Бареков закрива "България без цензура", но открива...

"Предлагаме война на корупцията и корупционните сделки на политиците"
9 дек 2016 16:52,
78
Бареков закрива "България без цензура", но открива...
Снимка: архив, Булфото

Проектът "България без цензура" приключва, съобщава в писмо до медиите евродепутатът Николай Бареков.

"Идеите и ценностите на ББЦ обаче са жизнени и перспективни, а темата за цензурата е по-значима от всякога", подчертава той.

По-нататък в обръщението си Бареков изброява конкретните предложения, с които ББЦ влезе в политиката и които продължават да стоят все така "остро и актуално", засягайки най-наболелите проблеми в обществото.

Тези идеи и ценности ще бъдат възродени в новия политически проект на Бареков, който ще постави гражданите в центъра на политическия живот, като вземе най-доброто от либерализма и консерватизма. "Крайно време е да обявим война на корупционната машина", заявява евродепутатът и допълва, че в политиката личният пример е особено важен.

"Преди това обаче трябва да се започне на чисто“, настоява той и продължава: „Ключовата дума е справедливост, но референдумът на Слави Трифонов показа, че справедливостта за народа не е достатъчна и той иска възмездие... Този парламент няма нито моралното право, нито е на висотата на отговорността да претвори решенията от референдума в закон... По тази причина предлагам въвеждане на практика, заимствана от Англия. Идеята е да се създаде изборна власт. Тя е представена от Изборна комисия, която освен да провежда изборите по подобие на ЦИК, трябва и да контролира разходването на средства за партийна дейност... Образно казано - искаш да проведеш конгрес, описваш колко ще ти струва и къде ще го проведеш.

Що се отнася до задължителното гласуване, нашата позиция беше и все още е, че трябва да се въведе образователен ценз. И когато ти като избирател не говориш и не четеш български - езика на държавата, в която гласуваш - то няма как да участваш в изборния процес. На тези, които смятат, че това е противоконституционно, ще им предложа просто административно решение - преди гласуване самостоятелно, без ничия помощ, избирателят да попълва въпросник на български език. Ако не успее да го направи, не се допуска до гласуване", пише Бареков.

За финал Николай Бареков обещава, че новият му политически проект, няма да бъде нито ляв, нито десен.

"Този проект ще вземе най-доброто, най-силното от посланията на либерализма и консерватизма... Ще кандидатстваме за властта с основното послание, че предлагаме кардинална война на корупцията и всеобхватно разследване на доходите, имането и корупционните сделки на всички политици", заключава евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
40
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Бареката=Чалгаджията=Олигархията
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кавал Бареков този път с голи обещания и кебапчета нема да ти мине новия проект.
10
1
 
31
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
До Анонимен 8Не се взима насериозно, просто поддържа интереса на многото *** , които му вярват.
9
26
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Всъщност Бареков говори верни неща, както обикновено правят всички политици, докато са в опозиция. Сякаш никой от коментиралите преди мен не иска промяна и всички си искат запазване на статуковото - сегашните партии сегашните политици, сегашната мафия. Аз лично никога не съм харесвал Бареков, най-вече като водещ, но не мога да отричам правото на който и да е да има собствено мнение или да прави собствена партия или поне да се пробва в политиката. Това няма нищо общо с демокрацията, както аз я ра
8
0
 
50
 
! Отговори
ined преди 7 години
Докато вземаше тлъстата заплата на евродепутат не свърши нищо полезно за България ама поне си импрувна английския и сега може да направи дует с Фики - той ще пее Издислав под съпровод от Бареков на дудук.
7
0
 
23
 
! Отговори
100 гайди преди 7 години
*** пак се изсвири.
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
честито , НЕК преведе 601,6 млн. евро неустойка за аец Белене .
5
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам, че този все още се взима на сериозно...
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този поне се закрива. Сега със Славчо ли ще играе или с Марешки? Ако се сдружат тримата, могат да направят Бар Смешки!
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не иска да открива работни места или заводи. Защото трябва акъл за тази работа. Но всеки открива партия за да яде на корем. Няма нужда от акъл а само да си изпепен лъжец и лицемер.
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ааа свършиха ли парите които изсмука покрай България без цензура ?
1
0
 
14
 
! Отговори
We преди 7 години
Топ ***