Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с демокрацията си е добре, стига да не се краде...толкова много. Проблемът е във вас, не в системата.
183
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, що не уточняваш, че едното возило е заработено с честен труд, а другото е на кредит, т.е. предоставил си "бъдещото си време" (единственото лично нещо, с което човек разполага на този свят) - в полза на банката, т.е. станал си слуга на банката, в името на "моментният кеф"! Крайно недалновидно!
182
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Комунистката - партизанка Дилма Русев срина 5-тата световна икономика... - ако нямаш какво да правиш набий комунист... - той си знае защо...
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва е хубавото на демокрацията, ако някой иска да живее като комунист, да живее, стига да не пречи на другите, ама комунистите доста обичат да пречат, вижте как толкова мн години пречат на българия да се развива, ограбвайки я по всевъзможнио начини, никой не можа да не краде.
180
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Не се карайте имам жокер кого да изберете... - пример: Източна и Западна Германия - трабант срещу мерцедес, варбург срещу БМВ, Ауди, Опел и т.н... - Северна и Южна Корея... - едните ядат корени, плъхове и кучета - другите надминаха и Япония... -примери колкото искаш - мизерията в Куба и Венецуела /на трето място по добив на нефт/, просешката тояга в Русия, въпреки несметните и богатства...
179
0
 
3
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 7 години
До Чеще трябва да останат и хора, братчеде, иначе кого ще вдъхновяваш да се бори срещу лошите от родата? и трудова борса няма да има да се запишеш на курс за преквалификация, като те уволни шефа, дето ти използвал труда.
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако за 27 години не се крадеше и се злоупотребяваше толкова, сега въобще нямаше да копнеете за времената, в които сте били млади. Защото страната щеше да е поне на стандарта на Унгария, Словакия, Чехия и т.н., с потенциал за стабилно бъдеще и устойчива икономика, сега е една бедна страна, най-бедната, с тотално корумпирана държавност, едва смогващ бизнес и напълно смешна икономика, която е 1 град, 100 години назад и 50 встрани от стандартите на запад, направо няма смисъл...
177
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истинските комунисти отдавна умряха , но техните внуци които направиха преврата през 1989 година и свалиха бай Тошо не ги устройваше всичко да е държавно! Те искаха да заграбят най много блага само за тях! И това стана лесно с американска помощ.За нашите продажници внуците на комунистите капитализма беше добре дошъл!
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактиАмериканците ако изкарат 45 години социализъм, ще разстрелват на място всеки *** после... та не се обаждай!
175
2
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО: преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ И ГЛУПОСТТА ------СА ВЕЧНИ!!!!!!!!КАКВО ПЪК----НА ТОВА СЕ КРЕПИ ЖИВОТА , ВСЪЩНОСТ !!!АКО ГИ НЯМА -------ЖИВОТА ЩЕ Е БЕЗМИСЛЕН И СКУЧЕН!!!!/....я си представете ---че няма *** ...и комунисти...ха,ха,хаааааааа----УЖАС.../
174
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Ариел Шарондокато останалите хора в нормалните държави се отдалечават на светлинни години.---То ше има ли останали хора или не следиш какво става по света?
173
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Василев Велики и всемогъщи са нашите англосаксонски корпорации и банки!!!---До момента в който блокчейна не започне да ги заобикаля и им *** мамата! Дефакто хората могат да минат и без банки в 21 век.
172
3
 
1
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 7 години
До Чероботът, братчеде, ще подсигурява революционното ти ежедневие - канче боб и чаша лимонада между речите пред освободените от експлоататорски труд кубинци, докато останалите хора в нормалните държави се отдалечават на светлинни години.
171
3
 
6
 
! Отговори
Факти преди 7 години
Да един приятел американец ми каза Вие тука сте по големи американци от самите американци. У нас (в Америка) комунистическите партии и символи не са забранени освен ако не са свързани с тероризъм! Изводите си направете сами!
170
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България със сегашният манталитет и ниво на съзнание, от което се действа нищо не може да я спаси.
169
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 7 години
До Анонимен 210Ако никой не ми купува стоката ще фалирам бе !---Ами нали ще се заменяш хората "на заплата" с роботи. Естествено, че ше фалираш, защото просто няма да имаш на кого да продаваш - робота не консумира, а пък реална заплата не щеш да плащаш на тези, които биха купували ... ами успешен фалит тогава!
168
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 205Да бе .. емигрирал си, отишъл си някаъде дето като решиш че ти е малка заплата, натискаш шефа и той с радост ти я прави двойна, а ? ***.
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мога да ви кажа, че най-сигурният вариант да живеем добре е като не сме елементарни и прости, като имаме качестено образование и знания, които ни правят мъдри, всичко извън тези критерии е обречено на провал, бийте си главите в стената колкото искате, ама не станете ли разумни, добри хора, резултатите ще са само негативни. Ако не го забелязвате по света днес, значи няма смисъл.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧеАко никой не ми купува стоката ще фалирам бе ! Толкова ли е сложно ? Да праиш бизнес не означава гарантирани милиони ! Аман от комунистически простотии!
165
2
 
4
 
! Отговори
Тато преди 7 години
тези изкукалите, дето най-много хълцат за натресеното колхозно недоносче, сега както свикнаха на свобода, разнообразие, имане, техника, ренти, наеми, и един ден няма да издържат децата и внуците им национализация и лозунгарство, ще трябва да ги стреляме по кльоновете невъзвращенци. останалите по установената соцпрактика: "ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат".