БСП и ДПС зад полицаите: Ножът е опрял до кокала

Опозицията скочи на ГЕРБ за проблемите в сектора
38
БСП и ДПС зад полицаите: Ножът е опрял до кокала
Снимка: Булфото

Вината за протеста на полицаите е само на ГЕРБ, обвиниха опозиционните БСП и ДПС.

Макар че днес е професионалният празник на служителите на реда, част от тях няма да се строят със знамена пред храм-паметника "Александър Невски", за да го отбележат тържествено, а ще се съберат пред парламента в знак на недоволство срещу отказа на МВР шефа Валентин Радев да им увеличи заплатите.

Още по темата
"Нека тази година празникът им, на който ще протестират, да е последният им в този вид", призова от името на парламентарната си група Хамид Хамид от ДПС. Той поиска от Радев да чуе полицаите, защото не звучало добре вътрешен министър да каже, че не разбира защо протестират.

Според Хамид е явно, че полицаите излизат на протест и то точно днес, не защото не искат да празнуват, а защото "ножът е опрял до кокала".

"От много години търпят, много години обещаваме, но вече искаме твърд ангажимент и стратегия за решаването на проблемите в МВР, защото проблемите в сектор „Сигурност“ са много, но липсва ясна визия за решаването им", отсече той.

Според червения Иван Иванов пък днес дори и да е празник на МВР, не може да се очаква от полицаите признателност и благодарност за добре свършена работа. Той смята, че това е заради опитите за реформи в МВР, които са показали липса на държавническо отношение към сигурността в страната, особено в последните две години.

"Днес тези, които ще протестират и срещу които беше оказан натиск да не го правят, имат много основания да покажат недоволството си, като липсата на социален диалог е главната причина", отсече Иванов и призова правителството да внесе нов Закон за МВР и да осигури нормални условия на труд на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗнаещНе е изненада, протестите с цела дестабилизация и падането на правителството ги организира БКП, но това не са социални протести а натурално политически, което ги прави незаконни, защото целта им е да използват полицията за политически цели
17
5
 
3
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Крайно време е официален празник на МВР, ГДО и ГДИН да бъде 31 октомври - служителите имат по-нисък интелект от тиквите.
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗнаещАКО БСП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЩЕ ВДИГНАТ ЛИ ПАРИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ? НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕ. ИЛИ ЩЕ ГИ ВДИГНАТ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ МИЛИЦИЯТА ДА ПАЗИ БСП ОТ НАРОДА.
15
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
През последните 5 години бсп активно инвестира в производство и окупиране на синдикати, които да изпълняват политическите поръчки на социалистите.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите са турци значи
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХА МНОГО ЯСНО, СИНДИКАТИТЕ В МВР СА ТЕХНИ. ТЕ ОРГАНИЗИРАТ ВСИЧКИТЕ ЗУЛУМИ. ДОКАТО НЯМА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ НА МВР И АРМИЯТА НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Провалилата се БСПТова не е вярно !Икономиката беше печеливша. Крадоха като не нормални по времето на комунизъма, Каквото не се окраде се разграби в началото на демокрацията или се разруши !Сегашните милионери и милиардери да не са ги спечелили от тотото ? Бай Тошо беше прав , " това което аз съм построили , вие не можете да го боядисате " Отделен въпрос как е станало, но колко се открадна през демокрацията и се фалираха предприятия за да се вземат без пари..явно е бил печеливш модел
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че как няма да са зад тях?Нали те ги организират! И какви са тези седем синдиката в МВР? Те работата ли ще си гледат или синдикати ще правят!Да се махат тези,дето ги подскокоросват и да оставят тези,които наистина искат да работят да го правят спокойно в служба на обществото,а не на някакви,които само статистиката ги интересува!
10
7
 
5
 
! Отговори
промо преди 6 години
комунистите и сега грабят = БОКО не се спря от 8г.насам, а вий се чудете защо сме бедни
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с този социализъм ,герберугите са от 9 г.на власт а фюрера и главен секретар преди това беше!Още малко и в наглоста си ще кажете,че Ленин трябва да им вдигне заплатите.Бъчварова какво каза за прескъпите корейски коли дето и за *** не стават
8
7
 
16
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
7
4
 
16
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
6
5
 
22
 
! Отговори
Таки преди 6 години
Интересно защо винаги стачкуват винаги след като бсп не е на власт.Никога не са стачкували по време на управление на бсп а заплатите при тях са били най-ниски.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко бяха полицаи може би, но те имитират, че са полицаи и държавата ще имитира че им плаща. Като хванат поне един каналджия, един телефонен измамник или нещо полезно да свършат може би. Цялата полиция нека да се разпусне.
4
6
 
19
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
О, каква изненада, БКП скочило заради милицията!?Ами на никой ли не му прави впечатление, че това се случва всеки път след като БКП и коалиционния му партньор ДПС загубят избори?Милиционерите започват да веят руски знамена под звуците на руска музика.
3
2
 
10
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
Защо полицайте вземат пенсия и заплата.Това е демотивационно за младите полицай дори и тези които имат над 20 години служба.Всички шефове вземат пенсия и заплата е как да има стимол да се работи.Изцяло трябва да се смени система сега просто е МВР ООД
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От много години търпят "Млаиии колко ли краднат та " много години " седят в тая мизерия !Дали ако им беше толкова зле щяха да седят там ?
1
4
 
17
 
! Отговори
мен преди 6 години
Ааа, ясно, за полицаите ножа е опрял до кокъла, а за нас не.Ми да си търсят друга работа.