Саниране за ромите? Министър Павлова vs. патриота Байрактаров

Това са абсолютни неистини, пълна лъжа, скочи строителният министър
Обновена: 9 дек 2016 18:29 | 9 дек 2016 15:00,
59
Саниране за ромите? Министър Павлова vs. патриота Байрактаров

Словесен екшън се разигра в кулоарите на парламента между строителния министър Лиляна Павлова и депутатът от ПФ Димитър Байрактаров. Двамата се обвиниха в лъжа и некомпетентност по въпроса: Отпуснал ли е кабинетът 1 милиард лева за саниране на ромски жилища.

Още по темата

Информация за това изнесоха Обединените патриоти преди обяд. Те цитираха правителствено постановление, с което на 2 декември са отпуснати 1 милиард лева допълнително за саниране за ромски жилища. Павлова веднага пристигна в парламента, за да отрече това.

"Това са абсолютни неистини, пълна лъжа и инсинуация", каза министърката в оставка пред журналистите. Тя обясни, че става дума за две програми, които се управляват от една дирекция. 

"Дирекция жилищна политика на МРРБ управлява две програми - националната за енергийна ефективност и саниране на сгради и програмата за подобряване на ромския жилищен фонд, но това са две програми, управлявани от една дирекция и в една бюджетна линя. Но бюджетната сметка, открита целево за националната програма за саниране е една и само за нея, другото са манипулации", каза Павлова и отрече да има отпускани средства за саниране на ромски жилища.

В този момент към нея се приближи Байрактаров, който я попита защо лъже. "Вие лъжете", отвърна му Павлова.

Двамата започнаха заедно да четат постановлението, публикувано в държавен вестник. "Това са две програми", каза Павлова.

"Не ми обяснявайте, че са две, знаете, че съм от тези, които много четат", отвърна Байрактаров. "Четете като дявола евангелето", репликира го министърката и го призова да не лъже хората.

Депутатът попита и как ще бъдат изхарчени 1 млрд лева за 15 дни, защото в постановлението е записано, че тези средства са в рамките на 2016 година. 

"Милиардът е целева сметка, многогодишна авансова", отвърна Павлова и обясни, че средствата трябва да се преведат през 2016-а, но това не значи, че ще се изхарчат тогава. 

В крайна сметка след едночасов разговор между Павлова и Симеонов Патриотите и министърката се разбраха другата седмица да се видят в министерството на регионалното развитие и да четат заедно документите по програмите, за да се уверят депутатите, че парите няма да отидат за роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
25
 
! Отговори
до 9 кво става преди 7 години
Да, ама на избори тези 50 лв/глас трябва да ги плащат от партийната каса.А 1 000 000 000 си отиват по същото предназначение, ама с произход от нашия джоб.
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарите заедно с най-големият сега крадат като за световно. Не ги е срам за 2 години управление изхарчих много, дори и 20 милиарда взеха заем. България върви към ФАЛИТ.
15
2
 
35
 
! Отговори
до анонимен 14 преди 7 години
В програмата за саниране няма проблем да се включат и ромски блокове, ако отговарят на условията, никъде не е написано, че е само за българи. Но да има програма САМО и ЕДИНСТВЕНО за ромски жилища вече е дискриминация, както и стипендия САМО и ЕДИНСТВЕНО за ромски деца. За ромите са достъпни всички отворени програми, но трябва да кандидатстват по надлежния ред и да отговарят на условията наравно с останалите участници.
14
1
 
25
 
! Отговори
До Андрешко преди 7 години
Не, бате Андрешко. Много по-лицемерно е формулирана целта на тази програма - "за подобряване на ромския жилищен фонд". Тълкувай го както искаш.Но едно е ясно - "наши" фирми ще се набутат, за да "оползотворят" този милиард. Колко от парите ще отидат за благоустрояване на ромите и колко ще потънат в нечии джобове, можем само да предполагаме.Друг е въпросът, че се дава цял милиард за хора, които не внасят нищо в хазната и в кратки срокове ще освинят и съсипят всичко, което им се даде даром.
13
2
 
42
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Програма за саниране на ромските жилища??? Доколкото ми е известно ние се опитваме да интегрираме ромите в обществото,а тази програма е дискриминационна и опитва да ни изправи едни срещу други. Много от жилищата им са за събаряне,а не за саниране,а тези пари ще бъдат окрадени от мафия Герб,защото сигурно не са заложени в бюджета за 2017 год.
12
47
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, какво лошо има пари да отидат и за роми? Те не са ли български граждани?
11
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мите,свивай байряка!До изборите има време!Починете си малко в хотелчето на Валерката на границата,тамън ще ни пазите от бежанците!
10
3
 
31
 
! Отговори
Манчо преди 7 години
Абе,къде е Фидосова?
9
19
 
5
 
! Отговори
ясно преди 7 години
всички чукчи писатели, не читатели. моля, следващата предизборна измислена новина на час по лъжичка за надъхване на електоралните единици, да не би да се отпуснат зомбитата и агитките запразнували и те човеци по Коледа
8
3
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Що пък да не се санират и ро*мски блокове?Само че първо да отговорят на изискванията за останалите!Много ми е любопитно как ще стане!
7
2
 
28
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Тези съвсем се оляха, по евтино е когато дойде време за гласуване, на всеки мангсарник по 50кинта и готово!Този парламент действително е изчерпил капацитета си, разбира се доколкото го е имал!Верно тук сме останали само олита!
6
2
 
30
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Браво на Шведката ! А за пенсионерите храна няма !!!! Нихната !!!!
5
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лилянче и сие си санираха много дебело джобовете а стадото ще плаща докато е живо.
4
5
 
41
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Тази не кротва! Денонощно мисли какво и колко може да се украде ! Явно във вените и тече Шведска кръв! Толко време-вече се изучи с милиарди !
3
2
 
24
 
! Отговори
Хасфалт преди 7 години
Хъъъ :) ша ни сканират със старияпор, хъъъ
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сичкуту исками сканирани на купторити. И после пак щи фъргами листя на избурити за гойку.
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербаджиите няма начин да не се заиграят с ромите, идат избори кой ще гласува за Герб освен роми и промитите от Вожда мозъци!