Радев с първа инициатива – голяма бизнес среща в София

Готви сътрудничество за стартъп екосистемите у нас и в Германия
15
Радев с първа инициатива – голяма бизнес среща в София
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев се похвали с първата си инициатива, която дойде в резултат на официалната му визита в Германия пред два дни.

Още по темата

След проведения Икономически форум за България по време на официалното ми посещение в Германия, министерствата на икономиката на двете държави постигнаха съгласие да работят за по-тясно сътрудничество между малкия и среден бизнес и между стартъп общностите на Германия и България, написа той в социалната мрежа Facebook.

По време на работните срещи на служебния министър на икономиката Теодор Седларски след икономическия форум беше поставен акцент върху по-нататъшното развитие на германските инвестиции в България в секторите автомобилна промишленост, машиностроене и високи технологии. По моя инициатива беше взето решение да започне подготовка на международна среща в София, на която да бъдат обсъдени предизвикателствата на четвъртата индустриална революция и използването на предимствата, които тя предлага, обясни Радев.

По време на срещите му е било обсъдено и предстоящото българско председателство на ЕС през 2018 г. и възможностите за споделяне на опит и подкрепа от страна на Германия по ключови теми в тази област, които могат да бъдат решени с активното участие на Министерство на икономиката в рамките на председателството.

По предложение на Седларски е било постигнато съгласие да се предприемат стъпки по подписване на Меморандум за сътрудничество между представители на стартъп екосистемите в България и Германия като първа подобна инициатива за активизиране на партньорствата.

Асоциацията и членовете й са поканени и ще участват на международната конференция WebIt Festival 2017, която предстои да бъде проведена през април 2017 в София Тех Парк.

Пред министър Седларски представителите на Федералната асоциация на малкия и среден бизнес /Bundesverband mittlestandishe Wirtshaft/ изтъкнаха, че тяхната организация е най-голямата доброволна асоциация на ФРГ, обединяваща малкия и среден бизнес в Германия с над 50 хиляди малки и средни предприятия и със свои задгранични представителства в над 27 страни по света.

От страна на асоциацията беше декларирано желание за откриване на тяхно представителство в България, за което получиха подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не се срещна с Меркел? Защото е президент и неговият германски колега е германският президент! Защо мълчал, че софиянците били замръзнали - знаете ли как се казва кметът на София???
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще ни крадат идеите срещу съответното партньорство разбира се те да прибират печалбата от вашите идеи, а вие ще имате щастливата възможност да работите в техните фирми на половин заплата сравнена с немеца.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще отменят санкциите срещу Москва, май ! Досега това му е основната тема на "българският" президент. И при посещението си в ЕС и при посещението си в Германия все за това се бори.
6
4
 
7
 
! Отговори
пена преди 7 години
Там където се набута държавата, "стартъп" или "ИТ" бизнес не виреят.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравления за президента. Вместо негативизъм нека подкрепяме такива инициативи.И на Борисов, и на Плевнелиев също им прави чест, когато провеждат такива инициативи.Лошо е, че те сами по себе си не са достатъчни, но все пак е нещо.Това е реално опит за подкрепа за малките предприятия.А България все още не е президентска република и не може да очакваме много.
4
6
 
8
 
! Отговори
хахахаааа........ преди 7 години
До Анонимен 4 "Проруския кремълски слуга..."Тогава той трябва да бъде в Русия, а не в Германия.
3
9
 
20
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Президента Радев защо не се срещна с Меркел ? Ами направи някаква бутафорна среща с германския президент, който след няколко седмици напуска поста и който пост има чисто и единствено казионни функциий ? Защо Меркел не прие Радев ? ... когато си отговорите на този въпрос, ще разберете, че държавта ни е толкова мафиотска и прогнила, че започва да навлиза в изолация ! А германския президент няколко пъти повтори за "предизивикателствата пред корупцията за България" и го отпрати нашия ... това е !
2
7
 
7
 
! Отговори
гласувал преди 7 години
Радев,уволнете шпионката Елена Йончева.
1
14
 
13
 
! Отговори
Чепа преди 7 години
Както разбирам,ще дойдат дърводелци от Германия и ще вземат от нас дървесина ,за да правят клечки за зъби. Браво,Радев ! Колко милиона евро похарчи за поредната чиновническа среща?