Марешки за "зависимостите": Лично право на всеки!

Лидерът на "Воля" коментира, че думите му били изопачени
15
Марешки за "зависимостите": Лично право на всеки!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Хомосексуализъмът, алкохолизмът и наркоманията са си лична работа на всеки човек, но проблемът бил, ако някой има запис на държавник, изпаднал в несвяст от опиянение. Това разяснения внесе лидерът на "Воля" Веселин Марешки, защото според него вчера не бил разбран правилно и думите му от парламентарната трибуна, когато призова всякакви зависимости да бъдат декларирани, били изопачени.

Още по темата

В декларация от името на групата си Веселин Марешки поиска в сряда депутатите, освен икономически конфликт на интереси, да обявяват дали имат наркотична, алкохолна или хомосексуална зависимост.

"Сексуалната ориентация си е право на всеки, правото да прави каквото си иска с тялото си е на всеки, проблемът е в това, че когато някой има запис на неговото поведение, когато е изпаднал в несвяст от алкохолна зависимост или наркотици, или педофилия, или хомосексуализъм, това вече го прави зависим", обясни той.

Марешки призна, че бил чувал, че има такива записи, но отказа да назове имена. Във Варна пък се говорело, че има общински служители, които били непрекъснато в състояние на алкохолно опиянение и дрога.

Марешки дори припомни, че имаше изтекли записи на разговори на премиера Бойко Борисов. Така че за да не се стигало до такива проблеми, трябвало да се декларират злоупотребите с алкохол, наркотици, както и сексуалната ориентация на депутатите.

Дори и днес да внесе уточнения в изказването си, реакцията на неправителствени организации срещу Марешки не закъсня.

Те вече организираха петиция за разкриване на хетеросексуалните зависимости на лидера на "Воля".

"Коментарът ми е осъдителен. Самият израз "хомосексуални зависимости" е абсурден и обиден. Марешки използваше това изказване към друг народен представител и отдели хомосексуалните хора като проблемни", коментира пред Bulgaria ON AIR Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ДАВАЙТЕ ДУМАТА НА ТИЯ ПОСРЕДСТВЕНИ ГЕНИИ, ИЗУМЕНА СЪМ КАК Е НАТРУПАЛ АКТИВИ ЗА 200 000 000- АМИ РЕЧНИКЪТ МУ Е ЗАСПАЛ НА "СЪБИРАХМЕ ДЖЕЛЕЗУ" ОТ УЛИЦИТЕ ЗА ДА ПРАВИМ РАФТОВЕ ЗА ПЪРВИТЕ АПТЕКИ" ГОВОРИ САМО ЗА ЛИЧНИЯ СИ БИЗНЕС- СЛЕД НЕГО, ДЪПАСЕ И ДА СЕ РАЗБЕРЕМ КАТО МЪЖЕ ДЕЦАТА НИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ НИКОГА, А СЕГА И ДЕДО СЛАФЧО НАПИРА- АМАН, АМАН- НА МАГАРЕШКИ МУ ВЗИМАЙТЕ *** ЗА ИНТЕРВЮТАТА- ТОЙ РЕКЛАМИРА БИЗНЕСА СИ- СПРАВКА УЧАСТИЯТА МУ ПО ТВ та.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
светна поредният червен предпазител, с цялата група! Още по-добре, вече не може да се врътка насам-натам!
8
3
 
3
 
! Отговори
Един преди 6 години
Бате, бате, бате .... тоя откъде го извадихте, бате?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма как да стане... за жалост! Защо не приеха преди време закона за тест за наркотици на всички лица в парламента?! Защото половината (най-малко) употребяват ежедневно, а после ми приемат някви смешни закончета, че ако те хванат с една "петичка" и до 2 години затвор! Пълна порнография!! И за жалост Марешки е абсолютно прав, че в парламента е пълно с всякакви зависими *****.....
6
3
 
3
 
! Отговори
Fritz преди 6 години
Ами ако за някой хетерозависим има запис за изнасилване или полов акт с малолетна?
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКИВА ЗАВИСИМИ СИ ГИ ИМАШЕ И В АПАРАТНАТА НА БКП.И НА МАНИФЕСТЕЦИИ ИМ РЪКОМОХАПА, ПРАЩАХА ИМ ВЪЗДУШНИ ЦЕЛУВКИ /имА записи / А тия от милиционерския състан ги знаят И ПО ИМЕНА. Стана така че от комунисти станаха социалисти след 1989г.
4
4
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 6 години
Мисля, че идеята на Марешки е добра. Аз искам да знам кои от избраниците на народа са алкохолици, наркомани и гейове, защото не желая да ме управляват ***. Като им лъснат имената, следващият път ще се замисля за кого да гласувам.
3
5
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Кое му е лудото.Това че иска малко ред.Парламента е пълен с всякаква ***
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте най голямата зависимост- кумара, с него се зарази почти цяла Б-я. Този хазарт денонощно се рекламира по телевизията като тото-шанс.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да се изнасяме докато не е станало задължително това с хомото