Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим

Опитаха да подплашат населението, смята бъдещият премиер
Обновена: 23 апр 2017 12:38 | 23 апр 2017 12:33, Красимир Ангелов
272
Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим
Снимка: Facebook

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

Още по темата
"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата", обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас".

"Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като "Чернобил". Пак тази партия скри от хората", допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

"Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

 Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи "битката между червената олигархия заедно с нейния председател". "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората", посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви", добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко - колко станаха милиардите ти ?
161
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
пак гие ударила поезията що ли вътрешната работи любов
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарите в Хасково и околността знаят добре каква е заболеваемостта от онкологични заболявания?Сравнима ли е с останалата част от страната и ще посмее ли някой да и даде публичност?
159
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Кво е напрайл тоя дърдорко незнам самоосвен МИЛИАРДИ ЗА НЕГО - ПЕЕВСКИ - ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ????кво друго е напрайл
158
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ВИВАКОМ ОТ ВТОРИЯ ДЕН ДА НЕ СТЕ МЕ МИНАЛИ НА НИСКА СКОРОС 8 А аиде тоя да излезе от системата костов
157
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то никой не е гласувал за него , само се представят данни че хората са гласували за ГЕРБ !
156
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що един професор изнесе по БТВ стряскащи данни за опасността от урановата вода,която пием.Каза да не се доверяваме на хора,които ни омайват лежерни думи за липсата на всякаква опасност,за да замажат гафа с престъпното мълчание от 6 месеца.Националния здравен инспектор Кунчев депутат от ГЕРБ ли е?Ако е така не се учудвайте на мълчанието.Затова незабавно да се направят нови кладенци,далече от замърсените зони,за да измият срама от челото.Или да подават оставка.Докато ние не сме им я подали.
155
1
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Щял да направи нови кладенци "ако трябва". А не трябва ли? Само му дай да разтяга локуми.Отдавна се знае че "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел" финансират ГЕРБ. Въпроса е: срещу какво?
154
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само внимавай като копаеш кладенци да не излезеш от другата страна на земята!
153
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Боко е виновен, виновни са всички, които гласуват за него, журналята, които го възхваляват, всички, които му целуват ръце и други части. Без всички тях той е едно голямо НИЩО!
152
13
 
3
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
17 600 тона уран по 100х.долара тона прави 1 760 милиона долара откраднати от България от Русия и в замяна оставена отровена и замърсена за столетия земя.
151
2
 
15
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Куче влачи диря няма.ББ,РР,ЦЦ,КН и вся остальная *** само приказват и консумират,но за сметка на нас,а нас кучета ни яли.Хак да ни е.Всички ни облъчват от ТВ,защото са техни.А сега и УРАН!Изгори за да .....
150
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н ЛЪЖА надмина и царя, който обещаваше да ни оправи за 800 дни. С тази разлика, че на царя повервахме веднъж, а на лъжливото банкянче - цели 3 пъти! Е, кой тогама е лъжец номер 1?
149
4
 
18
 
! Отговори
все още българин преди 7 години
Няма ли кой да напомни на този ....... Борисов, че и той е бил част от тази партия. Да му напомни, че по времето на деполитизацията е напуснал МВР, за да не напусне БКП!!!!!
148
4
 
13
 
! Отговори
джоре преди 7 години
ВСЕКИ ХАСКОВЛИЯ ЯДРЕН РЕАКТОР....
147
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От лъжите на Борисов може да се напише цяла Библия.
146
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов като какъв се явява тука? Може да е спечелил изборите, но в момента е НИЩО!Имаме си служебен премиер. Големият спасител. От много спасяване два мандата та пълен провал.
145
1
 
14
 
! Отговори
до 152Истината преди 7 години
Ква истина си ти, като си се родил след 2002 година ?.
144
3
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Не съм сигурен,че с нови кладенци нещата ще се оправят. Имам чувството,че България е върху уранови залежи...
143
6
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Ще направите я ! Щото и от там ще крадете...