БСП не ще мандат и кабинет, хареса си 26 март за предсрочен вот

Нинова подкрепи Радев в решението му да не участва в КСНС
Обновена: 29 ное 2016 13:59 | 29 ное 2016 13:55, Веселина Йорданова
76
БСП не ще мандат и кабинет, хареса си 26 март за предсрочен вот
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП предлага 26 март за дата на предсрочни парламентарни избори.

След заседанието на КСНС при президента лидерът на социалистите Корнелия Нинова отново повтори позицията на партията, че няма да приеме мандат, нито ще подкрепи кабинет в рамките на настоящото НС.

Според Нинова неговият ресурс е изчерпан и трябва да се проведат предсрочни избори.

Още по темата

Тя обаче призна, че на заседанието при президента е имало партии, които са били готови да вземат мандат за съставяне на правителство.

Лидерът на БСП припомни, че на предишно заседание на КСНС по темата за бежанците на 10 ноември 2015 година сред посочените мерки е да се приеме план за действие от МС в ситуация на мащабна бежанска вълна.

Нинова посочи, че не са информирани за такъв план и не е ясно какво предвижда да прави правителството.

Затова тя е поискала правителството да го внесе в Народното събрание, но посочи позицията на БСП - че кабинетът не се справя с бежанския проблем.

Нинова подкрепи новоизбрания президент Румен Радев в решението му да не участва в заседанието на КСНС, защото не е встъпил в длъжност и да не става "алиби" за действия, за които после да носи отговорност.

"Нашата отговорност е да се приеме бюджетът за 2017 година, ще подкрепим онези действия, които отговарят на нашите политики. По отношение на мигрантите, бежанския проблем, нашата отговорност е да предлагаме решения, дали правителството ще се съобрази с тях, е тяхна работа", коментира тя.

БСП ще внесе в парламента предложения за смесена мажоритарна система. Нинова обаче каза, че участниците в КСНС са се обявили за повече време за промени на избирателната система, защото те са сериозни, а времето до предсрочните избори - малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитална грешка . В държавата на абсурдите и непредвидимите обрати , който иска бързи избори естествено е , че ще получи бавни .
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Краднелия защо винаги ми изглежда като настръхнала. Каква злоба излъчва, няма нищо позитивно в погледа и изражението и. Явно днес злобата печели. Излъгаха народа, а сега тази мишка - Радев се крие. Нали щеше да е президент на всички българи, нали беше надпартиен. Заща му е все едно какво ще стане със страната в този момент. Господин президент, защо не ви пука за хората, които ви дават хляб и власт за цели 5 година занапред?
50
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да се състави правителство , тоя парламент да промени избирателния закон според референдума и след това избори.Сега бързат да ги претупат по старите правила и същите да са пак вътре.
49
2
 
10
 
! Отговори
65 преди 7 години
много смешна,грозна и злобна жена в която няма нищо предизвикателно към мъжете.А и с тази прическа и тия букли ,направо е пародия.Мисля,че тя е втория Виденов.Виденова зима Ниново лято.Ама на куково лято!!!!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има решение на вси4ки проблеми . Забрана на БСП и ДПС и лидерите им на топло .Партии които работят против конституцията и са в услуга на друга държава .Държава ,която с нищо не помага за напредъка на световната цивилизация , въоръжила се с атомно оръжие ( което е крадено) ререкетира света .В България няма решителни хора да го направят това .Останали са едни страхливи мишоци .
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви избори *** како, патриотите правителство ще правят :)
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото Президентче се оказа голям послушко. Слушка генералчето другарката Корнелия, а път тя слуша руският генерал Решетников. Крайната цел е откъсването на България от Европа.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИМА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ПРИЯТЕЛКАТА НА Р.ОВЧАРОВ ДРУГАРКАТА НИНОВА Е ПО-МАЛКО КОРУМПИРАНА ОТ БОРИСОВ ? ПРОСТО НИЕ 80% ОТ БЪЛГ.НАРОД КОЙТО ГОДИНИ НАРЕД ЖИВЯХМЕ С НАДЕЖДА ,ЧЕ ТОЗИ ЩЕ НИ ОПРАВИ ,ОНЗИ ЩЕ НИ ОПРАВИ ТРЯБВА ДА НИ СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО ,ЧЕ У НАС СМЕ В ПОЛОЖЕНИЕТО ЧЕ НЯМА ЛЕВИ ,НЯМА ДЕСНИ ИМА 20% МАФИЯ И 80 % ОТРУДЕН И ЖАЛЪК НАРОД. ТОВА Е ГОДИНИ НАРЕД !НА ВЛАСТ Е МАФИЯТА ,КОЯТО ПРОИЗХОЖДА ОТ ПОЗИТАНО !
44
1
 
