ПФ зад РБ: За кабинет с мандат №3

Двете формации обаче имат общо 39 депутати
Обновена: 8 дек 2016 13:39 | 8 дек 2016 13:34,
61
ПФ зад РБ: За кабинет с мандат №3
Снимка: архив, БулФото

Патриотичният фронт е готов да подкрепи правителство с мандат на Реформаторите. Това стана ясно след едночасова среща на двете коалиции в парламента. ПФ и РБ общо обаче имат 39 депутати, които сами нямат ресурс да съставят кабинет. 

Още по темата
"Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос и служебно правителство за каквото настояват от БСП с изключителна настойчивост", обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Според Патриотите има нужното мнозинство в парламента, за да се продължи изпълнението на управленската програма на сегашното правителство. 

Симеонов обясни, че ще настояват за корекции в програмата, които да доведат до повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и енергетиката, битовата престъпност и оздравяване на климата за дребния и средния бизнес. 

Петър Москов, който беше сред преговарящите от името на Реформаторите, обясни, че това са важни приоритети, голяма част от които до голяма степен са били реализирани успешно през двете години управление досега. 

"Продължаваме с предварителни срещи и разговори, за да се изследва дали има възможност за трайно мнозинство. На базата на консултациите ще вземем окончателното си решение дали ще вземем мандата или ще го върнем на президента с благодарност", каза Москов. 

Той обясни, че с ПФ са на едно мнение, че е по-добре държавата да не влиза в спирала на несигурност.  "Въпросът е дали това е възможно. С ГЕРБ и с РБ имаме много допирни точки, но имаме и разлики, които могат да се окажат непреодолими", каза още здравният министър в оставка.

Той допълни, че са единодушни, че БСП и ДПС не могат да са част от новото правителство. Разговорите продължават, а окончателното решение, на база на консултациите, ще вземат РБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех тази сладка власт. Как да я изпуснеш :)
20
0
 
9
 
! Отговори
Ripni Kaninke преди 7 години
Predelno iasno e - bg narod nema nujda hich ot tesi parlamentarni bg slugi... a-a-a-a-a-a-a-a-a-a, kizim...******* parlamentarnite slugi imat ostra finansova nujda ot bg narodnite levove i evra...
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На парламентарните пак ще ви бием.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ ще ги подкрепя задкулисно?КОЙ?
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички на ***. Да се внесе един служебен кабинет с правомощия, съставен от политици от Германия, Австрия, Франция, Великобритания, Холандия и правосъден министър от Румъния и да има мандат 5 години. Айде да видим тогава не може ли да сме нормална европейска държава.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите на Б.Б. ги сплотиха
15
1
 
30
 
! Отговори
Патриоти-Лайнари преди 7 години
Ясно е какви патриоти са. Ако бяха истински патриоти щяха да са оопозиция на няколко поредни НС и накрая да вземат цялата власт и така да покажат, че са истински патриоти. А те са лапачи като всички останали.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такъв цирк като БГ политиката - щом една простовата мутра може 7 години да ви управялва, нищо не може да ме учуди вече.
13
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Народе, разбра ли, че няма мислищи и защитаващи народа си български политици!ГЕРБаджий на инат напускат управлението, за да могат да запазят инерцията на висок рейтинг!Патриотите и Реформаторския блок, се опасяват, че повече няма да влязат в парламента!ДПС и БСП се надяват на прокламираната тенденция за набиране на електорат А Първановци само потриват с ръци, че влизат сигурно в следващия парламент!Всечки те мислят само за тях и техните политически и лични амбиций!За бога не гласувайте за партий
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шлифера на ББ, но обърнат наобрато!
11
35
 
1
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
Вaлери Симеонов е роден лидер, Бог дa го пaзи от душмaните!
10
1
 
38
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
Защо всички дребни душици са се вкопчали в копанята и се опитват да ни внушават, че видите ли, след тях идва катастрофа ?С какво въпросните измислени "патриоти" или кривоусти "реформатори" са допринесли на добруване на народа?
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРП= Граждани за Европейско Развитие на П***
8
3
 
19
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Овчият малодушен и страхлив народ друго не заслужава!
7
28
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
Влaсттa нa руски aгенти и комунaзи ние немa дa я дaдеме, ше имa тупaлки!
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква стабилност като точно паричния фронт и герб със сдс дестабилизираха страната. Сидеров подкрепяше герб до 2013 г.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са и е нов ГЕРП който съсипа страната.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на бас, че тия ще подкрепят и мандат на Карадайъ само и само да не си изпуснат папуту.
3
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сдс пак драпа за власт хора бдете не сте забравили как разбиха бьлгарияпрез 1992 и след това лешоядите крьжат над главите ни ще го допуснем ли
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПФууууу, тия са готови да се надюпят на всеки само и само да не изпаднат от борда!!!Прекалиха пенсията от 300 лв пред десетократно по-големите депузаплати.