След реформата на Нинова - 5 депутати аут от ръководството

Лидерката ще има четирима заместници в БСП
Обновена: 14 май 2017 17:54 | 14 май 2017 17:08,
35
След реформата на Нинова - 5 депутати аут от ръководството
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Петима депутати напускат Изпълнителното бюро на БСП, реши Националният съвет на партията по предложение на лидера Корнелия Нинова. Това са Красимир Янков, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев и Александър Симов.

Още по темата

Новоизбраните членове в Изпълнителното бюро са Владимир Москов, Атанаска Тенева и Апостол Димитров от Варна.

Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков пък запазват позициите си и в Народното събрание, и в изпълнителното бюро на партията. Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в Изпълнителното бюро на БСП.

Председателят на БСП Корнелия Нинова вече ще има и четирима заместници в Изпълнителното бюро на партията. Освен Стефан Данаилов, това са Деница Златева, Владимир Москов и Кирил Добрев.

Промените в Изпълнителното бюро идват, след като Корнелия Нинова предложи да не се съвместява депутатски пост и пост в ръководството на партията.

"В последните дни този разговор беше изнесен в медиите и представен като скъсване на връзката между партията и депутатите, създаване на два центъра на власт и т.н - неоснователни страхове. Никога не е ставало дума да няма нито един член на ИБ  депутат, но съгласете се и че 2/3 от бюрото - депутати е много", коментира Нинова, цитирана от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

"Ние имаме важни задачи в НС, както и важни задачи в организационната и партийна работа, така че не намирам за възможно едни и същи хора да свършат всичко, а и не е редно според мен - всички позиции да се съсредоточават в едни и същи хора", аргументира се соцлидерката. 

Тя бе категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, който уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най накрая в БСП ще си останат само Кака Корни и дядо Стефчо,който като се видят ще повтаря,че Корни има страшни очи!Такова обезкървяване на БСП не е имало никога.Тая съсипва партията!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто Борисов се клати на власт,Пеевски печели тлъстите държавни поръчки."Айде моля ви се"да използвам израза на някакъв гербер.Простотия му е майката на нашия гербер плюс тотална некомпетентност.
27
1
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 6 години
"Основна задача на Нинова е до следващите избори да подбере и обучи доказано правилни кадри, които да подготвят и осъществят всестранно подготвен правилен план за възстановяване на държавността и икономиката!".Ама ти вярваш ли си?Преди 3 години говорих с един от висшите кадри на БСП и му обясних как да си реши един технически проблем.Като чух отговорът му и тотално се обезверих.Най вероятно този човек е станал инженер заради заслугите на дядо му към БКП!В партиите специалисти няма!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основна задача на Нинова е до следващите избори да подбере и обучи доказано правилни кадри, които да подготвят и осъществят всестранно подготвен правилен план за възстановяване на държавността и икономиката! За целта трябва да се мине през процеса "преди да се обединим- да се разграничим" с цел изключване от партията на червената буржоазия-АОНСУ-***,***,потомствени номен и клатикури и прочие ***,управяващи БКП след 1956г и БСП след 1989г!Правилна държава се прави от правилни кадри!
25
3
 
8
 
! Отговори
КНСБ преди 6 години
Погледнал се Илия- пак в тия! Ха-ха-ха,ама голяма шмекерка е тая,Нинова,бре?! Сега тя се огради с хептен свои хора - така е,който не е сигурен в себе си и в останалите не е сигурен!Няма да е далеч времето,когато и на тия ще подлее вода...Вълкът козината си мени,но нра ва си - не !
24
3
 
