Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Го4о": Нинова ли да укротява "електората"? А къде е Бойко - да го пазим за рязане на ленти и прегръдки с Меркел. така ли? А къде са пишман-патриотите - коалиционните партньори на ГЕРБ?Когато Бойко беше главен секретар на МВР през ден по го показваха по телевизията да говори за престъпността. Сека когато от ГЕРБ зависи да се промени законът за МВР и да се дадат повече права на полицията в такива случаи - го няма никакъв.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** започнаха нещо да се отпускат и е време да им се стегне каишката. Ако не го направи полицията, ще го направят други.
141
2
 
23
 
! Отговори
Ромчета?!?! преди 6 години
Вече огласиха възрастта на "ромчетата" - най-младият от деветимата е на 20 г., а най-възрастният - на 41 г.Какво са направили тези "герои"?Те са се излежавали край язовира, вместо да работят за прехраната си и за издръжката на многобройната си челяд. Когато се преобръща кануто на две девойчета и те се опитват да го оправят, ромите крещят, че ще им помогнат.Как им помагат? Като започват ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ по главите на плуващите във водата две момичета!Това е началото на ромското ЗАБАВЛЕНИЕ.
140
10
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Къде е Нинова която да отскочи до Асановград и да си усмири електората малко?
139
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
План за спасение:1) Закриване на БХК. 2)Създаване на полицейски отряди за борба(само) с ромската престъпност. 3)Създаване на граждански отряди(там където е наложително).4)Нов закон за малцинствата9където има не само права,а и задължения.
138
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията е на пряко подчинение на Бойко Методиев Борисов,който ревностно пази електоратът си.Полицията получава заплати от данъците на българите и е длъжна да защитава правата и свободите на българските граждани.Депутати,министри полицаи , военни и ти Бойко получавате заплати от нашите пари и сте на тези постове избрани от нас.Вие сте длъжни да служите на българският народ.
137
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оправете си заглавието . ромчета ? задържаните са на възраст между 19 и 41 .
136
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са обединените еничари - Волен, Симеонов и Каракачанов? Да не са се споминали или е фалшива новина?...Те вече са над тези неща.
135
3
 
17
 
! Отговори
мюфти преди 6 години
...спортували децата доверчиво в Нова Швеция по интернасионална програма мулти, но срещнали изтървани хелзингски възпитаници от шукаре маалата...дей я компетенция Бенат да назидае рокерите
134
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но истината се оказва различна...Точно така. Различна е. Кануистите са обърнали лодката докато тренират. На брега е имало ромчета които като видели обръщането започнали да се смеят( нещо което повечето от вас ще направят като видят подобно нещо).Младите гребчета се засегнали и отишли да псуват и бият ромчетата(нещо което не всеки би направил).Естествено дошли бащите им и създали правосъдие. Това е историята. Има и поука. Намерете я.
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се месете в роднински свади!!! Ще се оправят по между си.
132
6
 
6
 
! Отговори
Муру Куру преди 6 години
Защо са се понабили някой да знае ?Всичко друго е бля ,бля ...Струва ми се че тея каякарчета са са правели на собственици на водоема .Българи спете спокойно ГЕРБъвите въ пазят от забременяване .
131
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са се понабили някой да знае ?Всичко друго е бля ,бля ...Струва ми се че тея каякарчета са са правели на собственици на водоема .
130
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хем ги храним, хем ни мразят- това са неблагодарна * и смело нападат 10 срещу един,нямам думи
129
2
 
19
 
! Отговори
Къде са еничарите преди 6 години
Къде са обединените еничари - Волен, Симеонов и Каракачанов? Да не са се споминали или е фалшива новина?
128
1
 
19
 
! Отговори
ПИСНА НИ преди 6 години
БЪЛГАРИ, ВДИГАЙТЕ СЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТИМ И ТЕХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ, ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ !
127
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПФ сега са във властта, а продължават да пишат статуси във ФБ. Чакай малко, затова ли ви избрахме?
126
33
 
3
 
! Отговори
разумен съвет преди 6 години
Писал съм 100 пъти тук. И синовете си така уча въпреки, че са здрави момчета. Видите ли роми, по-добре бягайте, отколкото да влизате в разправии дори те да са ви предизвикали. Ромите са големи бабаити и здраво бият. То е ясно, че във всеки конфликт те ще надделеят и ще се наложат. По-добре избягвайте конфликти с ромите, ако не искате да ви пребият. Нашите момчета обичат да продават келешлъци, но на ромите тия номера не минават. Така ще ги обработят, че и родната им майка няма да ги познае.
125
2
 
21
 
! Отговори
JIS преди 6 години
Има закони, но те не се спазват...Ако се спазват законите, тази маса ще си седне на д-то много бързо...По силно от гладът няма... И най-важното медиите да спрат да говорят за малцинствата, полицията да си върши работата без да ги е страх, че при тях ще долази някой гнусен репортер и ще започне да разпитва с провокативни въпроси, защо аджеба напердаши !Медиите! Основен виновник за ситуацията в България ! Не политиците МЕДИИТЕ !
124
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаДо1930 г ромите които не са ни братя а проклятие, не са имали право да гласуват. Това трябва да се приеме отновобез *** гласове *** как ще влезе в парламента?