Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев

Причината - не е ясно чие ще е следващото правителство
184
Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Още по темата

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри, пише "Труд".

Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.

След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
1
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
ГОСПОДА ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ,БИВЩИ,НАСТОЯЩИ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВИ.....???СЕДНЕТЕ И СЕ РАЗБЕРЕТЕ КАТО МЪЖЕ....КАТО МЪЖЕ....И КАТО БЪЛГАРИ....БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА !!!!!
123
1
 
4
 
! Отговори
ники преди 7 години
Не е достатъчно да те изберат, дори за президент. Трябва екип от съмишленици и хора с опит, готови да рискуват в името на някаква обществено важна (или поне приемлива) цел. БСП трябва да си поемат пълната отговорност, иначе ще провалят и Радев, и себе си.
122
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев и Тръмп?! Муха и слон, познай кой е мухата :)
121
3
 
8
 
! Отговори
ДГД, ДГД! преди 7 години
Че то, вие от БСП не сте спрели с черния ПР и мръсните номерца, бе ДГД! Сега се оплаквате от малко градивна критика по адрес на вашето момче :-D.Просто ти се обясняват реалностите.
120
11
 
10
 
! Отговори
Д Г Д преди 7 години
ПОРЕДНАТА *** ГЕРБЕРСКА ПРОПАГАНДА. КАТО НЯМА ПОВОД ЗА ПР НА ТИКВАТА, ДАЙТЕ ДА ПЛЮЕМ ПО ОСТАНАЛИТЕ. И ПОНЕЖЕ ГИ ТРЕСЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА, КОЙТО ИМ НАТРИВА НОСОВЕТЕ, СЕГА ПЛЮЕТ КАТО КОБРИ ОТРОВА. НИЩО И ТОВА ЩЕ СЕ ПРЕЖИВЕЕ. ЕДИН ПЪТ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МУТРИТЕ КРАДЛИВИ ПОСТЕПЕННО ВСИЧКО ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА. НЯМА ДА ОСТАВЯТ НИЩО НОРМАЛНО НЕОПЛЮТО. ЗАТОВА С ГЬОСТЕРИЦАТА ПО КРАДЛИВИТЕ ИМ РЪЧИЩА. И ДА ГО ДУХАСТ
119
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Есхач, не ми сравнявай Радев с Тръмп! Нищо общо нямат. Единият е успял, световно известен бизнесмен, който няколко пъти е фалирвал и се е възраждал като феникс от пепелта. Радев е никому неизвестен човечец, генерал на пет самолета и три въртолета, чиито две достойнства за изборите бяха, че не си отваря устата, да го разберем какъв е гьон, и че за опонент си имаше Цецка. Радев нямаше никога да стане президент, ако имаше насреща си един що-годе нормален кандидат.На тръмп не му спря устата да си обяснява позициите, а Радев мълча като пън, какъвто всъщност си е. Това ще е най-голямото сухо дър
118
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А! Споко! Ей сега ще назначи половината ръководство на БСП за министри и работата ще стане. Генералът даже няма да се прикрие, че е червен налъм.
117
7
 
10
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Колкото повече наближава встъпването им в длъжност толкова повече си приличат Тръмп и Радев за ужас на получаващите нареждания у нас от някои центрове на запад. И на двамата им е отредена роля да се борят с либералите и помията която изливат върху тях- без да са искали това- поне сега русофобите не могат обвинят, че генералът не следва запада.
116
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"безпартийният" червенко.
115
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се учудвам.Човек който работи в БСП ми се оплака,че поради ниско напрежение в дома му му горяли компресори на хладилници и фризери,телевизори,аудиосистеми.Казах му как да постъпи а той почна да спори ,че EVN трябвало да поставят нов трансформатор който да му доставя ток с перфектно напрежение,а не 180 волта.БСП има такива кадри,които никого не слушат.Те си правят каквото си те знаят и затова са опасни за себе си и околните!
114
1
 
14
 
! Отговори
вносител преди 7 години
Има готови за всичко! Дайте премиерския пост на Megito, снахата Пръмова, сетне Кунева и всичко ще е ALL CORRECT. Тя срам няма и може всичко, щом й плати чичко паричко.
113
6
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "МЕТОДИ АНДРЕЕВ": Защо не си помислиш за какво ставаш ти самия? Бат'ти Бойко с пожерникарското си образование и членството си в БКП вече два пъри беше премиер. Това говори ли ти нещо?
112
18
 
20
 
! Отговори
МЕТОДИ АНДРЕЕВ преди 7 години
РАДЕВ Е СТРАХЛИВ .НАЛИ ВИЖДАМ КАК ГОВОРИ--ЗАСПАЛ, СТРАХЛИВ. ИЛИ ПРАВИШ ДЪЛБОКИ КЪРВАВИ РЕФОРМИ .ИЛИ НИЩО.ВЪЗДУХАРЯ РАДЕВ Е ЕДИН ПОСЛУШКО НА БСП..БИЛ Е ЧЛЕН НА БКП ДО 1991 Г.ДА СЕ КАЧАВА НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ САМОЛЕТ, И ДА РЪСИ НИВИТЕ НА БОГАТАШИТЕ-МИЛИОНЕРИ ОТ БСП, КОИТО ДЪРЖАТ ЗЕМЯТА И ЗЕМЕДЕЛИЕТО ДНЕС В БИЛГАРИА.ШОФЬОР НА АГРО ПРЪСКАШ САМОЛЕТ.
111
5
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Безхаберието и безвремието се усладиха на управляващите,обаче усещат че ветрецът може лесно да прерасне в ураган,той не подбира ,отнася всичко
110
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу парашутишчето ,долу *** ,долу червената крадлива ***!!!
109
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Радев е само послушник на Йотова и Нинова.Вие не виждате ли,че даже политици с опит като Миков се оттеглиха и си мълчат.Явно БСП са се приготвили с безобразия за които после никой не иска да отговаря.Затова и него избраха да издигнат за президент.През 80-те години всички които служехме в казармата военните ги знаем какви бяха.Военни ставаха тези които зорлем с тройки завършваха гимназии и то защото родителите им бяха големци!Това не са генерали като братята Вазови,Стилиян Ковачев,Хр Луков.
108
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ, АМА ЖУРНАСТИТУТКИТЕ ПИШАТ ЛИ ПИШАТ РАЗНИ ФЕНТЪЗИТА.
107
3
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Защо се занимавате с преливане от пусто в празно. Нека поне дойде 22 януари и Радев да положи клетва като президент. Служебно правителство ще има, и то ще работи доста време. След изборите правителство трудно ще се състави - партиите са като в баснята за орел, рак и щука.
106
1
 
7
 
! Отговори
Тон преди 7 години
Митьо пищова премиера и безплатни кебапчета за всички хахахаха
105
8
 
20
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Нормално е,че никой не иска да си има работа с БСП.Както самите те казват властта с кръв са я вземали и с кръв я дават!Така беше и при Жан Виденов и при Орешарски също.