Вигенин: Еврокомисарят – от служебния кабинет на Радев

Кабинетът в оставка нямал моралното право да го номинира
25
Вигенин: Еврокомисарят – от служебния кабинет на Радев
Снимка: Архив, Булфото

Кой ще е новият български еврокомисар е въпрос, който стои зад по-важния в момента, а именно ще имаме ли ново правителство и ще имаме ли парламент, смятат социалистите.

Още по темата

Според Кристиан Вигенин не бива да се прибързва с избора на наследника на Кристалина Георгиева, която изненадващо хвърли оставка и от 2 януари се връща на работа в Световната банка.

Освен това той смята, че кабинетът в оставка няма нито политическото, нито моралното право да номинира новия еврокомисар.

"Ако не се създаде парламентарно подкрепено правителство в този парламент, следващият еврокомисар трябва да се излъчи от служебното правителство, назначено от новоизбрания президент Румен Радев", предложи Вигенин.

Той призова и за повече дебати за качествата, които трябва да притежава кандидата и се оплака, че на практика Кристалина Георгиева е била издигната без никакви консултации с опозицията.

Вигенин, за разлика от зам.-шефа на АБВ Ивайло Калфин, не смята, че има опасност България да изпусне хубави ресори в ЕС, ако не реши бързо кой ще е новият еврокомисар.

Според него председателя на ЕК Жан - Клод Юнкер не иска да прави сериозни размествания в самата комисия, така че просто текат разговори каква ротация може да се направи или ще се мисли нов ресор за българския еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Разор преди 7 години
Колкото и да ми е противен като другите "бъдещи поколения" като Младенов, Митов и сие, но след фиаското 1) Румяна Желева; 2) Кристалина Георгиева 2 пъти (отива си с тежки обвинения за конфликт на интереси и с оглед 17 години в Световна джанка и чутовния тъпизам за ООН и неадекватните изказвания за бежанците); 3) Майката на нацията и евентуално 4) онзи, дето гледа от плевнята стадото ***, еми съгласен съм с него, че нямат нито морално, нито никакво право. Може да иска, но не говори за себе си.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дощя му се на Вигенин и комисар да става..
20
2
 
7
 
! Отговори
Кънчо П. преди 7 години
Мисля,че генерал Радев трябва да номинира,естествено,по предложение от др.Вигенин и БСП, Лорд Евгени Минчев за еврокомисар.
19
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вече започнаха да излизат от дупките си плъхове и мишоци.
18
1
 
6
 
! Отговори
Г преди 7 години
адна лява калинка
17
1
 
6
 
! Отговори
Наглите преди 7 години
Тея цървените хем ги боли хем ги сърби.Не искат никакво правителство. Дърпат Радев от всякакъв диалог и на туй отгоре дават акъл какво да прави сегашният президент и служебното правителство, а пък не искат да участват в служебно правителство. Е що искат?
16
1
 
11
 
! Отговори
Андрейчо преди 7 години
Абе,този,чкай малко -кой ти е казал ,че ставаш изобщо за номиниране ?! Откога кръгките нули,па били те и евроКОМИСАР-ски имат собствено мнение по въпроси за номинациите ?!Мамче,виж се ,огледай се и това,че случайно си на такъв пост не значи,че хората те въз приемат - трай си там,както досега си траеше и папкай народни пари,щом има кой да ти ги дава!Долна работа !
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелката на Станишеф, какво иска - нали са заедно в Брюксел.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, изненада. И този мишок изшълзя от дупката си. България е зле, защото бъгларите сме прости!!! Няма друго обяснение.
13
3
 
10
 
! Отговори
муспи преди 7 години
До АнонименТой е евреин и от там автоматично гей, - още не се е родил хетеросексуален евреин. Те не са Адамово потомствмо, затова и дявола им оставил в наследство света.
12
2
 
6
 
! Отговори
Jej Jej Oko4a преди 7 години
Shta skasam ve!!!!
11
2
 
9
 
! Отговори
Този преди 7 години
няма моралното право да се показва! Не прочетох статията.
10
6
 
18
 
! Отговори
Бърдоквата преди 7 години
Гладни *** атакуват всякакви служби. Сеирът сега започва. Само полуумрели от глад баби вярват на червената пасмина и на техния генерал от нафталина. Ура, другари и другарки!
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според евроантлантическите ценности , трябва да е жена или гей
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех тоя *** какви сметки си прави! А той дали има моралното право да иде да живее при любовника си като еврокомисар! Тия левите са опасни пизденца!
7
4
 
18
 
! Отговори
Джон Ленин преди 7 години
Кабинетът в оставка нямал моралното право да го номинира....А , СБИРЩИНАТА БКП / БСП ИМА ЛИ МОРАЛНО ПРАВО ДА НАЗНАЧАВА , КОЙТО И ДА Е ????
6
2
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Ама да не плаща мърсуванията си със Станишко със собствени пари, а Европа да му плаща ! Ама изобщо не е глупаво лявото ***!
5
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Гей хава!ЮРУШ на сидер ага са национални предатели!Да живее България!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска да отиде при любимия си в Брюксел!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиздалчетата надигнаха глави!