Бареков закрива "България без цензура", но открива...

"Предлагаме война на корупцията и корупционните сделки на политиците"
9 дек 2016 16:52,
78
Бареков закрива "България без цензура", но открива...
Снимка: архив, Булфото

Проектът "България без цензура" приключва, съобщава в писмо до медиите евродепутатът Николай Бареков.

"Идеите и ценностите на ББЦ обаче са жизнени и перспективни, а темата за цензурата е по-значима от всякога", подчертава той.

По-нататък в обръщението си Бареков изброява конкретните предложения, с които ББЦ влезе в политиката и които продължават да стоят все така "остро и актуално", засягайки най-наболелите проблеми в обществото.

Тези идеи и ценности ще бъдат възродени в новия политически проект на Бареков, който ще постави гражданите в центъра на политическия живот, като вземе най-доброто от либерализма и консерватизма. "Крайно време е да обявим война на корупционната машина", заявява евродепутатът и допълва, че в политиката личният пример е особено важен.

"Преди това обаче трябва да се започне на чисто“, настоява той и продължава: „Ключовата дума е справедливост, но референдумът на Слави Трифонов показа, че справедливостта за народа не е достатъчна и той иска възмездие... Този парламент няма нито моралното право, нито е на висотата на отговорността да претвори решенията от референдума в закон... По тази причина предлагам въвеждане на практика, заимствана от Англия. Идеята е да се създаде изборна власт. Тя е представена от Изборна комисия, която освен да провежда изборите по подобие на ЦИК, трябва и да контролира разходването на средства за партийна дейност... Образно казано - искаш да проведеш конгрес, описваш колко ще ти струва и къде ще го проведеш.

Що се отнася до задължителното гласуване, нашата позиция беше и все още е, че трябва да се въведе образователен ценз. И когато ти като избирател не говориш и не четеш български - езика на държавата, в която гласуваш - то няма как да участваш в изборния процес. На тези, които смятат, че това е противоконституционно, ще им предложа просто административно решение - преди гласуване самостоятелно, без ничия помощ, избирателят да попълва въпросник на български език. Ако не успее да го направи, не се допуска до гласуване", пише Бареков.

За финал Николай Бареков обещава, че новият му политически проект, няма да бъде нито ляв, нито десен.

"Този проект ще вземе най-доброто, най-силното от посланията на либерализма и консерватизма... Ще кандидатстваме за властта с основното послание, че предлагаме кардинална война на корупцията и всеобхватно разследване на доходите, имането и корупционните сделки на всички политици", заключава евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
43
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Като се разпърди работата и глистите излизат на показ. Преди няколко дена Софиянски сега Бареков ...Утре Кобург Готски ли да очакваме ?
31
4
 
39
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Жалка, нищожна личност, напълно достойна за народа от който се е пръкнал.
30
1
 
31
 
! Отговори
Спукан капут преди 7 години
"Предлагаме война на корупцията и корупционните сделки на политиците"------------------------------------------ВИЦ НА ГОДИНАТА хахахахаха :D Тоя *** буквално гонеше прасетата по кръчмите, сега е ЕВРОДУПЕТАТ и взима по 50 000 заплата
29
0
 
44
 
! Отговори
розово пате преди 7 години
Бюрече,искаш пак да папкаш,ама Нямаааа!!!
28
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
моля ви днес бг, знам че си е платил, но не отразявайте този човек, принизявате си сайта. Точно той да говори да борба с корупцията!?!Ако не е Пеевски да го пази, отдавна да е в пандиза!
27
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Южна корея се самоубиват като ги хванат в корупция, тука само минават в друга партия, от 90 до сега
26
0
 
46
 
! Отговори
V12 преди 7 години
Байряков тик так и времето ти като депутат-еднодневка свършва, а в следващия парламент няма и да влезеш къвто и "проект" да правиш.Яде колкото яде напълни гушата и айде вън, че и нямаш и телевизия от която да агитираш.Ти специално нищо не направи,а на английския ти завиждам и аз така искам да говоря хахаха.Хайде вън *** се скрий някъде и повече да не си се показал пред очите на народа.
25
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дудуче а какво стана с операция чисти ръчички? Или викаш това беше за"умните и образованите" селянжъри като теб- въдичката? Май нещо тези 20 000 еврака на месец при триполовите ти се отразиха много зле бе Дудук! Като те гледам на фотото си заприличал точно на оня кончита вурсто. И по всяка вероятност наблегаш на онова белото състарил си се със 20 години бе Дудук. Тези които ти се хванаха на въдицата умреха бе Дудук! Незнаеш ли? Ама как да знаеш като живееш при триполовите! Аре бегай си при тех.
24
6
 
26
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Тая Бойкова *** осъзна че на шефчето му изтече времето и взе да върти дупарата,да не изтърве кокала.тъпо необразовано недоносче.
23
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ли наредиха от Москва ?
22
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде поспрете се малко! Пак нова партия! Че още малко на всеки един ще се падат по три партии. Какво конкуренция ли ще си правите, или ще лапкате пари?
21
3
 
24
 
! Отговори
uuu преди 7 години
ХА ХА ХА, ще пръдна !
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюреков, времето ти свършва, момче. Втори път няма да има. Това е горичивта истина------Нешка Робева може пак да помогне.... --- Обява ---Мафия търси мажоритарни кандидати за работа
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюреков, времето ти свършва, момче. Втори път няма да има. Това е горичивта истина. Колкото си оглозгал, толкова :)
18
1
 
40
 
! Отговори
Jv преди 7 години
Чудя се парите ли свършиха или се главазамая от собстената си корупция.
17
0
 
23
 
! Отговори
Пфффф преди 7 години
-Кольо?-Да?-ОФФФФФФФФФФФФФФ
16
2
 
26
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Това беше предложение на Стефан Димитров Савов за Първите Парламентарни избори, но тогава БСП нямаше как да фалшифицира изборите без ***.Сега когато образованите българи отидохме да работим в чужбина, качествения състав в България е по-слаб дори от 1990. Така че темата действително е актуална, но този който иска да я възседне не е актуален.
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак със старите... манджи - нов ресторант :)
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ли бе, корупцио? Ненаситен лапач.
13
1
 
49
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Тоя *** пак се активизира и събира балъци. Гласувайте пак за него и пак му направете заплата 20к в ЕП.