ПФ към ГЕРБ: 1 млрд. лева за саниране на ромски колиби!?

"В България трябва да си ром, за да се грижи държавата за теб"
Обновена: 9 дек 2016 14:18 | 9 дек 2016 13:52,
79
ПФ към ГЕРБ: 1 млрд. лева за саниране на ромски колиби!?
Снимка: Булфото, архив

Обединените патриоти обвиниха правителството, че е отпуснало допълнителен 1 млрд. лв. към бюджета на строителното министерство за саниране на ромски жилища. 

Патриотите показаха копие от постановление на МС от 2 декември, публикувано в Държавен вестник на 6 декември. В него пише, кабинетът "одобрява допълнителни разходи в размер на 1 млрд. лв. по бюджета на МРРБ за 2016 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради...".

Още по темата

В алинея 3 на постановлението се казва, че милиардът е по програмата за интегрирано развитие на регионите към бюджетна програма "Подобряване състоянието на жилищния сграден фонд и жилищните условия на ромите в Република България". 

"Това е безпрецедентно купуване на ромски гласове", обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Колегата му Димитър Байрактаров припомни, че ГЕРБ обявиха Патриотите за популисти заради искането им за още 800 млн. лв. за увеличение на пенсиите. Той обясни и че в постановлението се посочва, че милиардът идва от преразпределение на бюджетни срества. Същото предлагаха и Патриотите, за да се намерят пари за пенсии. 

"В България трябва да си ром, за да се грижи държавата за теб. Тряба да си циганин, за да ти дава държавата",  констатира депутатът. 

Според него най-скандалното в случая било друго - решението е взето на 2 декември, публикувано е на 6 декември, а средствата трябва да бъдат изхарчени до 31 декември. 

"Как се харчи 1 млрд. лв. за две седмици", попита Байрактаров. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че Патриотите ще обсъдят възможността за създаване на анкетна комисия, която да разследва случая. 

Валери Симеонов пък припомни, че повечето от ромските жилища са незаконни и попита как се санират "незаконни коптори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
9
 
! Отговори
тц,тц,тц... преди 7 години
До АнонименИ КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАШ БЕ- СЪС САНИРАНЕ ЛИ?---Първо България трябва да има ясно изградена и приложима, приета от всички политически формации Национална стратегия!В тази Национална стратегия трябва да залегне и стратегия за интегрирането не само на ромите но и на всички етнически общности на територията на Бг Основните критерии които трябва да залегнат в една такава стратигия са:- образование - възпитание- култураТова са факторите формиращи самосъзнаниетоРазбираш ли го, БЕ!
53
0
 
11
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Представете си колко хилики ще гушнат за това саниране ваще любими депутати.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тц,тц,тц...И КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАШ БЕ- СЪС САНИРАНЕ ЛИ?ПО-СКОРО РОМИТЕ ПЪРВИ ЩЕ РЕВНАТ СРЕЩУ МИГРАНТИТЕ, ЗАЩОТО ГРИЗКАТ ПО-ГОЛЕМИЯ КОКАЛ.
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво трябва да направя, за да ме запишат като ром?Нищо, че съм бяла и синеока, искам да ме водят ромка и държавата да се грижи за мен!
50
1
 
7
 
! Отговори
румен сапунаро преди 7 години
симьоноф, па асан не е ли хора бе, не стига че се роват по дупките ..... бе, ти я кажи, кво ше ги праиш ромето ако спечелиш, в прав текст!
49
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
stigne li se do anketna komisiq smqtai go za potuleno!!! Tova e za pokuror i. to po barza procedura
48
24
 
8
 
! Отговори
Демос преди 7 години
Тези се самозабравиха, така искат да се докопат до властта, че вече незнаят какво точно пишат. Само ще Ви кажа: Господа по-внимателно със сеенето на омраза, че после с Вашите камъни по вашите глави, ще вземе да стане и ще бъде късно.
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сте войводи бе Байрактаров, Сидеров, Симеонов, Каракачанов... нали искате да управлявате, нали мислите за държавата и НАРОДА. В македония тикава като вас затварят парламете палят вратите и народа идва на помощ.... а вие сте просто е карикатура, мишки на хранилка, само знаете да констатирате и да подавате разни статийки на сайтаджиите да ги разпространяват... тръгнали те държава да ми управляват. Всички от парламенат за послените 24 години сте за раз стрел...
46
26
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
Добре че беше Бате та се направи нещо в тая държава беше ужас трагедия
45
7
 
15
 
! Отговори
д преди 7 години
Като минавах през Благоевград блоковете им бяха едни мърляви сега светят като нови
44
5
 
25
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
GERB vie napravo se osrahte ,
43
1
 
37
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
На мен въпросът ми е, защо всички роми не си отидат в Индия? Там поне ще живеят като хора по техните стандарти....
42
1
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Малък Бочко има нужда от памперси ! Та за него са...
41
3
 
16
 
! Отговори
тц,тц,тц... преди 7 години
Днес ние сме най-бързо изчезващия етнически етнос в света!-най-ниска раждаемост-най-висока смъртност-най-висока емиграцияПричините са комлексни и не са не са от днес или от вчера!ТР работи много сериозно със своето етническо малцинство в Бг, но това е недостатъчно и затова привличат ромския етнос, а ние с дествията и бездействието си сами ги тласкаме в ръцете на ТРБг трябва кардинално да промени политиката си спрямо ромиите и да създаде програма за тяхната интегразия днес, утре ще е късно
40
8
 
15
 
! Отговори
тц,тц,тц... преди 7 години
Дами и Г-да!Нека се опитаме да анализираме проблема с ромите и да погледнем в близкото бъдеще!Днес ромите и турците са малцинство в сравнение с българите, но каква ще е етническата картина след 25г.?В най добрия случай за нас 1:1.Кой би се възползва от тази ситуация?Турция!!!!Тоест, още от сега Бг трябва да поведе интеграционна битка за ромите, да ги интегрира и привлече на Наша страна!Пропуснем ли тази възможност,днес, Тр ще ни изпревари а ние ще загубим 50% от територията си!следва....
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой има ли инфо колко милиардчета отидоха при бате ?
38
5
 
29
 
! Отговори
геноцидът е пълен преди 7 години
До Анонимен 42Ще те видя когато се наложи да го обясняваш на неродените ти деца, защо живечт под наем. Гробарите ви продадоха няколко пъти *** кратунки.
37
0
 
30
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
А храна за пенсионерите и топлина няма ! За тях пари нямало !Нихната червени ,сини и бенбени !
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb izlqzoha golqma mafia.
35
1
 
33
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Какво саниране на тия кофтори ?!?! Как ще санираш барака?!?! Това е като на това копче един балтон да му пришият ! На това му се казва кражба !