7
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
У-у-у на ББ! Да си дойде Орехарски, Делян П, БСП, ДПС и А-ТАКА-нката, да си сложим оградите пред Парламента, да махнем плоския данък, да спрем еврофондовете, да спрем строежите, да се излираме от света (вкл. от Русия) и ще си бъдем къде-къде по-добре. Щом има хора, които пак искат този кошмар, СМЕ СВЪРШИЛИ КАТО НАЦИЯ!!!
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСлужебното правителство,назначено от Румен Радев ще довърши групировката ГЕРБ и националния предател Бойко Борисов.Нямате си и на идея какви неща ще излязат на показ.Затова е тоя вой. ------Какъв вой ? Единствените дето врякат са БСП-то :) Хем искат власт, хем не им стиска :)
42
4
 
13
 
! Отговори
Смех преди 7 години
Нинова подкрепи Радев в решението му да не участва в КСНС-------------------------Демек е подкрепила собственото си решение хахахаха
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАБАТА ОТ ПИКЧЕРСА ЛЕПИ ЕТИКЕТИ НЕ БИЛА ДОВОЛНА ББ ИМАЛ БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ НЕ ДЪРЖАВНИЧЕСКО А НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ГОВОРИШ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ И ДА СЕ ИЗВЛАЧАТ КАТО МОКРА ВРЪВ НЕ ГЛАСУВАЙКИ БЮДЖЕТ 2017 Г И ЗАЛОЖЕНИТЕ 460 ЛВ УВЕЛИЧЕНА ЗАПЛАТА ЗНАЧИ ЕДНО ГОВОРИШ А ТИХО ПО ТЕРЛИЧКИ ДРУГО ПРАВИШ 2007 Г ИЗКАРВАТ ТОТАЛНО ВСИЧКИ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА СТАЧКА ДАСКАЛИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ЗАПЛАТА А СЪС СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ ОТ РЕЖИЙНИ ПРАВЯТ МЕСТНИ ИЗБОРИ И УВЕЛИЧИХА ПАРИТЕ НА ДАСКАЛЯТА С10 Л
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече съм решил да гласувам за партия в която,най малко се употребяват думите,народа,хората,справедливост,"патриотизъм"!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано през годините без власт да са работили над етиката и морала си.
38
5
 
13
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До БСП-ист - най простото обяснение е, че не е облазвала държавната трапеза. И разбира се, всеки който стои на пътя и към софрата, или поне така и се струва, е цел за мразене. Жената е "дала" всичко от себе си. Отрекла се е от "учителя" Костов, разделила се е устойчиво с Гергов, прогледнала е "в ляво" и дори е възседнала столетница. След всичкия този труд, да не може да зобне от държавната софра? Не омраза, бяс следва да виждаш.
37
6
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
Корни иска избори по тия правила щото знае че при Мажоритарни изори в два тура най много за домоуправител на входа да я изберат. Бърза жената - не и дреме че се харчат пари само за да разбере че след по-малко от година трябва нови ИЗБОРИ да се правят. Ама ИЗБОРИ а не гласуване за листи с ***.
36
5
 
18
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Толкова си повервахте, че напролет Борисов ще Ви блъска като небезизвестното маче в небезизвестния дирек. Честно, това заиграване с "не-комунистическия" Президент, Ви прави още по противни. Няма да дойдете на власт. Това не беше Ваша победа, всъщност получихте облага от плесницата която беше предназначена за Борисов. Вие самите не сте по различни от преди. Дърти червени урун.гели чакащи като хиени да ги пуснат на масата. Но няма да го дочакате. Фалшиви сте.
35
3
 
18
 
! Отговори
БСП-ист преди 7 години
Боже мой каква омраза лъха от тази жена, защо ли? Какво сме и направили че е така озлобена към повече от половината ни население? Лесно е да мразиш нацията си и много много трудно да поемаш каквато и да е отговорност.
34
0
 
6
 
! Отговори
А. преди 7 години
До Анонимен По аналогия, се сетих за началните редове на известна ода:"Мечтател безумен, образ невъзможен.."
33
3
 
15
 
! Отговори
Кажи си, Корнелийо преди 7 години
Колко ли пъти ,преди да произнесеш "БСП" си го повтаряш наум , Корнелийо , да не би случайно да излезе кърмилното "СДС" ?!Къде беше по-дейна - в СДС преди ,или сега в БСП , че не помня вече ?