Мандатни сметки за власт: ГЕРБ и БСП го връщат, взимат го...

Патриоти и Реформатори с апетити да съставят кабинет
Обновена: 30 ное 2016 07:02 | 30 ное 2016 07:00,
131
Мандатни сметки за власт: ГЕРБ и БСП го връщат, взимат го...
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт вероятно ще пробват да съставят правителство. С апетити за свой кабинет са и партиите от Реформаторския блок, след като премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че на двете формации дължи подкрепа, след като те са подкрепяли политиките на кабинета му в продължение на две години.

"Преди две години предложихме коалиция на Реформаторския блок, предложихме и на Патриотичния фронт. Те тогава отговориха, че не искат да влизат във властта, а само ще подкрепят дадени решения. Това им го дължа и аз, ако решат да направят правителство, но те да си излъчат премиер, министри и да носят отговорност", каза вчера Борисов след заседанието на КСНС при президента Росен Плевнелиев.

Още по темата

Патриотите искат властта, но я искат с работещите министри от този кабинет, РБ също протягат ръка към "Дондуков" №1, но дали меракът им е достатъчен, това ще стане ясно, след като партиите от блока се съберат днес на спешен Изпълнителен съвет. Стига да го решат, се очаква президентът Росен Плевнелиев да го връчи именно а тях, предполагат пред "24 часа" запознати с партийните сметки.

Дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов вече обяви, че при евентуален бъдещ кабинет в този парламент, партията им ще продължи да настоява за приоритетите, които и досега са водени.

Попитан дали ГЕРБ ще иска министерски постове, Цветанов отговори: "Не, на този етап".

Снощи лидерът на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери Симеонов обяви, че ако държавният глава им възложи третият мандат, "ние ще направим правителство, защото това е доброто за България".

"Имаме пълното съзнание, че можем да бъдем провалени. Ще се опитаме да запазим по-голямата част от успешните министри на сегашното правителство", каза той пред bTV.

Симеонов обаче се застрахова, че техният опит за нов кабинет няма да е на всяка цена, защото: "Ще разчитаме на ГЕРБ, но може ли някой да гарантира, че Патриотичният фронт няма да бъде жертва, не сме полетели към властта заради постове, правим го, защото трябва да го направим".

Патриоти или Реформатори. Кой ще бъде нагърбен от Плевнелиев да състави правителство?

Отговорът на този въпрос би трябвало да дойде в средата на идната седмица, защото преди тях мандатите трябва да върнат от ГЕРБ и БСП - така те обещаха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
демокрацията е такава - референдума реши МАЖОРИТАРЕН ВОТ , Странджата нек си пише за Бойко безработния !
51
0
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Аз да ви направя един кабинет, че да видите от кого как ще събирам данъци, особено укритите!После ще ме обявите за национален герой.След това ще искате да стана председател на следващото Народно събрание, което да промени закона за облагането с данъци.
50
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Бойко е на БУНИЩЕТО - ЗАПОМНЕТЕ , а 240 депутати вече са безработни !И ТОВА Е ПО КОНСТИТУЦИЯ
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Референдума гласува преимуществено всички да ходим задължително със стари кубинки, двете десни и с различен номер, жълт шинел и зелена капела, трябва да го изпълняваме!Закона си е закон!
48
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Слави чалгар , малгар - но РЕФЕРЕНДУМЪТ е по конституция !Тия политици не признават конституцията !
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, то и двамата пишем.Ама аз мога да се изнеса оттук по всяко време, професията ми е търсена навсякъде по света.А ти ще седиш в днес.беге и ще се чудиш как така стана, че и през 2035 г. Тиквата пак те поздравява от телевизора и дали все пак ти и още 3,499,999 българи не сте се наяли на мед с тая мажоритарна система :D
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'висша сила посъветва ' смешниците от герб да се съгласят на ново правителство иначе ще има бой .коя ли е тази сила.......
45
0
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Боко и Винкела ги обединява...едно;омразата срещу генерал Радев,дошъл внезапно на политическия връх в държавата и разбъркал рахатлъка им в политическото...живуркане.Това заслепение ще доведе Бокича и ГЕРБ,които вече нямат политическа...легитимност,до нова...грешка,след което сгромолясването им ще е безвъзвратно.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРна тебе сигурно ти изпращат съобщения от зимбабве....
43
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
И да пишете и да не пишете - МАЖОРИТАРЕН ВОТ , всичко друго не е по конституция !
42
0
 
3
 
! Отговори
РХ преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРЗнаете ли, че ... ако заплатата на Алексей милер стане равна на 0, то ... заплатата на руснаците ще скочи с 5%А какво ли стане ако на нашите "джуджета" заплатите им станат равни на 0?!
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3,5млн. Българи уволниха 240 крадливи депутати !На Странджата , може да му е лошо - но това е положението .Тия политици НАРОДА ГИ НЕЩЕ !
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, то там е работата - че явно 3.5 млн българи нямат никаква идея от политика и държавно управление, щом искат Бойко да ги яха дори повече от преди.Ако направят тези промени, аз окончателно се изнасям от БГ - писна ми от Тиквата, а при тази система ще е бетониран повече и от Бай Тошо.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В рамките на по малко от половин час в едната водеща ТВ депутатът Герб Радев казва, че каквото каже Бойко, така ще правят относно подкрепа или не за правителство с мандат на ПФ. В другата още по водеща ТВ министър Павлова Обемната дръзко заявява, че ще подкрепят с гласовете си, но няма да стават министри. В третата най водеща ТВ министър Горанов заявява, че лично негово мнение е да се отива на избори, иначе нито ще дават министри, нито ще гласуват за правителство на патриотите. Е!?
38
0
 
10
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Да си слуга на суверена иде пак от Франция .Всички министри и държ секретари и служители по време на монархията на Бурбоните са слуги на негово величество .Впоследствие Русо заявява ,че те трябва да слуги на народа .Щом нещата тук са в положение народа да е слуга на министрите си значи ние сме псевдо република .Реално сме всъщност мутренско олигархична монархия . И това е от 1944 насам .......
37
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Над 3,5млн. Българи се произнесоха на референдума - добър или лош няма никакво значение .Системата трябва да се промени незабавно ;а 240 депутати в Народното събрание не са избора на народа , така че каквото и да правят в момента е незаконно !Странджата твоя Бойко не е избора на 3,5млн. Българи така че може да си го взимаш у вас !
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът досега не е победил на нито едни избори.Ако не вярваш, виж в какво положение е държавата. Да победиш, означава политиците да са слуги на народа, а сега е точно обратното.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както пише Странджата се убеждавам, че е бивш комсомолец на преклонна възраст, прекалил с четенето на Работническо дело и Народна младеж. Тези вестници на които единствената обективна информация бяха резултатите от АРФГ и числата от Тото 2.
34
0
 
6
 
! Отговори
РХ преди 7 години
До Анонимен 33Смяната на дядовците с внуците - няма да промени нищо, ако не се промени идеолгията! А сегашната идеология /капитализма води до едно - разтваряна на пукнатината все повече и повече и все повече омраза на хората към "властта", както и омраза на хората помежду си! Няма ли равномерно разпределение - всичко рано или късно идва до положението, в което се намира днес света!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мажоритарен вот в два тура, изненади няма да има. Дори на първи тур бойковият кандидат да е втори, на втори тур просто ще се платят повечко пари на шведите и нещата ще си дойдат на мястото.