11
 
! Отговори
Мъчи се, завалийката преди 6 години
Какво ли не прави горката за да си осигури по-стабилни позиции!Надява се да е начело на тази смешна партийка и по време на следващите избори. Мечтае си да се изкатери най-горе в държавната Йерархия. От слънцето ще да е. Сигурно в Крушовица лятната жега е страшна, но майката на малката Корнелийка не е била достатъчно съобразителна и дълго време я е оставяла изложена на слънчевите лъчи още когато е била в пелени.Тогава ще да е слънчасала и сега положението е вече неспасяемо.
23
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Хубаво е, че": Е. хайде, чак пък такава къса памет. Има ли някоя партия или коалиция, която да се се люспила повече от СДС ? А от пишман-реформаторите?
22
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Проф. Шипков": Започваш да се повтаряш. Това вече съм го чел веднъж. Или си ***. или артериосклерозата ти създава проблеми.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време беше старите кучета да отстъпят,а не да се срамуват,че са пренебрегнати.Не може цял живот да си по върховете и да смяташ,че останалите са длъжни да те търпят,докато не предадеш богу дух.Трябва промяна и път на младите.Само така ще има реална и адекватна опозиция на управляващите,а не мижава партия разкъсвана от междуособици.
20
5
 
9
 
! Отговори
СС преди 6 години
КАЗАХ ВИ НЕЩО ПРЕДИ ВРЕМЕ , НО НИКОЙ НЕ ВЕРВАШЕ:др.НИНОВА Е В БСП---за да разбие Партията и ДА Я ВИДОИЗМЕНИ !ТАКАВА Е ЗАРЪКАТА НА "Командира"....па вие си дрънкайте , каквото си искате...! БСП---ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В СОЦ-ПАРТИЯ ОТ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ТИП и ЩЕ СКЪСА ОКОНЧАТЕЛНО С РУСКОТО СИ НАЧАЛО И ОРИЕНТАЦИЯ!НЕИЗБЕЖНО Е!!!!!!!!!!!!!!!!
19
6
 
12
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
От 100 години партия!От тях 45 е обявена за престъпна-1944-1989!От1923 до 1944 свързана с атентати,убийства,"въоръжена барба",която по всички закони и във всички страни си е ТЕРОРИЗЪМ!Е...ти и историята има тази "партия"!
18
9
 
10
 
! Отговори
Проф. Шипков преди 6 години
Нинова е една много мъдра жена която знае как се прави реформа в ръководство. Задачата никак не е лесна, и в същото време трябва да остава и достатъчно време за дарения за бедните. Но понеже Г-жа Нинова владее мултитаскинга до съвършенство, ежедневните задачи са удоволствие нея и резултатите са налице - ръководството е реформирано, бедните нахранени и напоени.
17
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Електроинженер Колега, и си прав, и не си.Истинските комунисти ги изтрепаха едно време в гората, както казваше дядо ми, Бог да го прости.Тези са партийци.А Доган е агент още от 1971-ва или 72-ра, вербуван още като ученик от ДС, прочети биографията му.Вкарването му в затвора, както и на Кошлуков, е само за очи.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бсп са вредна партия и трябва правителството да ги закрие, ако много знаят да се вкарат 10-15 в затвора и другите ще млъкнат. Не са ни нужни партии, нека премиера си поеме нещата и да си решава каквото е нужно. Това е желанието на народа а също е Европа подкрепя както и всички медии. другите са ***
15
1
 
6
 
! Отговори
shamandur4e преди 6 години
kqm mladejite na bg.nikoga ne si vzemaite za jena momi4e ot vra4ansko.tova sa nai -zlite jeni v bg.
14
3
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Закривай! То не остана и електорат.
13
1
 
16
 
! Отговори
ss преди 6 години
С голяма мъка ви пиша,че хич не ми пуканко става в тая или която и да било партия...
12
3
 
16
 
! Отговори
Електроинженер преди 6 години
Самите БСП са отхвърлени от обществото, защото са фалшиви комунисти и социалисти, управляващи с една протурска партия. Истинските комунисти не управляваха с етнически партии и не допуснаха създаването на етнически партии. ДПС бе създадена от фалшивите комунисти, а именно БСП. Те са създателите на ДПС и на преврата през 1989 г. Има доказателство за всичко това. Даже след преврата Ахмед Доган са го пуснали от затвора, за да създаде ДПС (тогавашната партия, представяща се за демократична).
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като завряния зет прави реформи в партията, вече си я има като своя, както и завряният зет си имаше СДС-то!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А борисов кога ще си разтика Политбюрото? Ако има такова....