Кой е виновен за боя между роми и спортисти? ДПС вини Патриотите

Хората на Доган видяха проблем в агресивния език на националистите
262
Кой е виновен за боя между роми и спортисти? ДПС вини Патриотите
Снимка: Булфото, архив

Според Йордан Цонев проблемът с напрежението между роми и българи идва от агресивния език на националистите.

Коментарът му дойде, след като роми нападнаха с камъни и колове деца и треньори от клуба по гребане на СК "Асеновец".

Още по темата

Макар че призна, че случаят трябва да бъде разследван и виновните да се накажат, Цонев отсече, че има по-дълбоки причини, за да се стигне до този инцидент.
 
"Причините са доста по-дълбоки. Нееднократно предупреждаваме на всички нива, че агресивния език, използван от българските националисти, поражда агресия“, заяви депутатът от ДПС.

"От парламентарната трибуната непрекъснато се говори, че престъпността е ромска, а престъпността според нас не е етническа, а се върши от престъпници, които трябва да бъдат наказани и то от всички етноси", посочи Йордан Цонев.

"Апелираме да се преосмисли този език на омразата, който се налага в българския парламент и в българския политически живот от националистите определено", подчерта той.

Според него няма умерени националисти, както се опитват да ни ги представят.

"Изповядването на такъв тип идеология, насочена срещу малцинствени етнически групи поражда такъв тип поведение", каза още Йордан Цонев.

А в Асеновград вчера хората спонтанно се събраха на протест заради боя над спортистите. Напрежението започнало след като лодката на гребците се обръща във водата. Първоначално ромите предлагат да помогнат, но след отказ от страна на децата стават агресивни.

По думи на едно от момичетата от отбора по кану-каяк, групата младежи тръгнала след тях, целила ги с камъни, дори ги заплашила с удавяне и убийство.

На помощ си притичват двама от треньорите в спортния клуб, които също отнасят удари от страна на ромите. В побоя са пострадали дори малки деца.

Нападнатите успяват да стигнат до болницата, но там ромите ги причакват и отново нападат. В разпрата са пострадали и родители на част от децата.

Със сериозни травми са трима - момче от отбора е с контузия на главата и натъртвания, а негов съотборник е със счупена дясна китка. Един от ромите - нападатели пък е със счупени прешлени на кръста.

За нападението бяха задържани 9 души от ромски произход между 18 и 41 години, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка българка във фертилна възраст която няма деца или има само едно задължително по два месеца в годината на бригада в ромските махали!!!! Да се научи да ражда!!! Изчезваме!!!
30
1
 
45
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Ако спрат парите и храната на ромските терористи дали ще мародерстват? Тая депесарска партия одобрява побоища и убийства на деца?
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А между другото пак дръпнаха един заем 200млн. да сме съпричастни към еврофондовете дето ще ги усвоят същите тия и ония. А народа го занимават с дивотии щото ни спретнаха най прекрасната съдебна реформа.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите искат ислямска държава в България.
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато са малко те си кротуват.Кой ? Кой ? Кой ги размножи ?...Ами размножаване се и ти бре!!! Кво чакаш?
26
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ *** Според Йордан Цонев проблемът с напрежението между роми и българи идва от агресивния език на националистите.ЕВАЛЛА НА ТОЗИ ЧОВЕК ,ИСКРЕН И ОБЕКТИВЕН !
25
3
 
19
 
! Отговори
Емигрантка преди 6 години
Не е ли той и неговата партия, които си отмъщават, затова, че не са на яслата наредени?Отново си сътрудничат с БСП.Търсят под вола теле.И после разпъват ластика - език на омразата.
24
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул за млада многодетна българка да влиза със съпруга си при пенсионер ром, да го бият за два лева. После да се оправдат, че е нормално да биеш/душиш пенсионера ром щом е за някое от децата. Професия майка из българките също не съм чул, както и за масово раждане на 13-14 годишна възраст. ДПС е нормално да лаят в подкрепа на ромския етнос - закрилят ги. Бхк също. Вярно е, че не всяко престъпление е от ромите, но битовата престъпност е предимно от тях - малки населени места и села.
23
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"групата младежи тръгнала след тях, целила ги с камъни, дори ги заплашила с удавяне и убийство"Хвърлянето на камъни без провокация е една от любимите и най-характерни изяви на този етнос. БХК настоява тази тяхна културна традиция да се запази.
22
0
 
16
 
! Отговори
Ямболски блок преди 6 години
До Анонименспокойно, до времето на обсадата за бране на джилезу от светлото бъдеще, в София след евакуацията ще са останали само Костофф, Баце и Доджан.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мхъм, проблемът е от вчера.Ментата се метна и той като марсианска девица по вълната предизборно, обаче в маалата се държат що-годе прилично май само при генерал Чочоолу.най-добре в името на хелзингската човечност да заселим катуна с тарторите на интеграция в Холандия, Дания, Франция и Швеция, там всички лейбейрали им говорят на езика на любовта
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня като бях ученик бяхме въвели забрана за мургаволиките да минават по нашата улица. Който се направеше на умен и отнасяше наградите.
19
1
 
58
 
! Отговори
Е преди 6 години
Виновни са именно такива п.омяри като Цонев и неговата партия, които създадоха усещането за безнаказаност на тези и сега те бият българските деца и ограбват най - нагло възрастните хора в по-малките населени места.
18
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апелираме да се преосмисли този език на омразата, който се налага в българския парламентозаптете ***
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сеете тръни,тръни ще ядете.Сеете домати,не чакайте ягоди.Има решения,ноо БАН спят пък и няма пара...терминал 2
16
0
 
41
 
! Отговори
До редакторите преди 6 години
Ехе имате хора да трият коментари по статиите, а нямате да ги проверяват за грешки!Аз пък пак ще го напиша! Да кажат от ДПС ако битите бяха мюсюлмани пак ли щяха, да питат коя партия е виновна или щяха да вдигнат бесилото за тия!
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС си защитава електоратът !!!!
14
11
 
28
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
ДПС е етническа партия,създадена от руската фракция в БКП по заповед на Москва,за да трови живота на Българите и да ги накара да плачат за руската "помощ".
13
0
 
58
 
! Отговори
българка преди 6 години
Прочетох само заглавието, повече няма нужда ! ПОТРЕСЕНА СЪМ ! Този на снимката е га-ден ПРЕДАТЕЛ ! Кой защитава ? Неграмотните, наглите, крадливите.......Този етнос са абсолютно безнаказани, не само това - АМИ ОЩЕ ПО-БЕЗОЧЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ ОБВИНЯВАТ ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ БЕЗЧИНСТВАТА ИМ ! СРАМ, СРАМ И ПОЗОР !
12
0
 
33
 
! Отговори
Чочоолу да дойде преди 6 години
Чочоолу показа как се прави.