Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
4
 
8
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Аз мога да ви кажа, че националсоциализма, е много по-добър от комунизма, чисто политически.
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Проблемът е че фирмата е моя. Ако някой не иска да работи на заплата или не го кефи размера на заплата - никой не го държи насила."******* Ей заради такива *** кат тебе емигрирах. Сега никой не ми вика, "никой не те държи на сила" , ами питат хората като имаш някакъв проблем, с какво могат да помогнат. Ама Бай *** толкова си може...
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, Василев, всеки си мисли, че проблема е извън него, докато повечето матириал в бг-то си е нискокачествен, нискокачественият материла нарпави така, че висококачественият материал да отиде на запад да обслужва чужди икономики, и нискокачественият материал не осъзнава къде е проблем, и че промяна е необходима в начина на мислене и методите на действане, и така до 10-15 години, когато държавата ще фалира, ама този път няма да има и кой да я извади от калта :D Не е лесно да си *** и алчен...
161
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая статия е писана единствено с цел платената тролска дружина да се поупражнява на тема "антикомунизъм"Ама не са познали.
160
3
 
5
 
! Отговори
Русия ФАЩ преди 7 години
България без Тодор Живков, БКП и комунизъм -"Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби"Герберастията МАЧКА
159
1
 
6
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Ариел Шаронспокойно, братчеде, вече въвеждаме роботи по целия свят, никой повече няма да експлоатира масовия работник и ще могат да подскачат цял ден по полянките.--Аз съм спокоен, обаче с ти не! защото робота не яде, не пие, т.е. не консумира... та на кого казваш, че ше си продаваш стоката? на себи си ли?п.п. както и да го усукваш - повече сте зависими от хората, отколкото те от тях!
158
1
 
4
 
! Отговори
Ами ,да... преди 7 години
Ти ще бачкаш тука ,бе....ха,ха,хаааааааааааааА , Аз.....ше си живея живота ---както си знам!Мрази ме ----това ме прави ИЗКЛЮЧИТЕЛНО щастлив!!!
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още Древногръцките философи са установили , че най - лошия път за едно развитие е преминаването от една крайност към друга и обратно . България само през изминалия 20 век има капитализъм , социализъм , капитализъм и да се върнем отново към социализъм . Ефектът от такава непрекъснато променяща се и същевременно развиваща се обществено - политическа система е минимален . Това се потвърждава и от практика
156
0
 
5
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Анонимен 188Друг ще те замести и толкоз . Какво тук значи някаква си личност---Там е работота, че ако на всички "на заплата" им светне, че ТЕ дефакто са работодателите, палачинката ше се обърне много бързо!
155
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво като се върне комунизма, като хората са деградирали масово, всеки лъже, краде, манипулира, злоупотребява с положението си? Всеки от младите ще стои да живее в режим при отворени граници, няма как, а ако се затворят очаквайте гражданска война и масови безредици, простотии никой от тях няма да търпи, даже не знам как още търпят политическата класа, сигурно след 15-тина години като ножа опре до кокала ще се усетят, че нещо не е наред в ****галия. Ако въобще някой остане де...
154
2
 
3
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 7 години
До Чеспокойно, братчеде, вече въвеждаме роботи по целия свят, никой повече няма да експлоатира масовия работник и ще могат да подскачат цял ден по полянките.
153
0
 
5
 
! Отговори
за ЧЕРВЕН ПАРТИЗАНИН преди 7 години
ПРАВ СИ -----ГЛУПОСТА НЕ УМИРА !!!ТЯ Е ВЕЧНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
152
1
 
5
 
! Отговори
ИМА...ама , Немааааа преди 7 години
В КОНЦ-ЛАГЕРА НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ -.КОМУНИСТИ ....СИ ТИ ---И ИМ БАЧКАШ....ЗА 150-200-?.......А , АЗ СЪМ ПРИ ЗАПАДНИТЕ КАПИТАЛИСТИ --НА 1500--2000-?!!!ЗА МЕНЕ --ОНАЯ "КОЛОНИЯ" Е ..ПО.БОГАТА И СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ....А ТИ ХОДИ и БАЧКАЙ НА ИЗТОК ....ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ..от... 0,33-ст/1- рублаЧАО....!!!
151
5
 
4
 
! Отговори
Червен партизанин преди 7 години
Когато бъде убит и последния комунист, тогава може да кажете, че комунизма е умрял. Нашата идеология никога няма да умре!!!
150
2
 
2
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Анонимен 183Чия е отговорността за всичко в предприя, а рискът чий е рискът , кой си рискува капитала---Ами рискувай си го сам бе, ама защо търсиш "моята помощ"? Само и единствено с моята помощ, ти имаш шанс да не излезеш на загуба от риска, който си поел, нали? ще го отречеш ли? нещата са 50:50, защото риска е от теб, ама останалото е от мен!Плащай!
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас върхушката на червените *** и ченгета се превърна в диви капиталисти, които мачкат работещите за тях както са ги мачкали капиталистическата от времето на Маркс. Идеалите са осребрени отдавна и само форумни баламурници се хвърлят в защита на комунизма.
148
2
 
3
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Анонимен 179Ами работи си бе сам бе, защо търсиш помоща на работника?
147
6
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Свобода, равенство, братство.Някой да има нещо против тях ?Комунизмът е много хубава идея, но за съжаление неосъществима поне на този етап в нашия материалистичен свят.Капитализмът се оказа наистина толкова античовешки и покварен строй, колкото го изучавахме едно време. Факт !Макар че в България никога не сме имали комунизъм, все пак съм щастлив, че поживях в детството си при социализма. Беше много хубаво и безгрижно детство !
146
2
 
3
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 7 години
До Чебратчеде, знаеш ли какво става сега с раята в Китай преди Коледа, работят под пълна пара за парижките хотели на шефа си по Коледа и гък не смеят да кажат, иначе ги връщат на село
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧеПроблемът е че фирмата е моя. Ако някой не иска да работи на заплата или не го кефи размера на заплата - никой не го държи насила.