Кой е по-по-най... корумпиран министър? Прокуратурата ще каже

Премиер и президент обсъждат довечера родния еврокомисар
20 фев 2017 09:00,
38
Кой е по-по-най... корумпиран министър? Прокуратурата ще каже
Снимка: flickr

Ревизията на предното управление не е акцент на служебното правителство. Акцент са ни изборите и председателството на Европейския съюз, отбеляза премиерът Огнян Герджиков.

"Искахме да изострим вниманието и да видим в кои министерства има съмнения за корупционни практики. Прокуратурата ще каже кое е най-корумпираното министерство", отсече Герджиков пред Нова тв.

На него най-много му направило впечатление деветте съмнителни поръчки във военното министерство.

Още по темата

"Много обичаме да се мразим и да отричаме, а ако искаме да просперираме, трябва всяко правителство да надгражда над предишните", обясни Герджиков и даде пример с нарастването на заплатите от 1997 г насам и изтъкна, че всяко правителство е направило добро.

"Не съм се замислял кой министър от коя политическа сила е", коментира Герджиков обвиненията, че вади далавери на министри от РБ, но не и на такива от ГЕРБ.

"Бойко Борисов сам каза, че докато кабинетът му е в оставка, не трябва да има обществени поръчки, а на 27 януари при смяната на кабинетите има обявени търгове. Тази поръчка може сама по себе си да е прекрасна, но буди съмнения и трябва да се провери", каза още Герджиков.

"Нашето правителство е за два месеца и половина, ние не можем да изчистим всички авгиеви обори", допълни служебният премиер. Ако прекалено се заровя, ще кажат, че работя за БСП, ако не се заровя, че печеля изборите на ГЕРБ", поясни премиерът.

"Голямата гордост на ГЕРБ е инфраструктурата. Те направиха немалко, но подържането на пътищата е силно укоримо. Фактът, че тунели убиват хора, а от мостове падат блокове, означава че не са пипани", обясни Герджиков защо е казал, че при тунел "Ечемишка" за 5 дни е свършена работа за 5 години, което обиди Бойко Борисов.

"Съжалявам, че Борисов се чувства обиден, но където нещата не са добре, ще ги кажа, въпреки че го уважавам", обясни още служебният премиер.

"Вероятно за смените на областните управители имаше по-елегантна форма да бъдат сменени. Нормално е, когато си отива едно управление, да си отидат и те. Нямаше подадени оставки и трябваше да ги сменим", обясни Герджиков защо е сменил вече 21 областни управителя.

"Имаше сигнали, от служби, за един за втори за трети, но не за всички", заяви още премиерът. Не каза обаче дали тези сигнали са предадени на прокуратурата.

"Много голяма част от служебните министри са великолепни, но има и такива, които нямат много силни качества", коментира Герджиков за качеството на избраните от президента Радев министри.

"Не ме плашете, и без това съм си уплашен", отвърна той на въпрос дали е възможно правителството му да управлява по-дълго, ако след изборите не бъде направено редовно правителство.

"Почти няма опити да ми влияят. Имаше опити, един партиен лидер поиска среща с мен, но му отказах", разказа Герджиков. Лидерът бил от по-малките, а не от големите партии, допълни той, но не каза името му.

Машинното гласуване е деликатен въпрос, каза премиерът. Обществената поръчка е направено от ЦИК, а дали ще се явявт фирми, аз не знам, каза той на въпрос дали ще бъдат осигурени 12 500 машини за вота на 26 март.

"При липса на машини е възможно да има опити за оспорване на изборите", коментира още Герджиков. Ако Конституционният съд каже, че вотът е опорочен, всичко почва отново.

Според Герджиков обаче шансовете да бъдат атакувани изборите за машините са малки. Според него нямало основания за касиране на вота, дори да няма машини навсякъде.

Всеки понеделник надвечер премиерът се среща с президента Румен Радев. Тази вечер щял да бъде обсъждан въпроса за български еврокомисар.

