Горанов: Бюджет 2017 може да стане жертва на популизъм!

Исканията на БСП за бюджета са нереалистични, смята той
16 ное 2016 15:00, Анисия Иванова
47
Горанов: Бюджет 2017 може да стане жертва на популизъм!
Архив: Булфото

Има заявки бюджетът за 2017 г. да стане жертва на популизъм, заяви министърът на финансите Владислав Горанов на влизане в НС. Това, което е възможно, е вече в бюджета, увеличаване на пенсиите вече е възможно, каза той пред журналисти.

По думите му в новите разчети е предвидено увеличаване на минималната пенсия, но искането на БСП пенсията да бъде вдигната до 300 лева е "нереалистично на фона на бюджета, който имаме, и на икономиката".

Той обоснова позицията на БСП по въпроса с желанието да се харесат на хората, които имат ниски доходи, но подчерта, че тези проблеми се решават не през бюджета, а през икономиката.

"Никога не сме бягали от консултации, дори и да го бяха предложили по-рано (от БСП - бел. ред.) и по-рано нямаше да мине", коментира още Горанов пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че на срещата с парламентарната група на ГЕРБ днес са обсъждани притесненията на партията, че популистки решения могат да влязат в бюджета, но не са го оттеглили, защото отново са щели да ги упрекнат, че са разсърдени или бягат от отговорност.

Относно плоския данък той коментира: "ГЕРБ защитава тезата, че пропорционалното облагане е по-добро за икономиката. Нямам против да се приеме и друг модел, но той не трябва да води до загуби. Предложеното от БСП носи загуби от милиард и 200-300 лв.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТОЗИ НАГЛЕЦ Е МОЙ НАБОР И АЗ СЪМ ЗАВЪРШИЛ В СВИЩОВ ТОЧНО КЪДЕТО ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ И СЕ ПИТАМЕ ЕДИН ДРУГ,ПОМНИ ЛИ ГО НЯКОЙ ТОЗИ НАГЛЕЦ И НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ. ТОЙ МАЙ Е ЗАВЪРШИЛ КАТО ПЕЕВСКИ ...ЧИЙ СИН Е ТОЗИ ? ПАК ЛИ Е НА НЯКОЕ ВИЛИЧИЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО НИ МИНАЛО. ЗАЩОТО "ТЕ СА НАЙ-КАДЪРНИТЕ "ОТ ТЯХ ЧОВЕК НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРЕДИ НА РАБОТА.МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИКОНОМИСТ.СЪС СИГОРНОСТ НЕ,НО ЕДИН ОТ ПОРЕДНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ЕДИНСТВЕНО В СОБСТВЕН ИНТЕРЕС !
33
1
 
3
 
! Отговори
КЪМ 36 преди 7 години
АМИ В ИНТЕРНЕТ ИМАШЕ СНИМКА НА ПАЛАТА МУ , А ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДАВАХА СЪСЕДИТЕ МУ ,КОИТО ОТГОВЯАРЯХА НА ВЪПРОСИТЕ НА ЖУРНАЛИСТА КАК ВСЕКИ ДЕН ИДВАЛ ДА НАГЛЕЖДА ПАЛАТА СИ И КОЛКО УСИЛЕНО СЕ РАБОТЕЛО ТАМ. И ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНА МОЖЕ БИ. МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА МЛАД ЧОВЕК АКО РАБОТИ ЧЕСТНО ДА НАПРАВИ ПАЛАТ КАТО В МОМЕНТА ЗАПЛАТИТЕ СА ПО 500-600 ЛЕВА А В ДЪРЖАВНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ РАБОТЯТ САМО СИНЧЕТАТА НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ. КАКВО СЕ ОПИТВАШ ДА КАЖЕШ ЧЕ ТОЗИ НЕ Е НЕНАСИТНА ЛАМЯ ЛИ. ЗАЩО НАПУСНА ДЕПУТАТСКОТО М
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ Е ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН ОТ ДЯНКОВ. СЯКАШ РАЗДАВА ПАРИ ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ ДЖОБ. ТОЙ ПРИ ПРЕДНАТА ОСТАВКА НАПУСНА ПАРЛАМЕНТА ,ЗАЩОТО ПАРИТЕ НЕ МУ СТИГАЛИ . МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВИ ЛАМИ СА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ. НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ДОСТОЙНА ПЕНСИЯ ,НЕ МОГАТ УЧИТЕЛИТЕ ДАИМ СЕ ДАДАТ ПО-ВЕЧЕ ОТ ПО 30 ЛЕВА НО НА ТЯХ ЛИЧНО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПЛАЩАТ ОГРОМНИ ПАРИ ,МАКАР,ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКО ИМ Е БЕЗПЛАТНО-КОЛИ ,БЕНЗИН ,КАФЕ И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ ДОРИ. ЩОМ ТОЛКОВА МЛАД А ВЕЧЕ С ПАЛАТ ,МОЖЕ ЛИ ОБИКНОВЕНИЯТ Б
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задача за първолаци :Как Владислав Горанов със заплата 2 800 лв за 2 години си построи замък на стойнот 4 300 000 лв ?
30
3
 
