Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев

Причината - не е ясно чие ще е следващото правителство
184
Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Още по темата

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри, пише "Труд".

Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.

След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
17
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен Всяка фуражка в България е червена и в червата. Не търси логика в тяхното поведение. Вероятно им слагат червена закваска в помията, която набиват по военните училища и им увреждат безнадеждно мозъците.
103
6
 
10
 
! Отговори
Ореха бе преди 7 години
Руменееее а на Орешарски предложи ли бе ? - той със сигурност ще се съгласи а и само той е в състояние да оправи държавата. Само два месеца му трябват и ще бъдем " първи" в света по стандарт на живот !!!
102
15
 
13
 
! Отговори
ДЖУНА преди 7 години
СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ---ЩЕ СА НЕЗАКОННИ , ЗАЩОТО НЕ Е СПАЗЕНО ИЗИСКВАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМА !!!!НАРОДА ИМА ПРАВО ----ДА НЕ ПРИЗНАЕ ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИЗБОРИ--ПРИ СТАРИЯ ЗАКОН......ТОВА СИ Е ЧИСТО ---ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ЗАКОНА И КОНСТИТУЦИЯТА!!!
101
8
 
12
 
! Отговори
Смех преди 7 години
С комунистическа биография ----вече не се стига ДАЛЕЧЕ ПО СВЕТА!Пример:/...сем.Бокови , които приемат вината ...само с мезета.../Всеки вече САМ си носи винАТА ....А ,МЕЗЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ ДАВА....ХА,ХА,ХАААААА...!!!!!!ТАТО , УМРЕ .....И МУФТАТА СВЪРШИ!!!!
100
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С комунисти никой не иска да си има нещо общо.
99
4
 
11
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До Радев учил е САЩ?хахах,, неси наясно - 130 образовай се малко, кандидатстваш, ако те приемат, неплащаш , държавата плаща курса !
98
13
 
24
 
! Отговори
Радев учил е САЩ? преди 7 години
Знаете ли, че Радев е изкарал просто един 28 дневен платен курс в колеж в Щатите.Това му е ученето в Америка.Плащаш си и караш курса.
97
5
 
14
 
! Отговори
Еди кой си преди 7 години
До импичмент на тояКак е нарушил закона като още не е стъпил в длъжност
96
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Решетников Ко зазва?
95
12
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
следващото правителство ще е на герб и паричния фонд така че борисов ще работис ген радев 4 години за какво му беше да подава оставка и да хвьрля териториятав хаос за служ кабинет наи добре е да са пенсионирани хора които ше се сьгласятда работят 2 или 3 месеца
94
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 123: Че той други има ли? Не разбирам - учиш на запад, комуникираш със западняци, вземаш заплата от натовска армия, обезщетение над 130 бона пак от натовска армия, школи и академии на запад... Кълнеш се през цялото това време в НАТО...И изведнъш си плюеш на суратя и се навеждаш пред рублоядите...
93
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ще да се обвързва с червеното парвеню
92
22
 
18
 
! Отговори
импичмент на тоя преди 7 години
Провала на радев е пълен. фалшиви избори, после наруши закона като не назначи кабинет, сега пък никой не иска да работи с него. хората ще излязат на протест и да го видиме тогава като орешарски ще бяга.
91
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката на фона на комунистическа манифестация ли е правена?
90
10
 
17
 
! Отговори
мони преди 7 години
Не разбирам защо намесвате името Радев в новини, свързани с Президентството. Решенията там се вземат от президентките - ***, идЙотова...Това му беше заявено директно и в очите пред всички на пресконференцията след изборите. Руменчо да се еманципира най-много до поста Първа дама.
89
21
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всяко правителство ще по-добро от правителството на ГЕРБ. Факт!
88
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ле-леѝ: какво Ентелегентно излъчване!
87
9
 
14
 
! Отговори
ле-ле преди 7 години
На снимката - бай Тошо правешки!
86
0
 
13
 
! Отговори
Ени преди 7 години
До Пълни глупости!Правилно, то военен преврат ще ни оправи, но няма кой - с тази скопена армия. А младите още не са се окъкали може и да успеят.
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера ястреба ви каза, хората живеещи по тези географии не искат и не могат да се управляват с демокрация, трябва твърда ръка, ето вижте решението на Дума та.