БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...

Образованието и икономиката били приоритетни сектори
185
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена "Поискай промяната".

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата, пише в. "Труд".

Ключова част от програмата е разделът "Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители.

Предлага се и създаване фонд "Индустриален" с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък.

"Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно", е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: бспизбориконгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
5
 
! Отговори
Сляпи преди 7 години
Българския народ е като под черна магия - всяка година едни и същи лъжи, едни и същи хора, едни и същи глупости ... тъпчем на едно място през последните 20 години докато останалата част от Европа е светлинни години напред.Даже и Румънците не можем да настигнем, ужас!
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарко ще обещаеш ли, че вече няма да ми нападате мадрата?
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦигaнинНякой като не могат да се аргументират против БСП ЗАПОЧВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ изстръкани клишета ,като комунисти ,като Виденов ,планова икономикая кажи аргументирано кога бсп когато е била на власт не е фалирала държавата
120
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро не са ходили в Москва да дават обещания.
119
1
 
15
 
! Отговори
.... преди 7 години
До АнонименКато че ли руския цар не взима тонове злато след освобождението,3 пъти фалира държавата,Ами какво направихте с Македония.Да не говорим че искахте да създавате още колко нации.Да не говорим че като ни окупираха избихте ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА .... доста дълъг списък....
118
0
 
14
 
! Отговори
.... преди 7 години
До Заглавието е сбърканКиреееч !!! Прясна рибаааа !!! Аиде на кукуруза хорааааа ,Партията иска ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ.Признайте КРИМ и след някоя друга година ДПС да си вземе Румелия :) Гледох по БНТ Професор на който даскала му по история не знае кой е ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ МАЙМУНИИИ,Хитлер ви трябва на ВАС !!!!
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тате обеща да ми купи колело ама друг път ?
116
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия унищожила цвета на нацията , поставяща интересите на друга държава над националните . Какво да очакваме от вас , нови по-скъпи енергийни проекти - източване на милиарди към Русия .
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
49 конгрес ! Кога ще се откажете от БКП,кога ще се извините за 120000 избити .
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРИ АМА ЗА КОГО ? ЗА ТЯХНАТА НОМЕНКЛАТУРА ,ЗА ДОНАГУШВАНЕ НА НАГУШЕНИТЕ СОЦ МИЛИОНЕРИ.....НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ЧЕ ЩЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ,ЧЕ ЩЕ НАМАЛЯТ СВОИТЕ ЗАПЛАТИ ЗА ДА ОСТАНАТ И ЗА БОЛШИНСТВОТО БЕДНИ ТРУЖЕНИЦИ , ЩЕЛИ ДА ВЗЕМАТ ОТ ПО-ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ ДА ДАДАТ НА ПО-НИСКИТЕ ЗА ДА ИМАЛО СПРАВЕДЛИВОСТ , АМА ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ОТ ВАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ И ДА ДАДЕТЕ НА БЕДНИТЕ ,КОИТО БИЕ ОБРАХТЕ ! ЛЪЖИ ,ЛЪЖИ -ВЕЧЕ 27 Г. ЛЪЖИ И ОТ ВАС И ОТ ДПС И ОТ ГЕРБ !
113
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжлива Нинова и нейната шайка национални предатели милеят за Българя в руска орбита, а децата им на Запад.
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня, как БКП, ми обещаваше светло бъдеще през 1980 година.....Да, ама не. БСП не отстъпва на БКП по лъжи, нищо чудно, че лидера на БСП е наречен г-жа Лъжа.
111
1
 
26
 
! Отговори
Лошо ми става преди 7 години
Върви директното предаване на конгреса по телевизията. От тези обръщения "другарки и другари" ми се обръща стомаха. Каква промяна? Какви 5 лева?
110
0
 
25
 
! Отговори
asko преди 7 години
Цитат: "С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни"..а другите да го дуфат...нали?!!!Тия всичките смучкат от бедният данъкоплатец..браво Нинова..евала бе Курнелио !
109
0
 
25
 
! Отговори
Леле, Боже! преди 7 години
Какъв нагъл поглед има жената от снимката!И какви стиснати устни, като на човек, който е освирепял от инат и има за цел да постигне нещо напук на останалите!
108
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая умница, щом иска да възроди нацията, та да станем 8 милиона, защо има само едно дете?
107
1
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
По обещанията ще ни познаете,никой не дава това, което ние обещаваме.
106
0
 
11
 
! Отговори
Заглавието е сбъркан преди 7 години
Заглавието е сбъркано. Да се чете "БСП обещава повече работа - неуморен труд за България". Присъединете се!
105
17
 
8
 
! Отговори
Стар партизанин преди 7 години
Слава на БКП!
104
8
 
13
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Влизам с добро чувство да почета из сайтовете,но попадам в уханието на разложи телните процеси на едно самоунищожаващо се "общество"."Общество",омерзено и раздвоено-жертва на алчни евроатлантици,неолиберали и антикомунисти."Общесто" доброволно и сляпо заразило се с чужди "идеали и ценности" пренебрегнало своите,обезобра зило Род и Родина.Фактите са налице.Едно бездуховно "общество",отразяващо се в криво огледало...Ще ми е нужен дезинфектант.Останете си в блат ните процеси.Там ви е мястото!!!!