5
 
! Отговори
Баце преди 7 години
се изсули лекичко.Сега кой ще връща заемите?
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте сега да харчим без сметка, пък после да му мислят тези, които ще дойдат след нас. Но преди да хвърлят предизборни въдици на пенсионерите, Каракачанов и Нинова да кажат при техните заплати дали плащат социални осигуровки.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манипулатор или обикновен лъжец? ***! Просто е! По-високи доходи - по-голямо потребление. Пълна здравна каса. Пълни пенсионни фондове. Българката ражда. България няма нужда от арабска работна ръка... От години е ясно, че решението е високи доходи, а не високи проценти за осигуровки.И пропорционални данъци, но не за сметка на долната прослойка на мижавата средна класа... Не се накрадоха, не се измориха да ни заблуждават!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как няма да е загадка ,дали и Горанов за да построи този палат не се е облажил и той.....какви отговори дава само ва въпроси на журналисти ....всички шефове на централната банка си остана подуправители след изтичането на мандата на Искров. Как и защо тези невидели ,нечули господа ги оставиха пак да ръководят всички банки а....А ГОСПОДИН ГОРАНОВ ?дали не е награда за нещо ?
26
1
 
8
 
! Отговори
А?! преди 7 години
Така и КТБ си остана загадка. Помните ли КТБ, а? И кво?
25
5
 
12
 
! Отговори
Вярно е.., преди 7 години
За скокът на цените "ще са виновни" новите управляващи,а не задкулисните мръс-ни договорки на Борисов,който винаги е работил "в интерес на народа". ....Отново ще видим,как Борисов ще си отмъщава на народа,който го изрина от властта.Много скоро....
24
7
 
17
 
! Отговори
АААААААААААААААаа., преди 7 години
Няма пари за увеличение на минималните пенсии ли? Няма пари за увеличение на заплатите ли? Имааа! Я върнете златото и Мариците на държавата,я стимулирайте българското производство,я изгонете чуждите вериги и монополистите.Съвсем скоро броихте пари на българските производители да произвеждат по-малко български стоки за да не се подбият производителите на ЕС.Къде го има това безумие? Борисов тайно се е договорил с енергийните дружества след изборите цените на тока и водата да скочат драстично.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо БСП толкова се радват на победата си. Като дойдат на власт ще заварят 30 милиарда лева заеми, дело от руска страна срещу държавата за АЕЦ Белене. Нямам представа как ще се оправят, дори Орешарски да е министър на финансите.
22
4
 
17
 
! Отговори
по здрав преди 7 години
Горанов е слаб икономист.Като министър на финансите смаза бизнеса,съсипа лечебните заведения,не допусна инвестиции!Ако има втори виновник след Вожда за герберокатастрофата,това е мазньото на снимката!
21
5
 
17
 
! Отговори
Поканен от Меркел преди 7 години
Щели да изгубят милиард и нещо заради плоския данък.А колко хора ще живеят малко по-добре за сметка на този милиард?Тези бюджети нали се правят за да се подобри живота в страната или вече сте ги разпределили тия пари за тоя и оня джоб и назад не става?А ако се преорганизират някой други пера в бюджета,няма ли да се съберат тия пари?А милиардите заеми къде са?Само постни пици са им в главите на тия финансови министри,ама постни пици за народа,не за ГЕРБ и сие.
20
9
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Абе неузрели умници забравихте ли управленията на комунистите.Припомнете си ги.С поздрав:Серго;Р.Овч.......
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОРАНОВ, ТВОЙ ЛИ БЕШЕ СТРОЕЖА НА ОНЯ ПАЛАТ В ПОЛИТЕ НА ВИТОША?????????СТИГА СТЕ КРАЛИ, ГОРАНОВ!! ДУМИЧКАТА ПОПУЛИЗЪМ ВИ ИЗМЪКВА МНОГО ПЪТИ ВЕЧЕ ,НО ХОРАТА СЕ УСЕТИХА!!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ТЕБЕ ПО-ГОЛЯМ ПОПУЛИЗЪМ НЕМА!
17
2
 
3
 
! Отговори
Ramora!o преди 7 години
Centralnata administracia v sofia operirame i izhvarliame v ekarisaja. :-)Samo s prezident i regionalni nezavisimi administracii napred bulgaria! :-)Tasi sofiiska centralna administracia e visnala kato ogromna skala na garloto na bg narod. :-)
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти господине сигорно нямаш и 40 години ,но вече имаш палат .Как става това ? Това е само в България! Ставаш политик и за 4-5 години лъжи ставаш милионер а в същото време пари за живот на обикновените българи няма. Защо обикновеният работещ ,който не е политик и да работи на 2-3 работи не може да посдтигне а работи само за да плаща сметки? Със сигорност много твои състуденти,които са били много по-успешни от теб избягаха от България или работят за 500 лева ,защото се е оказало,че не синове на п
15
4
 
5
 
! Отговори
и детските, чоджум преди 7 години
До турчинатези пари ги отпускат от Брюксел, помоли хелзинкския комитет да ти пратят германска пенсия и на тебе