Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя въобще не е в час. Или го правят на *** или наистина е с акъл на старшина. И в двата случая не случихме на президент.
35
6
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Щом има хора, които плюят по човек, който иска да има ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ по законови промени за какво да говорим повече... Проста рабора.
34
7
 
9
 
! Отговори
Е-е! преди 7 години
"България е парламентарна република... партиите да решат" - ?!?!Тогава за какво беше тази припряност?!А, да! Ние да ви набутаме с едно законче, пък вие (ГЕРБ и др.) после се драчете в парламента да губите време в оспорване и поправки.
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радева се обяснява като ученичка на първа среща
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Радев май мисли за БГ. Къде са патриотите, нещо не се чуват.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте минусите под 26, как Местан се е активирал.
30
8
 
7
 
! Отговори
az преди 7 години
хаха падна му *ишлето на генералчето :) Още 10-на дена ще с го развява и после ще се скрие в миша дупка. Той си мисли че още е у казармата
29
3
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 7 години
Нещо повече -тъпчо, ако има референдум --дали да се направят заплатите 5 000 лв също всички ще се съгласят. То тава е и разликата между овцете и водача на стадото. Уви в *** винаги водача е на нивото на стадото- изключение Желю Жeлев.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво става с на Роската жена му?
27
12
 
12
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Има една партия и един човек които се опитват да опазят България от турската инвазия и това е ОП и Радев. Всички останли са еничарски парти!
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да ми определят съдбата хора,които не знаят дори езика,не са родени тук,не живеят тук ,не работят и не си плащат данъците тук.С какво те допринасят за тази държава за да имат претенции за каквито и да е права.А какви са им задълженията към държавата???
25
11
 
9
 
! Отговори
Радев-глупака преди 7 години
Ами----съгреших, ама нейсе! Никой не разбра и онзи ***...ак го отнесе. Аз и генерал Деси сме невинни, чисти, неопетнени. Решетников и *** ми се скараха, ама ще се оправим...то сега новия ...на мястото на Решетников---ми каза, че ако не слушам , ще ме направят на решето....ама , ще слушкам.
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката и Герджиков са подчинени на Радев, а Радев събира и уволнява парламента и лесно може да ги контролира какви закони ще приемат.
23
2
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
А ти имаш ли си мъж?
22
8
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До АнонименСега за първи път я видях и аз и ми хареса;)))
21
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадев си прибира заплатата и после вика че не зависи от него.
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента е прав. И ако има референдум по въпроса с уседналостта народа ще гласува за него. Никой не иска хора не живеещи с проблемите на България да определят изборите.
19
11
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Радев, няма какво да се оправдава. Текста за уседналост е точен. И не е проблема само ДОСТ, а по-точно ГЕРБ. Ударът трябва да е срещу гласуващите за ГЕРБ от чужбина.
18
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Генерал Радев. Истински генерал, патриот и мъж с топки за разлика от наведеното банкянско менте и помашкия ***.
17
9
 
24
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Простотията е в главата на тези,които обвиняват президента в това.Проф.Емилия Друмева е известен юрист и не може да бъде обвинена в некомпетентност.Ревящите тук и по други форуми са от партия ДОСТ,проводник на чужди интереси в България.