"Да, България" към вота със Зелените и ДЕОС

Коалицията била естествена, генезисът на трите партии бил един
42
"Да, България" към вота със Зелените и ДЕОС
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

"Да, България" на Христо Иванов, която заради жалби бе спряна от самостоятелно явяване на изборите, ще участва във вота в коалиция не само с ПП "Зелените", но и с ДЕОС. Това обявиха пред Bulgaria ON AIR  председателя на ДЕОС Виктор Лилов и съпредседателят на "Зелените" Владислав Панев.

Още по темата

"Коалицията между нас и "Зелените" беше ясна преди доста време. Съмишленици сме с огромна част от привържениците на "Да, България". Ценностна коалиция трудно може да бъде разклатена. Фактът, че трите политически организации заставаме заедно в името на ясни цели, ще допринесе за това да имаме много добро представяне на изборите", коментира Виктор Лилов.

Той уточни, че тежестта на трите партии в коалицията е различна, а ДЕОС е най-малкият партньор.

Лилов подчерта, че ДЕОС е класическа либерална партия, която никога няма да отстъпи от правовата държава и евроатлантическата ориентация.

Той определи "Нова република" като естествен ценностен партньор и призна, че се надява новоучредената партия на Радан Кънев да влезе в парламента.

Владислав Панев се съгласи с мнението на Лилов и също вижда в лицето на "Нова република" най-логичния партньор в евентуален следващ парламент.

Съпредседателят на "Зелените" уточни, че конкретната коалиционна форма е станала ясна буквално през последните дни и часове заради обстоятелствата около "Да, България".

"Това е естественият път, генезисът и на трите партии е горе-долу един и същи. Имаше продължителни разговори около 24 часа и ние поставихме нашите искания, а голяма част бяха приети. "Зелените" и "Да, България" са абсолютни партньори в бъдещи действия на коалицията, решенията ще се взимат с консенсус", обясни гостът в "България сутрин".

По думите му най-важното в случая е интересите на България да бъдат защитени. Владислав Панев сподели, че е голям оптимист, че вълната ще продължи и след 26 март. Той очерта хоризонт на развитие и действие от 10-15 години.

Още по темата гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
18
 
! Отговори
Рико преди 7 години
Дано ЦИК прозрат ръката на Прокопиев в тези кандидатури и спрат наглите му попълзновения към властта.
32
2
 
19
 
! Отговори
Иванов, фамилията? преди 7 години
Що нещо си спомням, че Христо "Иванов" не е Иванов, сменил си е фамилията, а нещо от рода на Бавечки или Балвечки, видна комунистическа фамилия, мразена от много хора, с отнети адвокатски права, участвал в служебно правителство на ГЕРБ, някаква фондацийка има... Тъмно комунистическо минало с опит да го прикрие, не ми вдъхва грам доверие този човек.Аман от пребоядисани. Не става.
31
2
 
20
 
! Отговори
Ферди преди 7 години
Платените протестърчета наистина ли си мислят, че имат някакъв шанс да се набутат в парламента? Зелените отдавна показаха, що за стока са и вече трудно ще заблудят някой с предизбордните си лъжи.
30
2
 
21
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Коалицията между "Зелените" и "Да, България" наистина е повече от естествена! Все пак и двете партии са финансирани от Иво Прокопиев!
29
1
 
20
 
! Отговори
Todor R преди 7 години
Опазил ни Господ тези да участват в политиката, дето за едни избори не могат да се регистрират.
28
2
 
19
 
! Отговори
911 преди 7 години
Събраха се всякакви отритнати и неуспели персони политика да правят..
27
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ===Ти да беше прочел поне заглавието - щеше да знаеш как така събират подписи! Не мисля, че на теб трябва нещо да ти се обяснява! Или не си способен да разбираш, или се правиш на три и половина! До момента има само един човек в цяла България, който наистина е внасял законопроект за съдебна реформа и само *** може да се чуди и смее на това!
26
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Малкия МукВиждам, че ти си държиш на "полово ориентирани", за да те "оправят". Но трябва да ти кажа, че те нямат в предвид точно такова "оправяне", каквото на теб ти се иска! Та, така - не са и чак толкова "полово ориентирани".
25
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Голяма коалиция няма що. С едни рекетьори и едни измамници. Това говори много и е показателно какви хора са в Да, България след като се сдушват с тия.
24
10
 
