ СА МИЛИОНЕРИ ВЕЧЕ . КАК ТЕ ДА ОСЪЗНАЯТ КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ КАТО ТЕ НЕ СЕ ДВИЖАТ ПО БЪЛГ.ЗЕМЯ ?
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 98Тъпет, в нито една обява за работа или поне в 99% не обявават предварително заплатите!? И това е така само в България! Явно не си чел скоро обяви за работа за да пишеш такива глупости! А явно 90% от населението на градове, като Плевен, Ловеч, Монтана, видин и т.н. нивото на хората е "отчайващи ниско" по твоята офчЪ логикЪ, щото работят за неповече от 600 - 800 лв.!? И така повече от 4 млн. българи! не знам що за индивид трябва да си, за да даваш такива "оценки"!?
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживяхме разарвач на банички без образование да се изживява като финансов министър. Това е възможно единствено в ТИКВОЛАНДИЯ, където на народът не му пука за собствената му съдба и управляващите го стиржат и доят както си искат.
84
4
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Не очкаваме друго от Оли.го френ набеден за 'финансист ' като Горанов
83
13
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Някои хора искат да се срамувам, че съм изкарвал много пари.Е, не се срамувам, защото съм ги спечелил с много труд и нерви. Само аз си знам колко и какво ми е струвало това.Срамувайте се вие, които нямате способностите и уменията да изкарвате достатъчно за себе си и семействата си!Познавам хора, тръгнали от нищото с частен бизнес и въпреки конюнктурата са успели и са се замогнали. Това са хора достойни за уважение, а не за хули.
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как Владиславчо Мамин с министерската си заплата от 2 850 лв построи палат в Бистрица на стойност 4 млн лв.Как ?
81
4
 
15
 
! Отговори
Нас преди 7 години
ДО ФАКТ да наричаш 4 милиона некадърници говори ,че не си много УМЕН а късметлия ! Моли се да не ти изневери късмета ! Че от високо като паднеш боли!
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У НАС НИТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ Е НА НИВО А ДОКТОРИТЕ ИНАК СА С ОГРОМНИ ПРЕТЕНЦИИ И ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ -10000-20000 , НИТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ КАТО НОРМАЛНИТЕ ,НИТО СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА СА ПОКАЗАЛИ И ГРАМ КАДЪРНОСТ ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЕПУТАТИТЕ- ТОВА СА НА-ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ ХОРА А НЯКАКВИ РЕЗУЛТАТИ ДА СА ПОКАЗАЛИ .ЗАЩО НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ТЕЗИ ОГРАМНИ ЗАПЛАТИ КАТО НЕ СТРУВАТ НИЩО ? ПРЕДПОЧИТАМ ДА ИМ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛОВИНА ДА УСЕТЯТ И ТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ !
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 90Къде етоя КОЛ център където наема първоначално за 1200-1300 лв? Напиши му името да изпратя 2, 3-*** познати и ако ги наемат на тази заплата веднага ще ти напиша извинение!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 86Явно нямаш село и не знаеш как стават тези работи... Имали собствени машини?! Глупости, ама на търкалета! Само едрите собственици имат модерни нови машини купени с европари, а трактори ЮМЗ по на 40 г. не им трябват! Естествено не могат да яхнат всички едновременно, а си наемт работници! От които в моето село са останали все застаряващи пияндета, щото младите повечето са емигрирали! Чул, недочул и ръсиш тук глупости... що не отидеш да те "наемат" теб за над 1000 лв. за тракторист?
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАма тук никой няма претенции към чуждите пари освен наглите комунисти. Нима държавната хазна е само за едни и същи некадърници. За това ли България е цъфнала ,щото сме имали качествени хора дето искат много пари и после някой им гледал в канчето. Лошото е у нас че точно некадърниците са първи на държавната трапеза ,защото там куче влачи диря няма.Но до тази трапеза не се допускат кадърни защото ако имаше кадърни и държавата ни щеше да дръпне напред и политиците ни щяха да бъдат по у
76
1
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
А за младите хора като стана въпрос, основната причина да бягат не са само ниските заплати. Малкото пари са факт и фактор, но хората бягат най-вече заради чалгата и чалгарското мислене на хора като вас, които не зачитат чуждото постижение, чуждия труд и чуждия принос, а гледат само колко пари бил взимал за това.
75
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
До Анонимен 90На кривата ракета, Слънце, космоса и пречи.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА КОИ СА ТЕЗИ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА БЕ ? БОРИСОВ ,ЦВЕТАНОВ,ПЕЕВСКИ,ОВЧАРОВ ,ГОЦЕ,СТАНИШЕВ,ДОГАН,БАТ САЛИ, ЦЕНКО ЧОКОВ - КЪДЕ СА ТЕЗИ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА ? ЩОТО АЗ НЕ ГИ ВИЖДАМ ! КАЧЕСТВЕНИТЕ ХОРА ИЗЧЕЗНАХА ,ИЗБЯГАХА ЗАЩОТО У НАС АКО НЕ СИ С ВРЪЗКИ,АКО НЕ СИ В ИГРАТА НА ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ И АКО НЕ СИ НЕЧИЕ КОМУНИСТИЧЕСТКО ОТРОЧЕ СИ ОБРЕЧЕН ДА РАБОТИШ ЗА 500-600 ЛЕВА. НЕ Е ЛИ ТАКА ? ЗАЩО ЛИ МЛАДИТЕ БЯГАТ ? ЗАЩОТО ПРОСТАЦИТЕ НЕ ДАВАТ ПО-УМНИТЕ ДА ГИ ЗАСЕНЧАТ ,НЕ ИМ ДАВАТ ПЪТ НЕ ГИ ИСКАТ.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТ 89 Факт - свободни работни места за млади, образовани, с по 2, 3 езика, а заплатите.... 500-600 лв. После защо младите бягали навън! Ами не всички са връзкари да ги назначават първоначално над 1000 лв. Ти "стопли" ли накрая за какво става на въпрос или още се правиш на "умен"?!
72
6
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Като работите за мошеници, които ви дават едно, а ви осигуряват на друго, вие не сте жертви, слънчица. Съучастници сте. Затова, не ми се оплаквайте, че сте експлоатирани!Не се оплаквайте и че не можете да си намерите работа! В бюрата по труда работни места колкото щеш. Желаещи няма.