Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация

Причината – продаден пакет акции за по-малка сума пари
2 яну 2017 13:40,
75
Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация
Снимка: архив Булфото

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент в последната кампания Трайчо Трайков е обвинен от прокуратурата в умишлена безстопанственост. За това съобщи самият Трайков на профила си във Facebook.

Причината е, че през 2011 г. остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение АД" е продаден за по-малко пари.

"Продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)", написа той.

Трайков посочи, че директорът на АПСК се назначава от Министерски съвет и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро е била повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

"Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз, като министър, нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин", допълва Трайков.

Според него обвинението му е поради друга причина.

"Например това, че основна тема в кандидатпрезидентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011 г. не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори", се казва още в изявлението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЕ НАДЯВАМЕ НА ТОВА---СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ А ТЕ СА ОТ 1989 ДО СЕГА ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ДА ГИ ОСЪДИМ ОЩЕ ПРИ ИЗБОРИТЕ ДРАГИ БЪЛГАРИ ВСП ГЕРБ ДПС РБ ДСБ АБВ ---0-ЛА ГЛАСОВЕ
63
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименМАЍ СЕ КАЗВАШЕ --КОСТОВ ДРУГИЯ ЛИКВИДАТОР НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО--Ф- ДИМИТРОВ ЗАЕМА ДЛЪЖНОСТА--ГЛ- СЕКРЕТАР В ВСС---И ДВАМАТА СА ЗА БЕСИЛОТО
62
0
 
2
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
TRIABVA DA VKARAT VSI4KI KOITO SA V PARLAMENTA SEGA I PREDI6NI NARODNI PREDATELI V HOTE:BELENE:.SAMO TOGAVA 6TE SA OPRAVIM.
61
0
 
2
 
! Отговори
Отец Босилко преди 7 години
Има още много килийки в Белене за саниране чада мои.. място бол, не се стеснявайте.. признат грях .. полУ-вин(та тий вътря) грях ва..мир вам
60
0
 
3
 
! Отговори
е преди 7 години
И какво от това? Резултат-невинен. Защо е необходимо да ни дават такава информация ,като знаем изхода. Дори и да стигне до съд -там изхода е ясен още сега. Няма доказателства
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кой - на свински "герой"....
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата е собственост на Кой...
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63 - Има , има и още как.
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък съм против санкциите срещу Русия но това няма нищо общо с Трайчо Трайков.
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В кандидатпрезидентската кампания единствен Т.Трайков говореше за продължаване на санкциите против Русия ( за това и гласувах за него) ,но изглежда за това и го притискат .Ако е така , е.баси и държавата .Навсякъде предатели и страхливци ,даже и Борисов ще се окаже такъв ( сега да го видим ще забрави ли паметта на дядо си ).Вси4ки са от мандраджийско потекло , какво да 4акаш.
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На либераста СЪДЕБНАТА СИСТЕМА му виновна дето хваща подобните нему.Трайчо на кол, трябва да се започне от някъде !
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе САМО Трайчо да Е , с цвете да го погалиш.Я си спомнете КОЙ продаде ВСИЧКИЯ печеливш бизнес - от де що имаше предприятие (повечето и с имоти) до Електроснабдяване (вечния печеливш)Леберастията е зараза по лоша от КРАСТА и ЧУМА.
52
2
 
18
 
! Отговори
хе преди 7 години
Аве Цаца къде спа 5 години, че сега се сети, че Трайков е виновен за нещо...и то точно на Бъдни вечер. Подобно нещо е грехота, издържано е по най-мракобесен комунистическо-ислямистки подход. Къде спи Европа, Америка......Тръмп се обажда на Бойко, а трябва да се извини, че ни натресоха хора като Борисов-Пеевски и прочие.
51
1
 
12
 
! Отговори
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА преди 7 години
----НАЧИН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕПРЕСИИ И РЕКЕТ!!
50
5
 
13
 
! Отговори
! преди 7 години
Понеже Т.Траев е ИЗБИРАЕМ, "читав", проевропейски, искат да го ЕЛИМИНИРАТ и изключат от избиране; ще има насока САМО за ПРОРУСКИ настроени, а иначе проруските ще черпят от европейските блага...политика тип "троянски коне"...И въпреки всичко ТРАЙЧО , ти виждаш страха им: "И колко жалко е да бъдеш мъдър, когато от мъдростта ИЗГОДА няма"( Аристотел)
49
4
 
13
 
! Отговори
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА преди 7 години
...Е ПЪЛЕН БОК.ЛУ.К....!!!!!ПОСЛЕДНИЯ ОКОП НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров е един елементарен изпълнител на политически поръчки.
47
4
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТОВА ОБВИНЕНИЕ СЪС СИГУРНОСТ Е ПОРЪЧАНО ОТ ТИКВУН И ЦАЦАТА ВЕДНАГА ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКАТА. НАШАТА ВИСОЧАЙША ТИКВА Е ОТМЪСТИТЕЛЕН ЕКЗИМПЛЯР. ПРОСТАШКО Е ДА СИ ГЕРБАДЖИЯ!
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искрено се надявам един ден Цацата и компания да бъдат съдени за престъпления против правосъдието и държавата.
45
0
 
0
 
! Отговори
дн преди 7 години
имаш .даваш