РБ нe иска мандат за кабинет, ще бори политическата нестабилност

Кунева няма да става министър в служебен кабинет
19 ное 2016 16:53, Красимир Ангелов
76
РБ нe иска мандат за кабинет, ще бори политическата нестабилност
Снимка: Булфото

Реформаторският блок няма да поема мандат за съставяне на правителство, категорична бе Меглена Кунева, лидер на ДБГ и вицепремиер в оставка в предаването "Седмицата" на Дарик радио.
 
РБ отива на консултациите с президента, за да изясни основните важни въпроси за страната и да се предотврати политическа нестабилност, допълни тя.

Кунева призна, че страната е в сложна ситуация, но парламентът продължава да работи. “За мен това означава и задачата да приеме антикорупционния закон, както и да фиксира приоритетите на българското председателство”, каза Кунева.

На въпрос дали ако има предложение да остане на поста образователен министър, тя би приела, Кунева категорично отрече."Имам политическа сила зад гърба си и с нея участвам в избори", каза лидерът на ДБГ, цитиран от пресофиса на движението.

По думите й РБ е влязъл в управлението с ясна цел и ясно подписано коалиционно споразумение за конкретни реформи и политики. “Ситуацията в Народното събрание беше такава – без ГЕРБ не можеше да се състави правителство, всяка друга конструкция би била нестабилна и краткосрочна. Същото е в сила и сега”, посочи още Кунева.

Тя изрази мнение, че предсрочните избори трябва да се проведат "възможно най-бързо, при възможно най-добрите гаранции за устойчивост". Тя повтори, че във времето до изборите, НС трябва да покаже воля пред гражадните да приеме антикорупционното законодателство, което вече е прието на първо четене в пленарната зала.

Според Кунева няма достатъчно технологично време за подготовка на добро ново изборно законодателство. “РБ ще се опре на фактите, няма да се подведем да говорим в стилистиката на популизма, както по отношение на Великото народно събрание, така и за мажоритарното гласуване”, посочи образователният министър в оставка.

Кунева беше категорична, че моделът, който може да изкара напред личности, е преференциална система без праг, в която хората посочват конкретна личност и те определят мястото й в листата.

Кунева подчерта, че РБ няма да внася предложение за промени в бюджета между двете четения. Тя посочи, че трите приоритета в Бюджет 2017 година - повече средства за отбрана, здравеопазване и образование, са били именно в отговор на реформите в секторите, за които РБ отговаряше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Меглена КуневаРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
36
 
! Отговори
Къш преди 7 години
Да я номинираме тая крадлива, не наяла се сврака в преференциалната листа за затвора.
60
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ МИНИСТРИ В КАБИНЕТА БОРИСОВ БЯХА "РЕФОРМАТОРИТЕ"
59
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов не искал, Кунева не искала.Че кой ви дава нещо бе, аутсайдери.
58
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ква е пумия. Не я е срам, след всички глупости които нправи трябва да се махне от политическата сцена. От такива като нея в политиката ми се повръща.
57
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лицемерна ку...а, кункаа
56
0
 
32
 
! Отговори
Асен Босев преди 7 години
Та па .. та па ... лихата стареца хващай гората вече ... валците те тарсят вече притеснени са.
55
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези двамата никога повече няма да влязат във властта!Затова драпат за мандат!
54
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
как може 200 000 да гласуват за рб и то за траичо такьв резил
53
0
 
31
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Тая господжа е "гениална" ! Все едно аз като си правя сайвант /навес/, да не слагам подпорни колони /диреци/, за да стане по здрав !?!?!?
52
0
 
31
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Тая господжа е "гениална" ! Все едно аз като си правя сайвант /навес/, да не слагам подпорни колони /диреци/, за да стане по здрав !?!?!?
51
0
 
32
 
! Отговори
Неа до 59 преди 7 години
От твоята уста в Божиите уши
50
2
 
48
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
НЕЩАСТНИИИЦИ! ЕДНА КАРУЦА ХОРА, АЛЧНИ КАРИЕРИСТИ ОТВОРИЛИ ЕЙ ТАКАВА УСТА ДА ЛАПНАТ ВЛАСТТА. БАНДА ОТ ПРОВАЛИЛИ СЕ ПСЕВДО-ПОЛИТИЦИ, СЪБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ, ОТ КУЦО И СЛЯПО, С МАНИЯТА, ЧЕ СА ВЕЛИКИ И НЕЗАМЕНИМИ И МОГАТ ДА ШАНТАЖИРАТ И ДА ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ И НА ЛЕВИ И НА ДЕСНИ, БЕЗ САМИТЕ ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ИЗОБЩО СА И ЗАЩО СА ТАМ. НАРОДЪТ ИМ КАЗА ЩО ЗА СТОКА СА- ДАДЕ ИМ ЖАЛКИТЕ 5% ДОВЕРИЕ И ИМ КАЗА ДИРЕКТНО- МАРШ В *** НА ИСТОРИЯТА, ***.
49
2
 
42
 
! Отговори
Твойта ... преди 7 години
Я,това ядреният енегргетик да държавата ни ли е?
48
2
 
53
 
! Отговори
бууу преди 7 години
Повръща ми се от това склери. Баси досадната кукувица. Силно се надявам да не влезе в един бъдещ парламент.
47
2
 
41
 
! Отговори
Неа до 47 преди 7 години
Ужас ...От къде МЗ има парите ? От здравните ни осигуровки ли ?
46
3
 
50
 
! Отговори
срамежливата мимоза преди 7 години
Ако сравним тая ненаситна на власт и пари грозна женица с един тапир, дебелокожото животно направо ще ни се стори като мимоза, в сравнение с другарката на снимката, пардон - госпожата!Дали може да се намери аргумент на тоя свят, който да я принуди да проумее, колко е мразена и ненавиждана от целокупния български народ?Безочлива, дебелокожа, нагла, много нахална и голяма лъжкиня.
45
15
 
33
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До Анонимен 49Съгласна съм за Лукарски,но Москов не е нейна ***.Всъщност от цялото правителство той се оказа най-принципен,но това естествено не се оцени,защото всеки знае само да плюе без да си дава сметка,че самият той не би свършил по-добра работа на негова място.
44
3
 
35
 
! Отговори
Репресиран от ГЕРБ преди 7 години
Кунева веднага да уволни началника на РУО-Кърджали,който продължава да назначава на работа агенти на ДС.В момента участва в далаверата с ремонта на училището в с.Стремци.Проверете и ще се натъкнете на прелюбопитни криминални практики.
43
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева, Москов и Лукарски са патериците на Мутрата.Това се едни долни безпринципни слагачи, които никога повече не трябва дори да помиришат власт.
42
3
 
41
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Как не се сетихме по-рано,че само тази госпожа може да спаси правителството.Тя разбира от всичко,може всичко и винаги е работила само и единствено в интереса на народа.Сигурна съм и,че ако я помолим много мило ще се съгласи да работи на доброволни начала без заплата и ще слезе от лъскавия служебен автомобил за да се вози в градския транспорт така,че да е близо до избирателите си.****