Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
В крайна сметка няма ОБЕКТИВЕН критерии по които да се избере изтребител - някой ще прибере комисионни. А сега го насложете това към всяка обществена поръчка за покупка на кола, офис техника, софтуер, строителство. Строителство на метро, магистрала, ремонт на НДК, Ц Гара. Рушвета стига 50 %.
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ - мафия. Слуги на САЩ и врагове на ЕС.
108
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Пряк лобизъм няма естествено защото /удобно/ няма и такъв закон. При съществуващ такъв има все пак някакви ограничения в комисионните. А "сив" лобизъм колкото щеш т.е. всичкия! При него обаче ограничения в комисионните няма! При което вероятността да ни пробутат много скъпи "летящи щайги" е изключително голяма! Само като ги слуша човек нащите управници, те щели да плащат ако искат 8, 10, 12 години! А мнението на тези дето ще ги продават, изглежда няма значение!!
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има 3 оферти за самолети.2 втора ръка неизвестно на колко години в какво състояние и тн.И един нов.Кое ще изберете.30-40 годишни щайги или нов модел който всъщност не е никак лош?И тва Бг политиците го бистрят 5 години.
106
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ревете и да не ревете другаре, България ще се сдобие с 12 нови ф-16, с опция за още 12 последна модификация, знам че това са лоши новини за господарите Ви в Кремъл, но това ще се случи, а защо ще се случи, ами защото ни трябва самолет, който се е доказал в реални бойни действия и то именно срещу Вашите димящи щайги
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоуууу,***,що не си гледаш гурбета и не си живееш спокойно,а си тругнал да коментираш неща от които не реазбираш,а?
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спаз
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанка Ризова-клакьорката на ГЕРБ се скъса да кани разни *** да ни убеждават,колко добре би било да купим Ф16,вместо ГРИПЕН.Госпожата не крие своята антипатия към президента и предаността си към ГЕРБ.Очевидно е много добре мотивирана,а би трябвало да е безпристрастна.Само че ние помним екскурзията на Цветанов до САЩ,където вероятно е поел определени ангажименти.Интересно каква е комисионата,която си заслужава да пренебрегнеш новите "грипени"за сметка на 30-годишните бракми Ф16???
102
0
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 6 години
От началото на годината - четири разбили се Ф-16.
101
2
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Ако искаш мир,готви се за война.По-добре изтребители,отколкото 2 милиарда за саниране на бай .ОЙ,а за мен-нищо,с което ни настройват един срещу друг.От къде накъде държавата ще прави ремонт на частен имот и то не на всички.Всяка уважаваща себе си държава се въоръжава.Да,скъпо е,но ако напънат границата тия,които сега са дислоцирани на турско-сирийската граница,какво правим?Не може да живеем днес за утре.Така или иначе,ако не бъдат похарчени за самолети ще ги профукат за нещо друго дадох ви приме
100
1
 
0
 
! Отговори
гасете фаровете дене преди 6 години
при това жежко време от мен до шабла има над един милион активирани аномални зони от скенери монтирани на автомобили..как се гасят тези аномални зони без кал и наводнения не е ясно още.Заради нагли престъпници на власт над един милион автомобили увреждат тежко и завинаги биосферната охрана с включени скенери и фарове денем и нощем
99
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Пазете нашите БТР,МТЛБ,БМП здрави са стават за бедствия и аварии ..при това облъчване с все по жестоко вредни скенери монтирани на автомобили вместо фарове кой знае какво ни чака.Тия с а проходими плават ,издържат на ниски температури имат резервни двигатели и части
98
3
 
3
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Ремонтирайте МИГ 29 ще имаме истребители.Новите изискват ограбване от народа на поне 4 военни годишни бюджета
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ни Фалкона,като не му се прибере колесника,ще ги плашим,че това му е ракетата и като видят ококорения Боко до пилота ще си мислят че са камикадзета и ще избягат.Жалко че Москов даде фира иначе имаше налудничав вид и такъв -изблещен него щяхме да ползваме за плашило.
96
1
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 6 години
Виж ся кво. Ф-16, блок 50... Това означава 50 модернизация на тази летяща ютия. Хубавите самолети, например руските, преживяват най-много три модернизации. Защото конструкторите са вложили идеи за бъдещето за десет години в самолета си.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам България да купи една ескадрила с триплани Фокер защото са доказани в бой а не недоказания Ф-35. Освен това САЩ никога не са участвали в истинска война а само са гледали от страни и когато работата е свършена са се появявали едва ли не като някакви победители.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом португалците им се нарадваха на тези ръждиви щайги, и се отказаха от тях, смятайте колко скапани са американските самолети! Никой в света не ще да чуе за тях и ако не е американското лоби във всяка страна по света, никой няма д ги купи. Все едно някой да рекламира, че американската пикоч Кока Кола е полезна за здравето.
93
3
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Ф-16 E ЛЕТЯЩА СКРАП; КУПУВАМ ГИ НА 10лв
92
0
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спаз....И ДОБАВКА : КОЙ ПЛАЩА "ТЕЗИ ДУПКИ" ?
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега другаре, България 12+12 Ф-16 блок 50, знам че това е неприятно за Кремъл, ама това ще стане, сега Вие може да си ривете колкото искате, ама парадния бутиков Грипен няма място в нашата армия