Той сподели, че е склонен да номинира кандидат за комисар. "Много подходящи хора има, на много хора им се иска, но още не зная коя е походящата фигура за България", заяви Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
EEeeeee molia wi se niama takova ne6to
31
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Празни приказки .....
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Прокуратурата ще каже",ако има куража да го направи.Защото досега й липсва такъв,да подведе под отговорност за поредица извършени престъпления по служба, министърпредседателя на последното правителство.
29
0
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Izborite vo Mart ke bidat 50:50 i ovoj ke ostane sluzben dolgi ....godini.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
министри прокуророи съдии депутати кметове всички са на хорото но не дунавското а крадливото хоро
27
2
 
8
 
! Отговори
Просто е! преди 7 години
Тиквата, Цвинокио и всички от мафията ГЕРБ.
26
0
 
6
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 7 години
НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ИНСТИТУЦИЯ, ЩЕ КАЖЕ КОЙ министър Е НАЙ-КОРУМПИРАН.....ако не беше тъжно щеше да бъде много смешно все едно чета роман на Дж. Джером
25
0
 
7
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 7 години
Мда....това което в България имаме в изобилие...са ле*кета, и празноглавци!
24
1
 
3
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като обсъждате кой да еврокомисар,не забравяйте какво Ви наредиха от Брюксел,че искат жена ,в краен случай може и гей.Нямат изисквания да е кой знае колко квалифициран и без това от него няма да зависи нищо.
22
1
 
10
 
! Отговори
смЕх до Циник преди 7 години
Спомням си за една катастрофа в която един Великов уби човек и точно този "добричкия" Герджиков изигра съществена роля за да не си получи заслуженото. Само това е достатъчно да е ясно на всички ,че и той е от шайката само ,че в овча кожа.
21
0
 
7
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Герджиков да не забравя какво се случи с Луканов.
20
0
 
13
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 7 години
Колега , този под теб е със сигурност партиен активист! Иначе нямаше да говори глупости "колко е свестен царският лакей" ! Къде беше Герджиков когато Милен Велчев - биволското око си купи половината черноморие, и направи милиони с лъжи за външния дълг! Къде беше Герджиков , когато принц Кирил препродаваше БТК за жълти стотинки? Или когато връщаха имотите на царчето? Или когато Румен Овчаров стана олигарх? Същия крадец , като другите
19
0
 
7
 
! Отговори
Просто е! преди 7 години
Овчаров,Гагаузов,Масларова,М.Найденов,М,Велчев,Н.Кабил,П.Димитров,В.Върбанов,Н.Василев,Шулева,Л.Павлова,Д.Танева,М.Ковачев,П.Димитров,Лучано,Дж.Чакъров,И.Московски.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гирджика явно е добър човек, видяхме го сутринта. Но само това. Страх го е чичката защото грабителят Борисов който попиля страната може да му резне *** след като вече не е премиер. По-добре е да се върне като преподавател с няколко милиона за деца и внуци, отколкото да трепери за мизерния си живот. Уплаши се чичката, разграбването е като в страна от Ю.Америка и изкарването на Кирливите ризи е много опасно.А имахме надежда за някаква справедливост.Така ще сме си винаги най-ограбените в ЕС.
17
1
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Герджиков е скрита лимонка стар жълт лакей и много добре знае как да стане така ,че виновни да няма ,а вие се надайте да осъдят нЕкой.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е много свестен човек, но от него почти нищо не зависи. Затова няма как човек като него да управлява наистина. Може да бъде само служебен премиер, големите акули в сянка не биха допуснали толкова качествен човек да управлява в кабинет с мандат 4 години. А като преподавател беше уникален.
15
2
 
17
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
А се смеехте на румънците, нали ?!Не може да ги стигнете поне 10 години напред.
14
0
 
16
 
! Отговори
Циник до 11 преди 7 години
....ъхъ...и един мармот завива шоколад в станиол! Не по думите...по делата ги съдете!Кога партиен милионер е вкаран в затвора у нас?! Подсети ме, че нещо не се сещам!Нищо няма да се промени - Герджиков е топъл биогаз в нечии потури!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кораба потъва а парата е в свирката няма такава държава