Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом старите турски самолети сеалят модерните руски ... не искам да чувам за руски браккми!Америка винаги е произвеждала добри неща!
129
0
 
0
 
! Отговори
Ekno преди 6 години
Ms i ns sa teroristichni grupi v bg bazi na isliamska darjava.
128
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРеферендума в Швейцария не беше дали да се купята изтребители, а кой изтребител да се избере, шведския Грипен или френския Рафал, избраха Рафала, въпреки че е доста по скъп, Грипена може на хартия да е много хъбав, но никъде не се е доказал в реални военни действия, затова и традиционните клиенти на СААБ се отказаха от него, отделно че след фалита на автомобилното подразделение, фирмата не се ползва с особенно доверие
127
3
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Ф-16 СТРУВА 10лв. (НА ДРЕБНО)
126
5
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
пенсия от 80-100 евро взема тоя,който цял живот нищо не е работил !!!!
125
3
 
15
 
! Отговори
100 euro преди 6 години
В държава в която хора живеят с пенсии от 80-100 евро и най-голямата инвестиция са парите изпратени от емигранти темата е за колко милиарда да се купят железа не знам коя употреба нема такъв цинизъм и толкова *** народ
124
2
 
4
 
! Отговори
:))))))))))) преди 6 години
Турция ще произведе първия си 5-то поколение самолет веднага след първия си самолетоносач:))))))))))))))))))раздел научна фантастика:))))))
123
3
 
12
 
! Отговори
az преди 6 години
ГИЛОТИНА ЗА РУСОФОБИТЕ!
122
0
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
140 научи цифрите бе човек, сложи очилата. Ква турция ми говориш аз ти пиша за швейцария
121
2
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 6 години
рядко смешни глупости си написал:))))с 40 млрд. военен бюджет Турцийката ти знаеш ли кога ще си позволи 600 самолета 5-то поколение :))))))))))))
120
2
 
10
 
! Отговори
do 124 преди 6 години
ще купим 12 НОВИ Ф-16 ?????НОВИ ??!!!и кой ще ги плати..ти ли ??Ф-16 Block 25 ли са ти "новите" самолети:))))))задръж си ги:)))))
119
2
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
133забравяш че Швейцария не е нато, ако искаш като там да е, първо референдум дали да сме в Н А ТО . Сега сме в тоз алианс и дме си сложили пидписите. Като исксш колективна сигурност имсш задължения и ти към нея. Никой даром нищо не дава. Е уж СССР едно време.
118
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите гледат на държавата и народа единствено като на средство за бързо забогатяване.А когато един ден проблемите избухнат,те по най-бързия начин ще се изнесат със откраднатото навън
117
4
 
13
 
! Отговори
fakt преди 6 години
Грипен е 100 по-добър от каруцата Ф-16 Block 25
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Независимост,суверенитет,са думи-мантри,чрез които се оправдава и по-нататъшното съсипване и ограбване на българския народ от управляващата класа.С които се успиват овцете за да може да продължат да бъдат стригани.
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Щвейцария имаше референдум за това дали да се купуват нови изтребители.Народа каза НЕ и въпроса се реши.Никой няма право да решава вместо нас как и с колко ще задлъжнеят децата ни!Разбирам че искат с един удар да вземат процент и да забогатеят яко,но хора,нека не им позволяваме!
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се замисли човек,май е най-прагматично,да си плащаме,да ни пази отгоре!Някой вижда ли,какви са изтребителите дето минават отгоре!Иначе думи,като независимост,суверинитет и др. Звучат патриотично,но нереалистично!Дългът на Гърция ,закопаването на 70 самолета и турците нарушават през ден въз пространство!
113
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Която и държава да ни завладее,ще живеем много по-добре и ще имаме много повече ред и сигурност отколкото в момента.А тази сви-ня мисли само как да вземе процент и да си оправи живота докато е на власт!Никакви изтребители не ни трябват,проблемите пред България са съвсем други.Основния е че се осъществява геноцид над българите в полза на индийците!Това обаче дебе-лака не го казва,а ни успива с общи приказки!
112
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грипена е по-добър от Ф-16, по-нов и по- евтин. И осигуряват поддръжка. А това, че не се е доказал срещу някакви щайги, просто шведите не са нагли завоеватели като собствениците на Ф-то. Но изглежда ще ни факят с Ф-16, защото сме продажно племе
111
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сетете се за това дето ви го казах за рушвета като на магистралата ви стигне мощна кола за стотици хиляди левове и вземе да ви мига да се махнете веднага от пътя и щото вие сте мишка.