Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лява политикан нам е нужна
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееех радвайте се ,че ГЕРБ спечели ! Сега по малко ще ви боли от скъпото парно и ток !!!
22
9
 
13
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
До 23 АнонименБайо, ако не беше гледал толкова много "Планета" преди изборите, а беше превключил на някой изборен дебат, особено по Канал 1, щеше да видиш, че единствените смислени неща и единствения изход от спиралата от кредити, мизерия, липса на икономически растеж, кражби и т.н. имаха само и единствено БСП представен с целия план и механизми на изпълнение и всичко това беше представено пред безпомощния лай на п***миярите от ГРО/Б.
21
5
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Питай Бойко ! Той по знае ! Как се вземат джипове и ретро автомобили !!!
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уевите социауисти ги бяхме отписали, ама те взеха, че се върнаха в играта, засега.
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистко Седесарката власт не дава! Алооо курнелио как е на мъжати джипчето сза 100 бона добре ли е добре ли върви? С какви пари го купихте от закуските ли отделяхте? Щото аз 27 години отделям от закуската и обяда и още за трабантче не съм събрал. Ех вашта кожичка девна фостенцата. А й на тези които гласуваха за мутрите комунистите и за всички останали селянжъри!
18
1
 
6
 
! Отговори
червен шпионин преди 7 години
Партизан се за бой стяга,мята пушка на рамо!- Сбогом, майко, сбогом, татко,сбогом, мила сестрице.
17
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх ви е от Нинова ! Така както и вожда ви ! Затова злобеете !!! Сродихте се с ромите от страх !!!
16
10
 
11
 
! Отговори
Типичния рефрен преди 7 години
Мдаа, типичните градивни коментари за "комунистите" и "комунизЪма" на панелните мижатурки, които ако не беше комунизма да им ги раздаде (панелките) за без пари, досега отдавна светът да се е освободил от присъствието им, а техния ментор-престъпник Тиквата, щеше да бъде СОТаджия, защото нямаше да има такива т***пи екземпляри, които да го направят премиер, нещо, за което сигурен съм и майка му до ден днешен се кръсти и се чуди как е станало, като знае каква *** е отгледала...
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокала не пуска бесепаркатаа. До последно ще ръфа :)
14
5
 
19
 
! Отговори
КурнелияСланинова преди 7 години
Ей сега ще ви дам оставка. Само съм свикнала да вземам, но хайде този път ще дам.Преди две седмици ви казах - печелим около 98% от гласовете, само като гледам как ми се радват хората.Два дни преди вота ви казах - със сигурност бием ГЕРБ, убедена съм.След като загубихме ви казах - не сме загубили, това е огроооооомммна победаКакто се вижда, аз никога не лъжа. Така, че и в първото изречение не съм излъгъла. ФАКТ!
13
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам ти все така да успяваш :) Няма млади хора които да гласуват за крадливата ти партия Нинова. Само изкуфяли пенсионери, част от които няма да ги има след 4 години.
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП недай си боже ако някога вземе властта става страшно, защото комунистите стискат до посиняване. Комунист не пуска властта без кръв.
11
8
 
25
 
! Отговори
жалки сте комундета преди 7 години
Как ще даде оставка! Тя беше готова и премиер да стане, твърде много си повярва!
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората искат БКП и закриване на ГЕРБ и БСП.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Санишев не даваше оставка.Ама му се наложи от партията майка.
8
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави чест на тази жена, че успя да вдигне БСП на крака след мишока Станишев и оная винарка Миков. И най-вече, че намери смелост да изгони ромските партии от бившата "Коалиция за България".
7
9
 
22
 
! Отговори
факт преди 7 години
Комунист си отива от властта само с камъни по глава !!
6
9
 
17
 
! Отговори
истина е преди 7 години
Нас червеното знаме роди ,и после държавата закри!!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до номер 1 другарко Нинова...другарко