Няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство в НС

Преди Коледа може да има служебен кабинет, смята Караянчева
8 дек 2016 21:42, Анисия Иванова
11
Няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство в НС
Архив: Булфото

Няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство, защото ситуацията в парламента показва, че няма да има стабилно мнозинство, каза зам.-председателят на ПГ на партията Цвета Караянчева пред БНТ.

"Подкрепа за друго мнозинство няма да има, отиваме на избори, защото няма как да се създаде устойчиво и стабилно работещо правителство в 43-ото Народно събрание", заяви Караянчева.

Тя посочи, че ГЕРБ ще направи среща с Реформаторския блок. "Убеждението ни е, че няма как да има стабилност в този парламент. В крайна сметка хубаво е да отидем на избори март месец да видим какво ще бъде мнозинството и тогава да направим едно ново правителство", посочи тя.

Според нея до преди Коледа има възможност да има служебен кабинет, но това зависи и от Реформаторския блок и действията им - дали ще върнат мандата и доколко успешен ще е опитът им да съставят ново правителство, ако решат да опитат.

Жалко е, че новият президент не желае да коренспондира с Плевнелиев, за да може заедно да направят служебен кабинет - трябва да има приемственост, заяви Каранянчева по повод бъдещия служебен кабинет.

Тя призова избрания президент Румен Радев да излезе от сянката на Корнелия Нинова, като посочи, че е необходимо да даде мнение по важни теми. За съжаление двете дами, които говорят от негово име, при това лъжи, ни навличат големи беди, каза още Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
изход преди 7 години
Плевнелиев да подаде оставка, нали работи за интереса на държавата, а сега това е интересът и. След това да поеме мандата преждевременно Радев и да си поеме отговорност за съставяне на правителство и провеждане на избори. ГЕРБ не ги имайте вече за фактор - хората не ги искат. Аз също не съм гласоподавател на БСП, но гласувах за Радев. ГЕРБ за 7 години показаха, че са некадърници. С оправданието за евроатлантически ценности ГЕРБ се оказаха и долни национални предатели. Плевнелиев да се маха незаб
5
2
 
2
 
! Отговори
Курс преди 7 години
Реформаторите изглежда на тях им се падна честта да съживят надеждата за съставяне на правителство,което да продължи реформите поети от същото правителство и коалиционните им партньори.В случая е важно Бойко да преглътне гордостта си и да преосмисли севсем трезво необходимостта от спешни мерки за съставяне на правителство.Защото сложната обстановка с емигрантската вълна от една страна,и на фона на председателството на европейския съюз на България е нужно правителство,а то може да бъде съставено!
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ортаците на герб изглежда са тaпигьoзи. Не подкрепиха Борисов на изборите за президент, а той вежливо ги помоли, сега тръгнали да искат правителство с подкрепа на Борисов! Луда работа! Ми то, на маса хора беше ясно, че на такива, като рб, пф, атака и други подобни измишльотини, времето им изтече, само те едва сега вдяват конеца. *** тук се вижда, че на няколкото техни форумни агитатори все още и това не им е светнало. Нищо, следва нова либоф, скоро ще хукнат подир "шоумена". Ха-ха-а!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХАРАЛАНОВ - ПАК ЩЕ ИМА "РЕФЕРЕНДУМ"на "референдуми" български ментета не гласувам.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днеска четох ново проучване при идване на Слави в парламента Слави ги бие ще има 64 депутата а Герба 54 хохохохох
1
3
 
8
 
! Отговори
ХАРАЛАНОВ преди 7 години
НА ИЗБОРИТЕ НА ПРОЛЕТ------ПАК 2-в 1....!!!!!!ПАК ЩЕ ИМА "РЕФЕРЕНДУМ"-----ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ЕС!!ЗА ДА СЕ ОТВОРИ БАЛКАНСКИЯ ПЪТ НА БЕЖАНЦИТЕ КЪМ ЕВРОПА!ПАК ЩЕ НАТИКАТ БЪЛГАРИЯ В ГЕТОТО НА МИГРАНТИТЕ!!!!