Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
26 апр 2017 18:37,
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазите ни значи? Както ни пазехте 500 години ли? На българска земя сме заровили достатъчно ваши "пазители". И пак ще копаем гробове ако се наложи.
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
майчината полиция ни пази /гази
87
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 7 години
АБЕ НАПЪЛНЕТЕ ВСИЧКО СЪС ВСЯКАКВИ МИНИ НАЙ МНОГО КАСЕТЪЧНИ ДЕТО ОТСКАЧАТ И СЕ ПРИСКАТ И ДА МИНАВАТ КАТО ИМ СТИСКА, ТО ГОЛЯМА ФИЛОСОФИЯ...
86
2
 
1
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 123 АнонименДъбилен е отговорът ти! По детински! :))
85
1
 
3
 
! Отговори
Peio преди 7 години
o, hubavoto Gukce pak e tuk.
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оградата ще им помага да ги ловят по-бързо.
83
7
 
7
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
E bre Bolgari ........ne osekate deka Turceto MAJTAP vi igra , vaka bilo taka bilo za majtap stanavte...
82
2
 
6
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
Фирмие са на ,"който трябва" и май- нарочно влизат на турска територия да строят.Искат да има обостряне за печелене на политически дивиденти от кризи....Турция вдига митата началото на другия месец....Между другото Турция е втория най- голям търговски пазар на България за износ след ЕС!Трупането на дивиденти е опасно за икономиката и просперитета на много браншове в България.
81
2
 
7
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Гьокче според теб българските политици немогат да се грижат сами за държавата си/родината си! Те са малки, невръстни дечица или инфантили на възраст които си играят безгрижно на стражари и апаши едни с други, а ти ще си настойникът ли и ще се грижиш за безопастността им? :)) Каква бащинска зрялост -закрила, защита, охрана и опека ? :))
80
9
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Кой ли пък му е искал мнението на тоя пpoпаднал кaмилap?????България е в Европа, тоя да ходи да напои камилите, че много ожадняха, а в пустинята отдавна не е валял дъжд!
79
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Този като какъв взе да се изявява в д-та не мога да разбера, че все него дават по медиите ?
78
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление е напълно прав! На Каракачановците и Сидеровците не им достига интелект дори да си представят какво представлява една бежанска вълна от 50 000 души? А от 100 000? А от 500 000? Всъщност ние си заслужаваме всяка съдба,след като сме дали решението на екзистенциалните въпроси в ръцета на смотани патрЕотари,мутромилиционери и палави и глупави момиченца.
77
8
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.----------------------Странно! Но резонно България казва ли на Турция как да си харчи парите?
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана огъна ли се другарят гумен. Бил провокиран то ако за всяка провокация се отнася така скоро ще сте в батака.
75
11
 
23
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ГЬОТЧЕ Е ОПИТ ЗА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ! ТОЕСТ ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ОПИТ ,А НЕ ПЪРВИЯ !
74
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на турския посланник Гюкче, е доста божествено ако се преведе на Бьлгарски и за това той трябва да бьде много добьр и мил а не да плямпа дразнително от рода на гьрррррр като някоя бетонобьркачка...
73
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Султана,Ти какво искаш да кажеш, че тези бежанци ще преминат току така 1000-2000км турска територия, без никаква логистична подкрепа(предимно неофициална) отстрана на Турция ли?Ситуацията с бежанците изобщо не е такава, каквато ни я представят! Основната маса от бежанците днес са от Ирак и Афганистан! Само че, чудно защо именно сега тръгнаха тези "бежанци" от там! Войните в Ирак и Афганистан не са от вчера или от днес! Има нещо гнило в цялата тази история!
72
2
 
1
 
! Отговори
ГУЛЕМИ ОБРАЗИ НАЧИ преди 7 години
ПРЕДЛАГАМ ДА ВРЪЧИМ ЖЪЛТАТА ФЛАНЕЛКА НА ДВАМАУЧАСТНИЦИ ОТ ТОЗИ ФОРУМ. ЧЕЛ СЪМ ФОРУМИТЕ НА МНОГО ИЗДАНИЯ,НО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОБРАЗИ СА ТЕЗИ НА:СУЛТАНА ОТ КЪРДЖАЛИ И ВАСИЛЕВАКО МОЖЕ ДАЖЕ ДНЕС ДА ГИ НАЕМЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ЖУРНАЛИСТИ.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гурбетчияДо миналата година друга песен пееше бе гурбетчия, що така?
70
5
 
7
 
! Отговори
случаен преди 7 години
баба Ванга го е казала-от турците да не ви е страх,пазете се от гърците...?