21
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Ей тук вече ме изгубиха. Цялата суматоха с тия жалби явно си беше просто поредния политически трик, за да може да се направи тази коалиция. Още като се основа Да, България и Зелените и ДЕОС веднага скочиха да се коалират с тях, ама нагласите бяха, че така ще се създаде новият реформаторски блок, който пак ще краде и няма да се знае кой взима решенията в него. Ето сега се вижда, че с този измислен ход с жалбите си постигнаха коалицията и уж вече имат сериозни аргументи за нея.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората изявяват реална желание за борба с корупцията по високите етажи и ги разознават като опозиция на на герб , бсп и другите,при които злоупотребите с парите ни са в нечувани размери.Затова те не говорят за реформи в съдебната система,а за стабилност и сигурност.Ама такива със зависима от политиците съдебна система няма да се постигне.Много пари се отдръпват от България точно заради това.
22
9
 
19
 
! Отговори
Йеси преди 7 години
"Да, България" към вота със Зелените и ДЕОС. "Да, България" към 1% със Зелените и ДЕОС викам аз :)))
21
12
 
19
 
! Отговори
vdch преди 7 години
Оставете ги да дойдат на власт. Нека спрат и АЕЦ Козлодуй и газът от Русия и въгледобива от Марбас и всичко та да се върнем не в каменната ера, а в тази на динозаврите.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз наистина се чудя как и кой им плаща на такива прости атакисти да коментират. Почерка им е ясен във всички коментари и когато не могат за извадят нещо умно и логично от празните си русофилски тикви започват да те наричат ,гей ,да изкарват сестра ти ку..а .Е ако ти си достойният политик жална и майка на България с такива *** и неграмотници като теб.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 14ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ СИ КОМЕНТАРА БЕ АТАКИСТ НЕДОНОСЕН ? Я ПЪРВО СИ ПОПРАВИ СВОИТЕ ГРЕШКИ И СЕ НАУЧИ ЧЕ АТАКА Е НАЙ-КОМПРОМЕТИРАНАТА ПАРТИЯ С ВОДАЧ ЕДИН ХУЛИГАН ,И МОЖЕ БИ ПАТРИОТИТЕ ЩЯХА ДА СЪБЕРАТ ПО-ВЕЧЕ ГЛАСОВЕ АКО БОЛЕН НЕ БЕШЕ ВЪТРЕ ,ЗАЕДНО С АРМИЯТА СИ ОТ БОДИГАРДОВЕ.ПОД ДОСТОЙНСТВОТО МИ Е ДА РЕПЛЕКИРАМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА АТАКА .......
18
4
 
18
 
! Отговори
не гласуващ преди 7 години
Спечелиха симпатии именно с шамара, който отвъртяха на Раданчо. На много хора преди това им бяха някак блудкави. На дсб проектчето отиде и няма да трябва да се обясняват защо няма да работят заедно
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 14Ти да не си на щат да поправяш граматиката на коментарите. Ако си много умен ,няма да висиш само пред компа да плюеш по достойните и да величаеш тези дето натикаха образованието в България в миша дупка. Българи я е на ръба на оцеляването и то благодарение на такива *** дето са на щат към партийните централи и работят това да плюят коментаторите и да величаят недостойните КРАДЦИ !нЕ МЕ Е СРАМ ОТ ПРАВОПИСА МИ А МЕ Е СРАМ ОТ ТАКИВА СЛУГИ КАТО ВАС !
16
5
 
23
 
! Отговори
Малкия Мук преди 7 години
До СтрахилАми те "умните и красивите" до един са полово неориентирани и ментално фрустрирани. Затова много се дразнят от всичко нормално и го обявяват за ксенофобия. Той и Бойкикев (Хр. Иванов), също върви по левия бряг.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бсп и герб заедно с дпс и дост разчитат на ***.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС В БЪЛГАРИЯ УМНИТЕ ХОРА СА МАЛЦИНСТВО ,ЗАЩОТО ИЗБЯГАХА ОТ БЪЛГАРИЯ. И НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ НАЙ-МНОГОТО НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ СА ЗА ХР.ИВАНОВ И Р. КЪНЕВ. НО ТОВА Е ЗАЩОТО ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ БСП, ДПС И ГЕРБ СА ПЪЛНИ С КОМУНИСТИ. КОМУНИСТИТЕ ИМ Е ХУБАВО ТУК В БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА НАПУСКАЛИ ВЛАСТТА. НИМА ЩЕ ОТРЕЧЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО НА ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ ПО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ И НА ПЪРВО ПО ДАЛАВЕРИ ,ПО УБИЙСТВА И ГРАБЕЖИ. И ТО Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ.ОТРИЧАТ ГО САМО СЪУЧАСТНИЦИТЕ В ГРАБЕЖ