Борисов няма да е премиер, а правителство ще има ли?

ГЕРБ, РБ и ПФ се обединяват по 10 опорни точки за управление
19 дек 2016 09:00,
91
Борисов няма да е премиер, а правителство ще има ли?
Снимка: Reuters

На третия ден от преговорите за съставяне на правителство екипите на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт са постигнали вчера напредък, споделиха участници от всички партии пред "24 часа".

Кабинет с мандата на РБ ще има, за да работи по 10 приоритетни области. С такова впечатление се разделили пратениците на централите. Преговорните екипи са водени от лидерите на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, на РБ Найден Зеленогорски и на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Още по темата

Сред точките са нов Изборен кодекс, подготовка на председателството на ЕС, подход към мигрантския проблем, антикорупционният закон "Кунева", който миналата седмица не успя да мине на второ четене в парламентарната правна комисия.

Реформаторите най-много настояват за приемане на антикорупционния закон, а патриотите – за увеличение на пенсиите.

"РБ е наследник на автентичната десница, от която са излезли много големи български политици, които са свършили много полезни неща за България. Естествено, че имаме хора и с подготовка, и с кураж да се справят с това", отговори Зеленогорски на въпроса могат ли реформаторите да извадят премиер.

Днес преговорите продължават с Бойко Борисов, който отказа да оглави кабинет на РБ, но даде да се разбере, че в парламента ГЕРБ ще го подкрепя.

На срещата ще бъде определен министър-председател, папката с чието име зам.-председателят на СДС Румен Христов ще върне във вторник на президента Росен Плевнелиев.

Самият Зеленогорски бе категоричен: "Аз нямам такова намерение. Мисля, че там, където съм - съпредседател на парламентарната група, съм изключително полезен и бих продължил в тази посока".

Ще получи ли Реформаторският блок необходимата подкрепа за ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание? Ще видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунист/социалистите ги втресе треска от възможността да има правителство с конфигурация РБ+ПФ с подкрепа на ГЕРБ. Дежурните тук ***/патици надават силен кряк. Това е забавно. Ще има и промяна към мажоритарни избори, иначе след прибързаните предсрочни избори ще има голяма гюрултия и касиране на изборите. Задава се много голям екшън. Очин харашо!
32
1
 
10
 
! Отговори
нема съединение преди 7 години
До Стига разделени.Несуверена територия, нали знаеш кога ще я питат и още повече ще вземат под внимание мнението на народ, загубил отдавна правото си на съществуване. Не разбрахте ли че от 27 години БГ е готвена за разфасоване, а при ликвидаторът процесите се засилиха. Не гледайте София, вижте останалата, част от територията на какво прилича.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ..е..е тази другарка Лъжа или Нинова ви зарази всички да лъжете и сега се надпреварвате кой повече да лъже. Собственика на фирмата превозвач е назначен капиталист от БКП-БСП и е бивш кмет на Балчик от БКП-БСП . Анадъмно неграмотнико .
30
4
 
7
 
! Отговори
Стига разделение. преди 7 години
Не е виновен народът, никой не направи разяснителна кампания относно мажоритарния вот. Крайно време е да се обединим. Грешката ни е, че се делим на червени и сини. В същото време имаше по- важни въпроси за референдум: Искаме ли емигранти - постановление 208 - Дъблински Регламент, споразумение Братислава, искаме ли милиарди заем 16. Главният прокурор да се избира пряко от народа. Пенсиите. По - малко гласове за валидност на референдума. Много по-важни въпроси има, народът е страдалец.
29
1
 
12
 
! Отговори
инструктажът е в ход преди 7 години
Толкова сложно стана, че и боци взе да се обърква вече. Да не вземат накрая Патриарх да го направят.
28
1
 
4
 
! Отговори
АМан от Орг бандити преди 7 години
Народа на България стана жертва на нагли диверсанти ползващи ЕВРО НаРКО Методи за показно ограбване ,последвано от показно разхищаване на десетки хиляди милиони .Особено тежко е ограбването по времето на Станишев и БОрисов..Измамени да участват евро семинари показно презобени с ограбващи цели нации спец наркотици..За колеги огледайте всички служители в общини отговарящи за евро проекти и Станишев,Дончев,ТУск.Прахосват завинаги над 60 000 000 000 живи евра само по неносещи доходи обекти
27
1
 
14
 
! Отговори
цветанов преди 7 години
Стига с тоя Борисов,ще бъде-няма да бъде,ако искаше да бъде щеше да си изкара мандата.Втръснахте вече -повече от месец разигравате цирк с управлението на България - направихте я за срам пред света.
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** БъчваркинЗаблуден и неграмотна червена тиква си ти . Вашия любимец Тодор Живков беше овчар и нямаше основно образование , но такива са критериите на БКП-БСП . Също така беше от т.н. ромски произход . Така , че твоята омраза към Борисов ти дава плод на фантазията , която е за психиатър .
25
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма да има такова правителство.Ще има служебно и избори.
24
2
 
11
 
! Отговори
..... преди 7 години
И герб не харесвам много но ги предпочитам от тази безмозачна зган реформаторите как драпат със зъби и нокти към властта защото истината е че дълбоката им даваше най много % и няма да влезнат в парламента при нови избори . Как партия с % ще управлява бе .... ?
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже вие глуповати хорица им дадохте Мажоритарния вот...И сега натискат за правителство, за да гласуват изборния.Защото той дава шанс, не за промяна, а за бетониране на сегашните.Но да бяхте чели повече преди да обслужвате Слави Трифонов.Простолюдието си е такова...Дет го бутнеш.
22
2
 
29
 
! Отговори
Чеп Бъчваркин преди 7 години
Многовековната история на нещастната ни държавица не познава по-голямо падение и по-голям позор - да бъде управлявана от една полуграмотна СИКаджийска мутра, видна фигура от подземния свят, наркотрафикант, търговец на жива плът, рекетьор, собственик на фабрика за незаконни цигари, перач на мръсни пари, ортак на Поли Пантев, на Пашата, на Маджо, и прочее престъпна ***! Повече от 10 години този престъпник се гаври с целя ни народ! И има намерение да продължава! Ще му позволим ли?
21
0
 
20
 
! Отговори
мнение преди 7 години
"РБ е наследник на автентичната десница, от която са излезли много големи български политици, които са свършили много полезни неща за България." Абе то и "Левски" и ЦСКА бяха големи отбори, дали големи футболисти на България, но сега са пародия, като сегашните политици от десницата.... Може ли да е толкова глупав? А и сам си вярва!
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗЛИЗАТ ФАКТИ, ЧЕ ФИРМАТА СОБСТВЕНИК НА ЦИСТЕРНИТЕ ОТ ХИТРИНО СА ХОРА МНОГО БЛИЗКИ ДО ГЕРБ, ЗАТОВА БОКО СЕ ВТУРНАЛ ДА ЗАМИТА.-
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ГЕРБ остави Тея палячовци да управляват с 5℅ от из. Вот. ГЕРБ ще загуби още 10℅ електорат.Това е несериозно....До вчера обеснявахте, че парламентът е изчерпан....Днес се прегръщате...Това изглежда , като един театър и предаване на електората.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво ни е въобще правителство и премиер?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да. Ръбовете ще крадат, а вината ще поеме ГЕРБ, който ги подкрепя.Особено ако министър-председателят е Лукарски, както се говори.
16
2
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ще има премиер - служебен! Най-късно до петък!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ГЕРБ ПОДКРЕПИ НЯКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО НА РБвсичките негативи ще легнат върху ББ и резултатите от изборите ще бъдат още по-плачевни.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да извикат бай Иван Костов :)