Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим

Опитаха да подплашат населението, смята бъдещият премиер
Обновена: 23 апр 2017 12:38 | 23 апр 2017 12:33, Красимир Ангелов
272
Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим
Снимка: Facebook

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

Още по темата
"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата", обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас".

"Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като "Чернобил". Пак тази партия скри от хората", допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

"Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

 Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи "битката между червената олигархия заедно с нейния председател". "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората", посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви", добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
6
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 7 години
.Такива като теб карат хората да гласуват за БСП.Ти и подобните ти не се усещате как си вредите.Н----------------Защо да си вредим, току що вие бихме за 11-ти път!
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ ЗА УРАНА, НО Е СКРИЛ ОТ ХОРАТА.КАКВО ДА ГО ПРАВИШ, ВСЕ ПАК ТОЙ СИ Е КОМУНИСТ!
40
7
 
5
 
! Отговори
? преди 7 години
Защо пишете глупости; като К.Нинова и Йончева САМО НАОПЪКИ да сте! Географското положението и по време на ЛЮбимата ви Непогрешима БКП е било същото, 50г. пак същото ниво, съветските друзья изнасяха урана, какво ПЛАЧЕТЕ сега? А не плачете, ЗАЩО БКП не каза тогава на хората?Та и президент Радев сравни с Чернобил.Същата КПСС като БКП, същите лъжи и мълчание. Но СЕГА се нахвърляте.След70г.
39
14
 
7
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 7 години
Предишните преди Борисов били лоши и затова не казали. За това орева света. А той ДОБРИЯ защо кри две години и нищо не направи?!-----------А защо Орешарски кри една година и нищо не направи?Защо Станишев кри два мандата и нищо не направи?Защо Радев от три месеца крие и нищо не прави?
38
5
 
10
 
! Отговори
до Успех за Герб преди 7 години
Абе ти си много нагъл БЕ!!!!!! За *** ли ни смяташ или за овце като тебе.Трябва да си много елементарен,че да пишеш такива простотии.Такива като теб карат хората да гласуват за БСП.Ти и подобните ти не се усещате как си вредите.Но простотията човешка граници няма.
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Абе *** и необразован червен каскет, никой за нищо не е мълчал. От допустима норма от 0.6 се променя на 0.3 т.е. наполовина. За по прости като теб 50 години си пил т.н. лоша вода и сега изведнъж твоите хора от БСП ти казват не пий . Какво може да се постигне с такива прости и необразовани хора като теб. НИЩО.
36
8
 
2
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз пак не разбрах. От къде се появи този уран там?
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишните преди Борисов били лоши и затова не казали. За това орева света. А той ДОБРИЯ защо кри две години и нищо не направи?!
34
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е скрихме от вас преди изборите,щото нямаше за гласувате за нас.Понатровихме ви малко,но голяма работа целта е постигната.Вече съм на власт и сега ще направя всичко за вас.Моите хора назначени там от мене добре си свършиха работата,надцакахме ви.Вече всичко ще се оправи и аз пак ще съм героят спасител.Трябва разбира се да сте ми благодарни,че без мене какво щяхте да правите.Това е превода на казаното от Борисов.
33
1
 
16
 
! Отговори
bookworm преди 7 години
А защо не създадеш нова държава,защото тази е затънала в тинята и няма изгледи скоро да излезе от там?!
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да си помисли Борисов, какво щеше да стане ако дупчехме и за шистов газ!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички в затвора ! Как има НАГЛОСТА да говори !? ДВЕ години са мълчали !!! По зле от това КАКВО ОЩЕ !!!
30
23
 
5
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 7 години
За разлика от Радев и Нинова Борисов веднага се зае да реши проблема с водата в Хасково.Къде спа Радев три месеца? Къде спа БСП 50 години питам аз?
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като с охраната по селата тоя оня познати за лежачка а ти плащаи що слободия аз си плащам като поп и да го гледам аиде де
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайдеее ! Почна се ! Аз ще ....... Всичкоможещия! Той може и през Марица да те пренасе и жаден да останеш !!!!
27
0
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Изцепката на Тиквата досущ ми навява в спомените оня виц на Весо Парцала:Политик отива в едно село за предизборната кампания и в читалището всички от селото се насъбрали вътре и го слушат...и по едно време казва:- Драги сънародници, ще ви напправим и мост в селото!А един по-смел от тия се провиква:- Та ние нямаме река, бе!Депутатът:- И река ще ви прекараме, спокойно!
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще изтегли 30 милиарда. За да направи 5 кладенеца.
25
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е Истински Генерал!
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, точно ти си криел за урана ! Докато хората са давали тази вода на децата си ти си пиел минерална вода Банкя
23
0
 
22
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Таз година дупки, догодина кладенци!