Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим

Опитаха да подплашат населението, смята бъдещият премиер
Обновена: 23 апр 2017 12:38 | 23 апр 2017 12:33, Красимир Ангелов
272
Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим
Снимка: Facebook

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

Още по темата
"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата", обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас".

"Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като "Чернобил". Пак тази партия скри от хората", допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

"Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

 Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи "битката между червената олигархия заедно с нейния председател". "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората", посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви", добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този започна като ТАТО. Ше ви напраим кладенци спортни зали магистрали детски градини. Ама то нема деца. И деца ше ви напраим! Само че ТАТО мислеше за народа не му вдигаше тока водата парното. Камо ли транспорта. До последно билетчето за тролея и трамвая беше 6 стотинки. Ех *** *** неможеш на малкото пръстче да му стъпиш на ТАТО. Въпреки че и Тато беше селянче ама ТАРИКАТ селянче а не като теб да те тупат по гърбо триполовите и да ти викат евала бе селянин!
21
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo Boiko!Tea komuningi sa samo za belene
20
1
 
8
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Kolko mu e da se napravqt novi vodoprovpdi,tova e povod da se poharchat edni pari ot obshtiqt djob.Osnovanie za kradene.....
19
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е.
18
3
 
15
 
! Отговори
коч преди 7 години
Офтсе, докато се карате коя от герб, коя от бсп, всичките ви стрижат! Бееееееее
17
0
 
22
 
! Отговори
naco преди 7 години
КОЙ ще КОПАЕ другарю Борисов,фирмите на другаря Добрев,другаря Симеонов,или ТЕ само ще ИНСПЕКТИРАТ?! СПОРНА ,работа! Ние не се съмняваме във Вас,та нали за това НЯМА ПАРИ за ПЕНСИИ!? НАРОДЕ????
16
2
 
27
 
! Отговори
K.C. преди 7 години
xaxaxaxaxaxaxxa *** смешника
15
31
 
6
 
! Отговори
Удар в десятката преди 7 години
БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви"
14
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Абе глупав и зомбиран червен *** , какво да направи Борисов за две години , когато твоята БСП 50 години трови народа с урановите мини за да дава на Русия уран . Чудно ми е как не свършиха червените бабички или такива като тебе .
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Корифея от Банкя , така наречения Рапонь - ,, няма страшно "...........................Забелязал съм ... същите които плюят по Бойко, плюят и по комунистите.Тоест - плюем по всички само собствения си неизбърсан, неграмотен *** не забелязваме.Ама така не става бе, *** !Неграмотните *** навсякъде по света са зле ... защо очаквате в България да е различно ?
12
0
 
26
 
! Отговори
до 2 Венци преди 7 години
"Първо всеки е чувал за обещанията на Борисов.......":))))))))))
11
1
 
27
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Ако трябва нови реки с мостове ще направим, но вода ще има!
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето плюха по Бкп, че три дена след Четнобил не казали на хората.Тези от две години са знаели и са мълчали.ПОЗОР! Няма ли прокоратура в тая държава. Това са престъпници!
9
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нови кладенци с вода от сащ и ес
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батко с вода с фекалии се къпе, вие от некво уранче се плашите
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръките на СЗО за намаляването на наличието на уран двойно е от преди две години! И какво направи тоя по въпроса. Нищо! Какво пак каканиже, другите пак му виновни. Същия дембел е като преди.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега като в Хитрино ще се нагледаме на снимки и пози отвсекъде.
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bsp iskat pravitelstvoto da izharchi pari deto ne tryabva ,a posle da kajat okradoha parite.Mizernicite bsp.Bravo Boiko samo taka!
4
4
 
34
 
! Отговори
марко корлеоне преди 7 години
Корифея от Банкя , така наречения Рапонь - ,, няма страшно " .....
3
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре им го каза, Бойко !Другарите както винаги прехвърлят вината другиму